Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért kötelező...

Magyarországon miért kötelező szinte majdnem mindenkinek az 1956-os ellenforradalmárokat hősként tisztelni?

Figyelt kérdés
Az én családom például jól járt, mert az én dédapám AVH-s majd munkásőr volt és ezért kaptunk egy nagy házat ingyen. Nagypapám is mehetet rögtön egyetemre, pedig rossz jegyei voltak meg még érettségije se de kapott valami külön engedélyt rá. Október huszonharmadika akkor miért nemzeti ünnep, ha nem volt mindenkinek rossz az akkori rendszer?

2022. dec. 8. 14:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
95%

#5, mire kéne irigynek lennünk? Hogy láthatóan segg hülye vagy?

Inkább sajnállak, mint irigy vagyok...

2022. dec. 8. 15:43
 12/16 anonim ***** válasza:
Én nem látom, hogy tisztelnék az emléküket, inkább kiforgatják politikai célokra. De biztos örülnek neki, hogy úgy állítanak nekik emléket, hogy Gyurcsányról és Sorosról beszélnek.
2022. dec. 8. 16:00
 13/16 anonim ***** válasza:

"Ezt követően 1955-ben moszkvai utasításra leváltották Rákosit Hegedüsre (Rákosi keményvonalas hívére), majd jött '56, amikor magát Rákosit is elmozdították és a helyére a szintén sztálini vonalat követő Gerő Ernő került."

Gondolom itt Rákosi helyett Nagy Imrét akartál írni.

2022. dec. 8. 16:20
 14/16 anonim ***** válasza:

13# igen, csak gondolkodtam, hogy mennyire nagy lépéseket írjak, mik fontosak és mik nem.

Azért így az oktatási helyzet és a tanár tüntetések tükrében viccesnek gondolom, hogy ismét kibuknak a történelmi hiányosságok és a "miért is kell ezt nekem tudni?" kérdések.

'56-ot legalább 1x tananyag szinten, de gyakorlatilag óvodától kezdve fokozatosan építve 15-16 éven keresztül "tanulja" az ember, mégis ott tartunk, hogy egy felnőttnek zanzásítva el kell magyarázni, hogy miért baj a civilek és békés tüntetők lelövése és miért nem kéne büszkének lennie arra, hogy az ő felmenői ebből "szedték meg" magukat.

2022. dec. 8. 16:45
 15/16 anonim ***** válasza:
94%
A családodhoz hasonló korraboráns frgeket kopaszra borotválva kellett volna Ukrajnába meneteltetni. ÁVH meg fszom,inkább húznátok meg magatokat,és örülhetettek, hogy q rendszerváltás után nem kaptátok meg a jogos büntetésetek.
2022. dec. 8. 17:51
 16/16 anonim ***** válasza:

#9: "Miskolcon és országszerte szintén, békés tüntetőkre lőttek figyelmeztetés nélkül,"

Ez Miskolc esetében szerintem nem egyértelmű. A "békés" tömeg azért ment a megyei rendőrség elé, hogy engedjék szabadon azokat, akiket előző nap "lekapcsoltak", miközben Pestre akartak menni a "Segítséget Pestnek" plakátok felhívására. Ki is engedték őket (apám ott volt, egyikük, egy miskolci vagány azzal jött elő az épületből, hogy "Itt vagyunk, mit hőzöngtök?") csak egyesek kényszerképzete szerint további politikai foglyokat tartottak fogva az épületben. Miután egy küldöttségnek megmutatták, hogy ez nem igaz, még mindíg voltak hangadók, akik ezt nem hitték el, és addig feszítették a húrt, míg egy szerencsétlen, ideges kapuőr leadott egy figyelmeztető lövést. Ezzel elkezdődött a cirkusz, ami kegyetlen lincselésekben végződött.

2023. okt. 17. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!