Miért csak az erdélyi, szlovákiai, szerbiai és ukrajnai magyarok szavazhatnak levélben?
Eleve furcsán nézek a szavazási jogosultságukra, hiszen nem itt élnek, nem ide adóznak, nem itt fizetnek TB-t és ha netán elköltöznek az adott országból, mert nem jók a körülmények, nem Magyarországra költöznek hanem Nyugat-Európába. De jó, legyen, megszavazták, magyar állampolgárok és beleszólnak a politikába, elfogadom.
De miért csak ők szavazhatnak levélben? A Németországban élő unokatestvérem ( aki persze nem kalandvágyból ment ki ) miért nem? Ő utazzon 160 km-t a nagykövetségre ha szavazni akar ( pontosabban 80 km, de oda-vissza meg kell tenni a távot ). Ugyanígy az angliai, ausztriai, ausztráliai, amerikai, stb magyarok. Megközelítőleg 15 millió magyar él a világon, ebből 10 millió Magyarországon és 2-2,5 millió a környező országokban. A maradék 2,5-3 millió ember szerte a világban és nem egynek kellene több száz kilométeres utat megtennie a szavazás miatt ( amit sokan logikusan nem tesznek meg ). Ők miért nem szavazhatnak levélben?
A nyilvánvaló válasz, amit szeretnél hallani sokakkal együtt az, hogy ők nem a Fideszre szavaznának. Igen, ez is benne van.
De: a határon túli magyarok nem választották azt, hogy ott éljenek, ők abba születtek bele. A kivándoroltak választották azt, hogy ők ott akarnak élni. A határon túli magyarok állandó lakcímen ott élnek, ahol, a kivándoroltaknak csak igazán kis részüknek állandó a kinti lakcíme. Sokszor az állam még egy elérhetőséget sem tud hozzájuk.
Hozzátenném azt is, hogy aki IGAZÁN változást akar, az meg fogja tenni azt a sokszáz km-t a konzulátusig.
# 1
Én Magyarországon élek. Itt is születtem. "Nem én választottam".
Miért nem szavazhatok levélben mint a Romániában élő honfitársaim?
Mégis milyen jogon szavazhatnak román meg szlovák állampolgárok?
Ide fizetik az adót? -Nem
Itt dolgoznak? lol -Nem
Itt élnek? -Nem
Félig sváb vagyok, akkor várjam el hogy szavazhassak a német Német választásokon, úgy hogy egyszer voltam N.o-ban összesen?
Vagy beszélek franciául, várjam el hogy szavazhassak a francia választásokon?
nonsense az egész
"Mégis milyen jogon szavazhatnak román meg szlovák állampolgárok?
Ide fizetik az adót? -Nem
Itt dolgoznak? lol -Nem
Itt élnek? -Nem "
Ilyen alapon: aki kiköltözik, az se szavazhasson? Nem itt fizet adót, nem itt és, nem itt dolgozik...
"Én Magyarországon élek. Itt is születtem. "Nem én választottam".
Miért nem szavazhatok levélben mint a Romániában élő honfitársaim?"
Kérhetsz mozgóurnát. Meg neked azért még a kilométereket sem kell megtenned, nemhogy százakat, hogy úgy mondjam a postánál sokkal tovább nem kell elsétálnod a választáshoz sem.
Kérhetsz mozgóurnát. Meg neked azért még a kilométereket sem kell megtenned, nemhogy százakat, hogy úgy mondjam a postánál sokkal tovább nem kell elsétálnod a választáshoz sem."
De az Angliában élő magyarnak el kell utazni Londonba a konzulátusra, h szavazhasson. Akkor ez mégis kettős mérce?
# 7
Szerintem ők is fizetnek ÁFÁ-t, jövedéki adót, tranzakciós illetéket és egyebet...
Vagy ez nem számít, csak az szja? Mert akkor ne szavazzon az összes offshore lovag se :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!