Nincs EU-s pénz, nem lesz béremelés a tanároknak, marad a szaros 207 ezres bér, mit fognak most tenni?
Tüntetés?
Felmondás?
Belenyugvás?
11
Hogy ne tegyél fel ilyen ostoba kérdéseket.
A bérrendezés csak egy pont a 9-ből. Maradt még 8 másik, amire még érdemben egyáltalán nem reagált a kormány és nem pénzkérdés és teljes mértékben az ő jogkörük. Szóval van még miért demonstrálni.
Na, nem mintha az EUn múlna a dolog, de szerintem ezt mindneki tudja.
#5 Én szellemi munkára gondoltam.
Egyébként az nem úgy működik, hogy csak úgy felcsapok kamionosnak.Ahhoz olyan jogosítvány meg rutin is kell, amit idő megszerezni, valamint egy kisebb vagyon.Addig miből él, honnan teremti rá elő a pénzt?Kétlem, hogy egy tanári fizetésből van ennyi megtakarítása.Családos embernek pláne nem opció a kamionozás.
Futár, ok.Mert szerinted minden futár annál többet keres?Hát nagyon nem.
Ha egy diplomásnak megfelel az, hogy fizikai munkát végezzen, eddig is mehettek volna.
16, és a sok programozó BME-s diplomával mennyit keres 10 év után?
Mert a tanárok még mindig csak 240 körül.
"és a sok programozó BME-s diplomával mennyit keres 10 év után?"
Amennyit a piac felajánl nekik. Mellesleg a iszonyú nehéz munka, ismerek olyat aki kb. 10 év után hagyta ott és elment KŐMŰVESNEK inkább, mert abba még több pénz volt és könnyű munka.
A lényeg az, ha egy BME-VIK diplomás kezdő fejlesztőnek meg kell élnie 200 ezer forintból, akkor egy tanárnak miért nem elég annyi, aki semmi hasznot nem termel?
#14 A lepontozóknak mi baja van?Csak dislike gombnak használják a "nem hasznos" gombot, vagy komolyan azt képzelik, hogy egy kirúgott tanár b kategóriás jogsival/jogsi nélkül holnap már kamionosnak állhat?
Azt hiszik, hogy a futárok millimosok?Azok a futárok, akik vállalkozóként maguknak számlázzák le a bruttó 200 000 ezres fizetésüket?
Honnan jött az, hogy manapság Budapesten 200ezret kap egy programozó? Még ha friss diplomás is?
Erre van valamilyen bizonyíték?
Nem programozó diplomám van, de nekem elég nehezen elképzelhető, hogy ennyit keressenek.
"akkor egy tanárnak miért nem elég annyi, aki semmi hasznot nem termel?"
Végül is a Finnek is befektettek egy csomót az oktatásba és teljesen csődbe is mentek mert haszontalan munkába fektettek. Vagy várj.... Nem mentek csődbe. Tök jól működik az országuk. Akkor lehet nem is olyan haszontalan az a szakma ami a következő generációkat tanítja?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!