Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ignorálja a kormány...

Miért ignorálja a kormány teljesen a pedagógusok követeléseit?

Figyelt kérdés

2022. dec. 9. 18:44
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
88%

30

Szerintem hagyjad. Lehet fizetik is ezért.

2022. dec. 9. 20:39
 32/44 árokpart ***** válasza:
74%
31-es Egészen biztosan egy fizetett troll.
2022. dec. 9. 23:16
 33/44 anonim ***** válasza:
100%
A közoktatást át akarja vinni egyházi fenntartásba (amit az igazgatók kérvényezhetnek).
2022. dec. 10. 21:50
 34/44 anonim ***** válasza:
0%

Ezek a követelések ? Mindegyik bullshit, sablon, általánositás, demagógia.

Mindenki azt képzel bele, amit akar.

Ha tényleg akarnak valamit és ez nem csak a szokásos kormánybuktató hiszti, amit mindig elővesznek a választások után, akkor konkretizálják a sztájkolók ,hogy mit értenek ez alatt. Adjanak le egy sokszáz oldalas szakmai javaslatot.

Teljesen egyetértek annak a kommnentelőnek a kommentjeivel, aki levezette, h távolról sincsenek ekkora bajok az eü-ben és az oktatásban.

Én 20 éve érettségiztem és 3 nyelvvizsgával mentem egyetemre.

A gond az alapanyaggal van (rossz , képzetlen, unintelligens, kiégett tanárok, tanulni nem akaró gyereknemzedék). Ezeken segitsen a szülő, ne Orbánon kérje számon.

Azon kivül soktizezer embernek van tanár diplomája, akik pályaelhagyók voltak, miért nem nekik szóltok, hogy álljanak be a hiányzó pedagógus helyek feltöltésére ? mert az állam feleslegesen tanittatott ki már vagy 80-100.000 embert, akik diploma után nem akartak tanárnak menni , inkább elmentek egy kényelmes adminiszttárot, ügyfélszolgálatos, irodista betanitott munkára.

2022. dec. 10. 23:15
 35/44 A kérdező kommentje:

34, talán a '48-as 12 pont nem volt "sablon bullshit, demagógia"?

nyilvánvalóan ki van ez fejtve részletesebben, de egy 100 oldalas szöveget nem lehet zászlóra tűzni.

És szuper javaslat, hogy vissza kéne csábítani a pályaelhagyókat! Még senkinek sem jutott eszébe... öreg, te hol voltál eddig?:D Nem tűnt fel, hogy az egyik fő cél a pedagógusi pálya vonzóvá tétele, hogy többen legyenek a pályán?:D Ha ilyen szinten most csöppentél bele az egészbe, akkor előbb tájékozódj egy kicsit.

2022. dec. 10. 23:22
 36/44 anonim ***** válasza:
0%

35, szerintem ti nem érzékelitek, hogy olyan dolgokat kértek számon Orbánon, amit nem tud befolyásolni.

Több évtizedes tendencia, hogy a bölcsészkart, tanárképzőt elvégző hallgatók totál máshol állnak munkába, mert hiányzik az elhivatottság, a ráetermettség, a kitartás, a türelem, ami több tizezer gyerekhez kell és sokkal kényelmesebb körmöt lakkozni egy klimatizált irodában.

Nincs eszköz, amivel ezt át tudod kapcsolni az emberekben.

2022. dec. 10. 23:27
 37/44 A kérdező kommentje:

Aha, tehát szerinted egy pozíciót a munkáltató nem tud vonzóvá tenni? Érdekes meglátás..

És a többi követelés? Pl az ócskafos tankönyvek amiket pont a kormány vezetett be? Kedvencem az "idő jele: T" tétel a 7.es fizika tankönyvből:D

A végtelen centralizálás, amit pont a kormány vezetett be?

Ha egyszer meg tudta reformálni a rendszert és kiderült, hogy sz*r lett, miért nem reformálja tovább esetleg szakmai szempontok alapján?

2022. dec. 10. 23:34
 38/44 anonim ***** válasza:
0%

20 éve érettségiztem, két középfokú és egy felsőfokú nylevvizsgával mentem a Műegyetemre, ahol kétszeresen is mérnökké váltam. Csak azt tudom mondani, az életben az tud előre haladni szellemi területen, aki elhivatott, és minden idejét arra áldozza, hogy tanuljon, képezze magát.

A legtöbb ember ennek a szöges ellentéte.

Volt valaha valaki, aki átütő sikereket ért el abban ,hogy a diákokkal - tisztelet egy szűk kivételnek - meg tudja szerettetni , amit az iskolában hall ?

A nevelési problémákért a szülőket tenném felelőssé, ha a gyerek nem igényli, hogy eredményes legyen, az pedig rajta múlik, ki milyen tipus.

Lehet korrigálni az oktatáspolitikán természetesen és béreket emelni,én is kivánom, hogy sikerüljön, csak ennek nem lesz komolyabb eredménye .

Egyébként nekem nem fér bele az értékrendembe egy diáktüntetésben, hogy kalapáccsal szétvernek egy tévémonitort, ellenzéki politikusokat tekintenek a példaképeiknek, akik ellenpropagandával tönik a fejüket, hogy máglyát raknak a tévészékház előtt és O1G molinókkal meg pintér = haynau táblákkal vonulgatnak.

Ja, azt olvastam, h a kormány konzultációt hirdetett most a szülőknek, tehát gonodlom, elkezdett dolgozni az ügyön és először a szülőket akarja majd párbeszédre hivni.

2022. dec. 10. 23:46
 39/44 A kérdező kommentje:

Hát javaslom olvass utána azokna a konzultációs kérdéseknek....

Egyébként a szkamán belül is tartottak egy konzultációt. Párom gyógypedagógus, ő is megkapta. Kedvenc kérdés ez volt:

"12 és 40 fő között hány fős az ideális a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztésére?"

És meg lehet adni egy számot 12 és 40 között.

A probléma csak az, hogy a gyógypedagógia fejlesztések egéyni fejlesztések, vagy ha nagoyn kapacitáshiány van, akkor 2-3 fősek....

Szerinted egy ilyen konzultációnak, aminek köze sincs a szkamaisághoz, lesz valami eredménye?

Jól kihozzák, hogy "na, 12 főt tartanak ideálisnak.. na, az tök jó, met eddig csak 2-3 fő volt a maximum. Akkor minden rendben van."

2022. dec. 10. 23:58
 40/44 anonim ***** válasza:
32%

Nekem nem fognak küldeni, csak hallottam róla.

Azzal kezdtem az előző előtti kommentem, hogy irjanak a sztrájkolók, a változtatni AKARÓK párszáz oldalas részletes kéréseket, havaslatokat,amit ide irtál nekem azt mondjátok el a kormánynak vagy aktivistáknak vagy azoknak, akik le fognak tudni ülni velük egyeztetni.

Most vagy elfogadjátok a rendszert vagy ha tényleg ennyire rossznak tartjátok, akkot most van itt az ideje elmondani, h mit gondoltok.

Próbálja meg a párod is felvenni a kapcsolatot valakivel.

A szülő konzultációt csak példaként hoztam fel, nem tudom, mit tartalmaz, de sztem ezzel elkezdődik a kormány részéről a párbeszéd. Hogy mi lesz belőle, mindkét félen múlik.

Csodát ne várjatok, mert sok minden van, ami nem az államon, hanem az egyénen múlik elsősorban.

2022. dec. 11. 00:08
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!