A tanárok miért tüntetnek, amikor a COVID alatt még csak be sem kellett járniuk az iskolába oktatni?
"Van olyan ország,ahol 12-14 évesek a földeken dolgoznak"
Igen, pl. Eritrea, Banglades, meg Kelet-Timor. Biztos, hogy ezeket az országokat kellene követendő példának tekinteni?
Először is:
50 felettiekről beszélünk, nem pedig pont 50-esekről. Szignifikáns mennyiségben beszélünk már nyugdíjas korú tnaárokról is.
Másodszor pedig, a tanárok többsége nő, akik eleve gyengébb fizikummal rendelkeznek, szóval minden, ami nem könnyű fizikai munka, az kuka.
Harmadszor pedig függetlenül attól, hogy milyen munkát végez az ember, ha mellé még másodállást is kell vinnie, meg háztartást kell vinnie (elvégre magukat eltartó/fenntartó felnőtt emberekről beszélünk, nem diákmunkásokról, akikra főz,mos és takarít az anyjuk), akkor abba egészségtelenül is belefárad. Ez egy teljesen általános dolog, életkortól függetlenül. Ha túlhajszolja magát az ember, abba belebetegszik.
Negyszerre pedig, lehet, hogy az 50 feletti lét nem jelenti azt automatikusan, hogy "rokkant" is vagy, de ez már az az életkor, mikor rendszeresen kell gyógyszert szedned, már bajaid vannak, vagy kezdenek lenni a térdeddel/derekaddal/izületeiddel, mikor már gyengül az immunrendszered stb. Egyszóval sehogysem vagy olyan teljesítőképes fizikai állapotban, mint 10 évvel korábban például.
De ezek mind csak a fizikummal kapcsolatos érvek. Még egy csomó másminden van, ami az ellen szól, hogy úgy rendezkedjünk be, hogy a tanároknak két állást kelljen vinniük a megélhetésért.
"Az 50 feletti az 51-59."
Az 50 feletti, az 50 feletti. Én írtam, csak tudom, hogy mit értettem alatta.
"Másodszor pedig nem csak nekik kell háztartást vezetniük,hanem minden embernek."
És minden ember ugyanúgy hajlamos a kiégésre is, nem mondtam, hogy ez "tanárspecifikus".
"Aztán az én nagyapám 75 évesen kezdett rendszeresen gyógyszert,nagyanyám még 90 évesen sem.Szóval ennyit erről."
Tudod mi az, hogy "statisztikai sokaság", vagy "statisztikai minta"? Az 50 felettiek általában nem olyan egészségesek, mint a 40 évesek, azok pedig nem olyan egészségesek, mint a 30 évesek. Olyannyira banális igazság ez, hogy nem értem minek kötöszködsz.
"Én amúgy meg nem ismertem olyan tanárt,aki két állásban dolgozik."
És ezzel mit akarsz mondani? Mert nem úgy hangzik, mintha téged támasztana alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!