Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy állunk most a covid...

Hogy állunk most a covid halálozási rátában? Eddig mindig dobogósok voltunk az egész világon, ráadásul legalább 3-szor aranyérmesek is.

Figyelt kérdés

Az első három hullámban zsinórban Magyarország lett a világbajnok covid halálozásban, azonban a 4. hullámban sikerült egy kicsit szépíteni, Bolívia és Peru egészségügye szarabbnak bizonyult, de még akkor is a dobogón maradtunk. Tehát a 4. hullám halálozási rátája a világon a következőképpen alakult:

1. Bolívia

2. Peru

3. Magyarország

Azóta nem követem az eseményeket, igazából akkor is leszartam, én nem oltattam be magam meg semmi. Amint utólag kiderült, lóf@szt sem ért az oltás, főleg az Orbán-rezsim által preferált kínai és orosz végképp semmit. Arra lennék igazából kíváncsi azóta milyen mélységekbe került már a magyar egészségügy?

Hallok az éves várólistákról meg ilyesmikről. Na meg ugye most is brilírozunk ám, Európa bajnokok vagyunk inflációban és a gazdaság visszaesésében, még Moldova is jobban teljesít a jelenlegi gazdasági helyzetben. Viszont ez még jobban visszaüthet a halálozásokra, hiszen ha az emberek még egészségtelenebbül élnek, még szarabb kajákat esznek, az visszaüthet. Még jobban legyengül a szervezete az egyébként is rendkívül ramaty egészségi állapotban lévő átlag magyarra. Nem véletlenül voltunk világbajnokok halálozásban, az EÜ is szar, meg az emberek is alapból átlagosan letaglózó egészségtelenül élnek a szegénység miatt.

Milyen most a helyzet? Ismét bajnokok vagyunk? :)

(én már megpattantam Nyugatra, köszönöm jól élek) ^^

2022. nov. 8. 22:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
62%

Unod magad ennyire este?

Vagy még mindig a szobádban ülve rettegsz?

Vagy csak szimplán provokálni jöttél?

2022. nov. 8. 22:18
 2/19 anonim ***** válasza:
73%

Ezek az összehasonlítások semmit nem érnek, mert minden ország máshogy készíti ezeket a statisztikákat. A többlethalálozást érdemes nézni, amiben kb az európai átlagot hoztuk.

"A többlethalálozási adatok terén hazánk jobb volt az uniós átlagnál"

[link]

2022. nov. 8. 22:20
 3/19 anonim ***** válasza:
22%
Tekintve hogy nem létezik koronavírus,szép számokat tudnak hazudni,az biztos.
2022. nov. 8. 22:22
 4/19 A kérdező kommentje:
Mit nem értesz ezen? A halálozási ráta annyit tesz, a megbetegedettek hány százaléka patkolt el. És ebben világbajnokok voltunk. Mi tudtuk a legkevésbé meggyógyítani a betegeinket.
2022. nov. 8. 22:22
 5/19 anonim ***** válasza:
68%
4: Már ha lenne megbízható adat arról, melyik országban valójában hányan betegedtek meg. De nincs.
2022. nov. 8. 22:25
 6/19 A kérdező kommentje:

5-ös

Elvileg mindenkit leteszteltek, vagy neeem?

Amúgy meg nyilván a kórházban ápoltak elhalálozásáról van szó, ami egy nagyon is mérhető és reprezentatív adat minden országban.

2022. nov. 8. 22:30
 7/19 anonim ***** válasza:
6: Nem, pl én is valószínűleg átestem rajta, de soha nem teszteltem magam.
2022. nov. 8. 22:32
 8/19 A kérdező kommentje:
Ha nem szorultál kórházi ápolásra, akkor nem teljesen mind1, hogy átestél rajta? Ha elsúlyosodott volna, te is kórházba kerültél volna. Ha túlélted volna a súlyos covidot egy kórházban, akkor szépítetted volna a statisztikákat.
2022. nov. 8. 22:34
 9/19 anonim ***** válasza:
91%
De mivel többlethalálozásban kb az európai átlagot hoztuk, nyilván más országokban nem lett minden COVID hallott így lejelentve, ahogy nálunk, máshogy nem jön ki a matek. Hacsak be nem bizonyítod, hogy más európai országokban hirtelen kitört egy pestisjárvány.
2022. nov. 8. 22:37
 10/19 anonim ***** válasza:

"Elvileg mindenkit leteszteltek, vagy neeem?"

Nem. És országonként is igen változó volt hogy kiket és mennyit teszteltek. Szóval már csak emiatt is értékelhetetlen egy ilyen összehasonlítás.

2022. nov. 8. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!