Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nincs EU-s pénz, nem lesz...

Nincs EU-s pénz, nem lesz béremelés a tanároknak, marad a szaros 207 ezres bér, mit fognak most tenni?

Figyelt kérdés

Tüntetés?

Felmondás?

Belenyugvás?

2022. dec. 6. 16:08
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
19%

"Honnan jött az, hogy manapság Budapesten 200ezret kap egy programozó?"

Full-stack fejlesztőt keresnek bruttó 2000 forintos órabérért Budapesten, min. 2 év tapasztalattal már diploma után.

Egy teljesen kezdő még ennél is kevesebbet keres, vagy munkanélküli.

2022. dec. 6. 19:35
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Linket küldenél?

Csak mert én is leírhatom, hogy 20 év tapasztalattal gépész mérnököt keresnek havi nettó 200e-ért.

Arról nem is beszélve, hogy 1 ilyen ajánlat nem jelenti azt, hogy nincs jobb. Vagy hogy bárki aki kicsit is ért a szakmájához elvállal ilyet.

2022. dec. 6. 19:44
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Remélem semmi nem lesz, ha lenne is valami az többet árt mint használ. Szőnyeg alá söprik azt a társadalmi problémát, hogy több évtized után tűnt fel az emberek nagy részének, hogy valami nem túl jól megy az országban. Ezen kéne túllépni valahogy, viszont ezt csak teljes megújulással lehet elérni.
2022. dec. 6. 20:31
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

De meddig söpörhetik szőnyeg alá?

Mert már kezd szétborúlni a szőnyeg alatti szemét kupac.

2022. dec. 7. 06:45
 25/31 anonim ***** válasza:
17%
Más munkakörökben is ennyit keresnek, még sincs tele vele a sajtó.
2022. dec. 7. 21:34
 26/31 anonim ***** válasza:
94%
25, aki elégedetlen, csatlakozzon bátran a sztrájkhoz.
2022. dec. 7. 22:33
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

25

Csak nem mindegy, hogy az adott munkához milyen végzetség kell és hogy mennyire számít az ország működésének szempontjábból.

De lehet szerinted gazdaságilag szárnyalni fog egy olyan ország ahol mindenki képzetséget nem igénylő munka körben dolgozik.

Normális országokban a tanári egy rendesen megfizetet és megbecsült szakma ami nagyjábból az orvosi szinten van.

Tudod a fizetés emeléssel (ha már sosem szabad beszélni a többi dologról amiért tüntetnek) azt is elérnék, hogy legyeneket új tanárok és lehessen válagatni az iskolákban, hogy kit alkalmazanak és hogy kiket vegyenek fel tanári szakra. De ha az a kérdés, hogy elindul-e egyáltalán a szak akkor erre nincs lehetőség.

2022. dec. 8. 06:58
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Mi lesz? Amúgy is korcsosodó fiataljainkat, senki sem fogja a szárnyai alá venni. Nem lesz aki a főiskolán rohadjon évekig, hogy aztán milliomos apu meg anyu jól megmondja annak a hülyének a tutit. Illetve nem lesz aki elmenjen mucsaröcsögére hogy a kis lakatos marlonbrando legalább olvasni megtanuljon.
2022. dec. 8. 17:14
 29/31 anonim ***** válasza:
66%

Hát manapság már mindenki egyetemre megy, még aki nem is tanul.

Nekem az osztályból az is továbbtanulni aki a 4 éven át semmit se tudott, nem tanult, csak a tanárok jóindulata miatt kapta meg a 2-est. Aztán amikor 11.be bejelentette, hogy egyetemre fog majd járni, rögtön kapta a 3-ast is, hogy felvegyék. Vicc az egész rendszer úgy ahogy van, és az a baj, hogy így semmit se ér már az érettségi, de a diplomák közül is csak azok amiket kevesen végeznek el.

2022. dec. 9. 11:23
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

29

Középsuli nem fest mindig reális képet. Én középsuliban megbuktam, elötte és utána sem voltak jó jegyeim. Pont határon egy adag plusz ponttal sikerült éphogy bekerülnöm az egyetemre. Az egyetemen azonban leköröztem szinte mindenkit. Több félévben is 5 egész fölötti átlagom volt.

De persze rendesen meg is dolgoztam érte.

2022. dec. 9. 13:38
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!