Hogy állunk most a covid halálozási rátában? Eddig mindig dobogósok voltunk az egész világon, ráadásul legalább 3-szor aranyérmesek is.
Az első három hullámban zsinórban Magyarország lett a világbajnok covid halálozásban, azonban a 4. hullámban sikerült egy kicsit szépíteni, Bolívia és Peru egészségügye szarabbnak bizonyult, de még akkor is a dobogón maradtunk. Tehát a 4. hullám halálozási rátája a világon a következőképpen alakult:
1. Bolívia
2. Peru
3. Magyarország
Azóta nem követem az eseményeket, igazából akkor is leszartam, én nem oltattam be magam meg semmi. Amint utólag kiderült, lóf@szt sem ért az oltás, főleg az Orbán-rezsim által preferált kínai és orosz végképp semmit. Arra lennék igazából kíváncsi azóta milyen mélységekbe került már a magyar egészségügy?
Hallok az éves várólistákról meg ilyesmikről. Na meg ugye most is brilírozunk ám, Európa bajnokok vagyunk inflációban és a gazdaság visszaesésében, még Moldova is jobban teljesít a jelenlegi gazdasági helyzetben. Viszont ez még jobban visszaüthet a halálozásokra, hiszen ha az emberek még egészségtelenebbül élnek, még szarabb kajákat esznek, az visszaüthet. Még jobban legyengül a szervezete az egyébként is rendkívül ramaty egészségi állapotban lévő átlag magyarra. Nem véletlenül voltunk világbajnokok halálozásban, az EÜ is szar, meg az emberek is alapból átlagosan letaglózó egészségtelenül élnek a szegénység miatt.
Milyen most a helyzet? Ismét bajnokok vagyunk? :)
(én már megpattantam Nyugatra, köszönöm jól élek) ^^
Még mindig nem érted?
Többlethalálozást nem lehet összehasonlítani Nyugattal, ahol jóval nagyobb a turizmus például, jóval többen járnak el otthonról mert van guma programokra. Itt Nyugaton teljesen más a szabadidős kultúra, pont azért mert az embereknek van pénzük. Így nyilván abszolútértékben többen kapták el a covid-ot.
Pont erre jó korrekció a halálozási ráta, amiben statisztikai tény, hogy a világon a legrosszabb nálunk volt. Nálunk haltak meg lakossági arányban covid-ban, mert nem tudta őket meggyógyítani a magyar egészségügy, mert alapvetően szar a magyar átlagember egészségügyi állapota, és mert nagy volt a fejetlenség sok volt a kórházi felülfertőzés amire nem volt elég orvos (és elég nagy szaktudással), hogy diagnosztizálja.
Magyarán: Ha kórházba kerültél súlyos coviddal, Magyarországon volt a világon a legnagyobb esélye, hogy meghalj!
Milyen összehasonlítás értelmezhetetlen? Vagy te nem tudod értelmezni?
Tény: Magyarországon volt a legnagyobb matematikai valószínűsége annak, hogyha kórházba kerülsz coviddal, akkor nem jössz ki onnan élve, hanem hullazsákban hoznak ki!
Ezt sem tudod értelmezni? Pedig ebben még a harmadik világot is alulmúltuk.
"Magyarországon volt a legnagyobb matematikai valószínűsége annak, hogyha kórházba kerülsz coviddal, akkor nem jössz ki onnan élve, hanem hullazsákban hoznak ki!"
Akkor most olvasd el a 13. kommentet, hátha sikerül felfognod, hogy ez a tény önmagában miért nem jelent semmit!
18
"Sőt, már a háborút is leszarja mindenki, lassan egy éve megy és semmi változás."
Pont ezért kezdik a kovidot visszahozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!