Tényleg nem értem, mi értelme van ennek a sok tüntetésnek? Minek minden héten egyszer sztrájkolni, élőlánc, stb?
"a többség nem tüntet"
Az egy dolog, de én most nem csak arról beszélek. A mi iskolánkban (szülő vagyok) hetenete kábé van egy nap, amikor sztrájkolnak, és csak ügyelet van. De ennek semmi értelme. Ugyanennyi napot ha egyben sztrájkoltak volna, és még néhány iskola, ha nem is az összes, akkor biztos lenne párbeszéd, mert sokkal nagyobb lenne a felháborodás, és bizonytalan lenne a vége. Ez így hatástalan is és rossz is a gyerekeknek és szülőknek. Én támogatom a sztrájkot, de akkor az legyen igazi és legyne ereje, mégha lokális is.
4, amúgy az a gond az összefüggő sztrájkkal, hogy
1. Ha egy nap a 8ból 8 órát sztrájkol a pedagógus, megszűnik a társadalombiztosítása, mivel megszakad a jogviszonya. Ezt elkerülendő legalább 1 órát muszáj nem sztrájkban tölteniük.
2. Sztrájkért nem jár pénz. Ha 207.000 forint a fizetésed, akkor minden egyes sztrájkkal töltött nappal kb 10ezret vesztesz belőle.
Egy ilyen hosszútávú sztrájknak kell legalább 2-3 hét amíg akkora fleháborodást szül, hogy tényleg felpaprikázza az embereket. Na, ez azt jelenti, hogy a pedagógus a hó végén kap 50.000 forintot. Azaz éhen hal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!