Hogyan létezhetnek még jobboldali eszméket támogató emberek 2022-ben? Miért nem képesek haladni a korral?
#11 Érzik ők is, ezért próbálják tagadni állandóan és megsemmisíteni, hogy ne is létezzen.
Ha nem éreznék akkor nem is zavarná őket, nem foglalkoznának vele.
Én értem mire gondol a kérdező. Az, hogy sokan nem képesek vagy nem akarnak nyitni az új dolgok felé, hogy továbbra is megkülönböztetik az embert az embertől, általánosan nem a közjóra, hanem az értékek megőrzésére törekednek, ez a szociáldarwinizmus korában idő kérdése és nagy valószínűséggel alul fog maradni...
Én személy szerint (tarsadalmilag) baloldali nézettel rendelkezem, de megtudom érteni, ha valaki nem. Viszont szerintem be kell lassuk azt, hogy tarsadalmil jobboldaliság rendszer szinten nem működik, mivel lesznek egyének, akik az adott értékrendből kilógnak, ezáltal számkivetettek lesznek. Ez nem célja egy társadalomnak. Egy baloldali társadalomban, mindenki olyan, amiként ki tud teljesedni, jól érzi magát és azzal nem árt másnak. Egy baloldali társadalomban bárki lehet jobboldali is egyén szintjén, ha ő úgy erzi jól magát. (ez az én elképzelésem, én így latom ideálisnak)
. "Egy baloldali társadalomban, mindenki olyan, amiként ki tud teljesedni, jól érzi magát és azzal nem árt másnak. Egy baloldali társadalomban bárki lehet jobboldali is egyén szintjén, ha ő úgy erzi jól magát. "
Marhára örülnék ha rengeteg balos ugy gondolkodna mint te, és nem égetnék el hírse írók könyveit mert nem ismeri el a transz nőt, nőnek, vagy nem rugatnának ki embereket azért mert mondjuk a feleségük állitolag rasszista.
15, szerintem fordítva van, a baloldalt már réges-rég meghaladta a jobboldal, nincsenek plusz értékei. Az nem érték, hogy fogadjuk el a drogos örjöngő csöveseket, ahogy az utca közepén élnek, járványokat terjesztenek, ürítenek, stb., vagy hogy a túlsúlyosságot egészségesnek állítják be, a nemi diszfóriáról nem beszélve, vagy hogy tagadják a valóságot minden szinten.
A jobboldalban is megvannak a baloldali értékek, szolidaritás, elfogadás, nyugdíj, segély, stb. Viszont a baloldalban nincsenek hagyományok, értékek, összetartozás, nemzet, nyelv, haza, család, stb.
Soha nem szavaznék baloldalra, mert konzervatív értékeket képviselek.
Család, haza, nemzet, vallás. Ezek a baloldalon hiányoznak.
#16: ebben igazad van, sajnálom hogy van ilyen. Viszont ez szerintem nem a politikai nézetnek, hanem az emberi természetnek köszönhető :/
#17: Úgy latom, hogy azért kicsit sarkosítod a dolgot. Senki sem akarja piedesztára emelni a kissebséget, legyen az különböző rassz, hajléktalan, túlsúlyos, csak az ő elnyomásuk ellen szólal fel a baloldal (legalábbis az en meglátásom szerint, számomra ezt jelenti a baloldal). Amiket felsoroltál, szerintem megvan a baloldalnál is, csak más értékrend szerint, de szerintem ezzel semmi baj sincs, nem lehet mindannyiunknak ugyanaz a jó.
"16: ebben igazad van, sajnálom hogy van ilyen. Viszont ez szerintem nem a politikai nézetnek, hanem az emberi természetnek köszönhető :/"
Én magam is ezt vallom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!