Hogy állunk most a covid halálozási rátában? Eddig mindig dobogósok voltunk az egész világon, ráadásul legalább 3-szor aranyérmesek is.
Az első három hullámban zsinórban Magyarország lett a világbajnok covid halálozásban, azonban a 4. hullámban sikerült egy kicsit szépíteni, Bolívia és Peru egészségügye szarabbnak bizonyult, de még akkor is a dobogón maradtunk. Tehát a 4. hullám halálozási rátája a világon a következőképpen alakult:
1. Bolívia
2. Peru
3. Magyarország
Azóta nem követem az eseményeket, igazából akkor is leszartam, én nem oltattam be magam meg semmi. Amint utólag kiderült, lóf@szt sem ért az oltás, főleg az Orbán-rezsim által preferált kínai és orosz végképp semmit. Arra lennék igazából kíváncsi azóta milyen mélységekbe került már a magyar egészségügy?
Hallok az éves várólistákról meg ilyesmikről. Na meg ugye most is brilírozunk ám, Európa bajnokok vagyunk inflációban és a gazdaság visszaesésében, még Moldova is jobban teljesít a jelenlegi gazdasági helyzetben. Viszont ez még jobban visszaüthet a halálozásokra, hiszen ha az emberek még egészségtelenebbül élnek, még szarabb kajákat esznek, az visszaüthet. Még jobban legyengül a szervezete az egyébként is rendkívül ramaty egészségi állapotban lévő átlag magyarra. Nem véletlenül voltunk világbajnokok halálozásban, az EÜ is szar, meg az emberek is alapból átlagosan letaglózó egészségtelenül élnek a szegénység miatt.
Milyen most a helyzet? Ismét bajnokok vagyunk? :)
(én már megpattantam Nyugatra, köszönöm jól élek) ^^
Unod magad ennyire este?
Vagy még mindig a szobádban ülve rettegsz?
Vagy csak szimplán provokálni jöttél?
Ezek az összehasonlítások semmit nem érnek, mert minden ország máshogy készíti ezeket a statisztikákat. A többlethalálozást érdemes nézni, amiben kb az európai átlagot hoztuk.
"A többlethalálozási adatok terén hazánk jobb volt az uniós átlagnál"
5-ös
Elvileg mindenkit leteszteltek, vagy neeem?
Amúgy meg nyilván a kórházban ápoltak elhalálozásáról van szó, ami egy nagyon is mérhető és reprezentatív adat minden országban.
"Elvileg mindenkit leteszteltek, vagy neeem?"
Nem. És országonként is igen változó volt hogy kiket és mennyit teszteltek. Szóval már csak emiatt is értékelhetetlen egy ilyen összehasonlítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!