Nekünk erdélyi magyaroknak Orbán miért engedi meg hogy szavazzunk? És a londoni magyarságnak miért tiltja meg?
Az erdélyi magyarokra a jobboldal mindig úgy gondol, mint akik szegény elmaradott, provinciális, butácska elnyomottak, aki vágynak arra, hogy újra a nagyszerű és dicső Magyarországhoz tartozhassanak, gyűlölik Romániát, megsértődnek ha románoknak mondják őket, így nyitottak a nacionalista demagógiára, biztos fidesz-jobbik szavazók. Őket tehát olcsón ki lehet játszani a felvilágosultabb, liberálisabb, kozmopolitább magyarországi magyarok ellen egy "édes Erdély itt vagyunk" dumával.
A Londoni magyarokra viszont úgy tekintenek, mint akik a lábukkal már szavaztak, méghozzá egy liberális multikulturális nyugati modellre, így esély nincs arra, hogy valaha is rájuk szavazzanak.
Arra nem gondolnak ezek a nagy taktikusok, hogy ma már az erdélyi magyarok sokszor világlátottabbak mint számos vidéki (főként felcsút környéki) magyarországi, ráadásul Románia lassan gazdaságilag is jobban áll, mint Magyarhon, sikeresebben kihasználja az EU lehetőségeit.
"Értem a célját a kérdésnek, de miért kell mellé hazudni? Te úgy vagy erdélyi, mint ahogy én zulu kaffer."
Mellé lőttél, erdélyi vagyok :).
Orbán Erdélyt Magyarország részének tekinti, így az erdélyi magyaroknak szavazati jogot ad.
Londonról viszont még a legárvalányhajasabb ősszittya sem állíthatja, hogy része volt a történelmi Magyarországnak.
azért az poén hogy a román miniszterelnök látogatásakor leszedették a székely zászlót a parlamentről
ehhez RAGASZKODOTT a FIDESZ!!!
szerinted aki angliába, németoba, ausztriába, stb ment innen az mért tette?
tudod mi a diktatúra kezdete? amikor egyes népcsoportoknak nem hagyják a szabad megnyilvánulást
a fidesz élükön a viktátorral százezer szám üldözi ki a magyart saját hazájából, aki kiment nem szavaz a fideszre, nagyon is érzik a bőrükön a viktatorikus rendszert nem véletlen menekültek el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!