Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem kéne a Matolcsy-beszédet...

Nem kéne a Matolcsy-beszédet vidékre is eljuttatni?

Figyelt kérdés

#Matolcsy-beszed
2022. dec. 6. 20:16
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

19-es: "Mi is nevetünk azokon, akik azért szavaztak a fideszre, mert őszintén hittek nekik."

Bocs, hogy ezt mondom, de akkor magatokon is nevethettek egy jó nagyot - mert ti is elhittetek nekik őszintén, egy MÁSIK HAZUGSÁGOT: hogy ha nem ők nyernek, akkor az új polgármester tuti megszünteti a közmunkát, nem lesz munkahely, stb.

Miért hagytátok magatokat zsarolni?

A szavazófülke magányában egyedül vagy - oda csak nem néz be a közmunkahajcsár, hogy tényleg oda tetted-e az x-et, ahova parancsolta...

Az más dolog, ha láncszavaztatás volt - én ezt fideszes politikustól tudom, hogy szabolcsban csinálták, berúgva büszkélkedett vele.

2022. dec. 6. 21:37
 22/29 anonim ***** válasza:
Igen, logikus, amit írsz, de ez nem így működik a gyakorlatban. Egy mezőgazdasági vállalatnál dolgozom. Nyílt titok, hogy eu-s pénzekkel van kitömve, mert amúgy képtelenek lennénk a bevételeinkből fenntartani. Az eu-s pénzek felülvizsgálata egyenlő lenne a munkanélküliséggel. Van még a kisbolt és a kocsma, mint munkahely aztán semmi más. Szülők idősek, ellátásra szorulnak, úgyhogy nagyon nem hagyhatom itt őket. Igen, telefonon be kellett fényképezni a szavazólapot és megmutatni kinn. Meg amúgy a falu egy nagyon durván kirekesztő közösség tud lenni, ha nem úgy viselkedsz, ahogy elvárják. Úgyhogy az egész vidéki élet egy nagy csapda. Nem hülyék vagyunk, én is egyetemet végeztem, de ha a cég bukik, akkor mi is mehetünk a levesbe.
2022. dec. 6. 22:18
 23/29 anonim ***** válasza:

22.

Pont azért kellett volna a fidesz ellen szavazni, hogy megkapjuk az EU-s pénzt. Jó reggelt kívánok.

2022. dec. 6. 22:21
 24/29 anonim ***** válasza:
23-as Ha az ellenzék nyerne, akkor igaz jönnének az EU-s pénzek M.o.-ra, de biztosan nem hozzánk a fideszes maffiózó borászatához, ahol dolgozom. Kizárt, hogy a Márki teletömné az ellensége közpénznyúló cégét eu-s pénzekkel. A vidéki ember is gyűlöli ezt a hazug rendszert, de létérdeke a fennmaradása. Ez most így durván hangzik, de ezt csak az értheti, aki itt él. Ha az ellenzék tényleg értette volna, hogy mit és hogyan kell tálalni a szavazóknak, akkor arra kellett volna valami garanciát adni, hogy az ellenzék győzelme esetén sem kerülünk szar helyzetbe.
2022. dec. 6. 22:26
 25/29 anonim ***** válasza:
24-es vagyok. Sőt azt is megkockáztatom, hogyha meghallgatott volna minket az ellenzék és nem nézett volna le minket, akkor már kétharmaddal simán a rendszerváltás megvalósításán dolgozhatna. Én kb. úgy tudnám összefoglalni a településem véleményét, hogy mi is ellenzékiek vagyunk, csak saját érdekből nem oda szavaztunk. A Gáspár családot is azért vonták be a fidesz kampányba. Elengedték Gáspár Győző NAV tartozását, cserébe az összes alkalmazottjukat (van egy pár) "rávették", hogy a fideszre szavazzanak. Simán megérte a Győzikének is, meg a Fidesznek is.
2022. dec. 6. 22:34
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

22, 23, 25 - az a borzalmas, hogy értem, amit mondasz, nagyonis értem. Kicsit felkavaró is a nyíltság, az őszinteség, ahogy erről beszélsz - a soraidat terjeszteni kellene, megmutatni mindenkinek, hogy jobban értsék az emberek az országot, amiben élnek. És az ország egész groteszk tragédiáját...

Nem tudom, mit csinálnék a helyedben, különösen ha le kellett fényképeznetek a szavazólapot... Miután lefotóztad, már csak érvénytelenné tenni tudod - de én legalább ennyit megtettem volna a helyedben. Az is egy jelzés lenne a rezsimnek, ha győzne ugyan az érvényes szavazatok alapján, de milliónyi érvénytelen szavazat mellett - és üzenet a külföld felé is, hogy a magyarok mégsem egy birka nép!

Borzalmas egyébként, hogy itt tart Magyarország. De megértelek, azt is, amit az ellenzékről mondtál. Nem kárhoztatlak a fideszre adott szavazatodért. Csak felkavaró látni, hogy bezárult a kör, az egypártrendszer tökéletesen leszivárgott minden szintre, felfalta az országot, úgy, ahogy van - és nemcsak az országot...

2022. dec. 6. 22:48
 27/29 anonim ***** válasza:

22, 23, 25 Őszinte voltál, ezért én is az leszek (26-os vagyok). Azért értem meg mindazt amit leírtál, mert én pedig határon túli magyar vagyok.

Nagyon hasonló a helyzetünk, annyi könnyebbséggel, hogy még mindig nem "kötelező" regisztrálnunk és leszavaznunk, és Istennek hála a határon túli magyarság 85%-a nem is szavaz.

Nem tudom, hány munkahelyen elvárt nálunk a fideszre szavazás (biztos van egy pár, de azért a többség nem magyarországi közpénzből kitömött vállalkozásoknak dolgozik), azok le kell-e fotózzák, stb.

Amit viszont értek: az az ellenzék hülyesége. Hogy nem értik, hogyan tette a fidesz érdekeltté azt a pár százezer határon túlit, akit sikerrel leszvaztat önmagára, szinte képeslapon (a szavazás titkossága egyáltalán nem biztosított).

Nem lehet olyan kampánnyal változást remélni, hogy "ígérjük, nektek rosszabb lesz, még a szavazati jogotokat is visszavonjuk!" - utána pedig csodálkozni, hogy az erdélyiek miért a fideszre szavaztak (inkább azon kellene csodálkozni, hogy a 85% még mindig nem hajlandó megtenni!).

De legalább itt nincs aki ellenőrizze, lefotóztassa, vagy a láncszavaztatást biztosítsa... A legegyszerűbb nem regisztrálni (én pl. az állampolgárságot sem vettem fel, egyedüliként a családomból).

Az a legszomorúbb, hogy tökéletesen értem azt az érvelésed is, hogy egyszerűen egzisztenciálisan érdekeltek vagytok a rezsim továbbélésében.

Itt is ugyanez a helyzet. Még a fideszesebbekre is igaz, amit te is leírtál: míg itt van, lerak egy koszorút, átvág egy szalagot, kedveskedve vigyorgunk nekik (a magamfajták max nem mennek el, vagy távolabb bosszankodnak), utána mindenki röhög rajtuk, ha visszamentek Magyarországra.

Megbolondulnánk, ha olyan rendszerben kellene élnünk, mint amit ezek nálatok csináltak - de határozottan érdekeltek vagyunk benne, hogy fennmaradjon, mert addig ide is jön valami támogatás. Persze mi egy vasat se látunk belőle (itt is egy haveri oligarcha réteg zsebét tömik, illetve a sajátjukat, felvásárolva mindent, amit csak lehet) - de az itteni strómanjaik gondoskodnak róla, hogy mégiscsak legyen egy magyar szobor, egy templomfelújítás, egy óvoda az ide átutalt összeg 1%-ából.

És még nekem is jó ránézni arra a magyar szoborra, a fenébe is... és keserűen azt gondolom, amikor látom: ha az ellenzék lenne nálatok, még ez se lenne, az első dolguk volna megvonni az ÖSSZES határon túli támogatást, még az értelmes célokra érkező 5%-át is a jelenleginek (a legnagyobb ellenzéki erővé növekedett DK nem is rejti véka alá, hogy ezt tenné).

Csakhogy szerintem létezik egy ERKÖLCSI FELELŐSSÉG is a világon: hogy mivé tesszük az "Anyaországot" (ami neked még lakhelyed is ráadásul)!

A legtöbb, amit én érte, értetek tehetek, hogy NEM SZAVAZOK át oda. Úgy látszik, egy cipőben járunk bizonyos tekintetben az anyaországi vidéki magyarsággal (ennek a bűnbandának se drukkolunk - de a másikról tudjuk, hogy egyszerűen nem törődne velünk).

Viszont ugyanazt, amit én is, te is megteheted. Ha a fidesz ellen nem szavazhatsz, hát legalább rá se szavazz.

Ezért mondtam: miután lefényképezted a szavazólapot, a bizonyíték a kezedben van. Utána még összefirkálhatod és leadhatod érvénytelenül.

Erre nem gondoltál?

2022. dec. 6. 23:06
 28/29 anonim ***** válasza:

Az az igazság, ha az ellenzék be akarna törni a vidéki szavazók közé, valóban meg kellene értenie, hogy működik a rendszer, amit leírtál és biztosítania az ott élőket, hogy nem maradnak munka, megélhetés, központi és EU-s források nélkül akkor sem, ha ők következnek.

Az erdélyieket még ennél is "olcsóbban" megvehetnék. Ehhez elég volna egy templomot újrafestetni, vagy felállítani egy magyar szobrot valahol. Szomorú, de ez van: még olcsóbbak vagyunk (már az a réteg, amelyik egyáltalán áruba bocsátja a szavazatát - az enyém nem eladó!).

Szimbolikus gesztusokkal is meg lehet venni a bizalmunkat... :-(

Persze a rezsim itt is bebiztosította magát: a magyar önkormányzatok nem engedhetik már be a magyarországi ellenzéket, nem ülhettek le tárgyalni Márki-Zay Péterrel sem, visszautasították (ez volt a kormánytámogatások ellenértéke).

Ennek ellenére tökéletesen működő stratégiát tudnék súgni az ellenzéknek, ha be akarna törni az erdélyi szavazóbázisba hosszú távon, szinte semmi pénzbe nem kerülne! - csak nem a Székelyföld és a tömbmagyarság felől kellene kezdeniük, hanem a szórvány felől, amit a fidesz "elfelejtett", mert túl kevés szavazatot remélhet onnan...

Ha Márki Zay nem olyan hülye, hogy egyből Marosvásárhelyt, Csíkszeredát meg Szatmárnémetit "támadja be", hanem mondjuk ő az, aki elmegy Fehér megyébe egy magyar szórványba és tízedmagával lemeszel egy romos templomot, megszorítja az utolsó 15 magyar néni és bácsi kezét, akkor meg tudta volna hackelni a fidesz-rendszert, pont oda tört volna be, amit szabadon hagytak, mert kevés prédát reméltek onnan (és nincs kikkel üzletelni nagy tételben). A szórvány felől viszont a tömbmagyarság szíve is lágyítható - lám, Orbán csak Tusványoson páváskodik, mert arrafelé van a sok levélszavazó, de Márki Zayt érdekli a határon túli magyarság elfelejtett szórványának megmaradása is!

Hát elmulasztották ezt is...

Marad a régi rend. Vidéken, határon túlon - és lassan mindenütt. Mi pedig lesüthetjük a szemünket, hogy putyin csatlósnépe lettünk Európában, a Nyugat és lassan már a demokrácia, mint államforma ellenségei... :-(

2022. dec. 6. 23:21
 29/29 anonim ***** válasza:
Semmit sem érne, ha mindenki tudna róla. Semmi következménye nincsen egyszerűen, normális helyen teljes kormányváltás, itt az emberek a vállat vonnak. Más, sokkal nagyobb dolgokba sem buktak bele politikusok, ebbe sem fognak. Nincs itt semmi látnivaló.
2022. dec. 7. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!