Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ferenc Józsefnek a magyar...

Ferenc Józsefnek a magyar jobboldalon hogyhogy nincs olyan személyi kúltusza mint Horthynak?

Figyelt kérdés

2022. dec. 6. 08:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%
Mert miért lenne?
2022. dec. 6. 09:05
 2/13 anonim ***** válasza:
37%
A magyarság ellen tevékenykedő habsburg uralkodónak?Nem is tudom..
2022. dec. 6. 09:06
 3/13 A kérdező kommentje:

Hát mondjuk mert Horthyhoz a 48as megtorlást belevéve is több vér tapad.

Meg mondjuk nem tudom ki alatt voltunk nagyhatalom.

Ki alatt volt Budapest világváros.

Ki alatt volt a térségben vezető hadseregünk.

Ki alatt épült Budapesten minden amire ma büszke lehet lenni.

Ki tartotta meg a sok nemzetiségű országot.

Ki alatt volt a csúcson a kultúra, a tudomány.

2022. dec. 6. 09:35
 4/13 anonim ***** válasza:
93%

Vannak amúgy monarchisták most is, viszont azért a Habsburg-ház elég megosztó nálunk. A magyarok egy részében ott a "kuruc"-vér, Kossuth és a szabadságharc. Ahogy ezt a 2. válaszoló is tökeletesen alátámasztotta a válaszával. Sokak szerint a Habsburgok elnyomók, kizsákmányolók voltak, akik figyelmen kívül hagyták a magyar érdekeket és ezért csak ártottak az országnak. Én személy szerint nem értek ezzel egyet, de sokan igen. Az 1945 utáni politika is meglovagolta a népnyúzó, idegen Habsburgok képét.

Egyébként Horthy megítélése sem sokkal egységesebb, mint Ferenc Józsefé (a jobboldalon sem).

2022. dec. 6. 09:36
 5/13 anonim ***** válasza:
53%

Logikus lenne szerintem is, hiszen vérbe fojtott egy liberális forradalmat, gyűlölte a szabadságot, cenzúráztatta a sajtót, stb.

Ráadásul orosz segítséggel győzte le a szabadság hőseit - ami még szimpatikusabbá teheti a mai magyar jobboldalon.

Szerintem csak nem feküdt még rá eléggé a propaganda vezényszó nélkül ők egy tapodtat sebtesznek.

Egy Haynaut éltető cikksorozat a pestises srácokon és a népezerűségi listák élére kerül!

2022. dec. 6. 10:38
 6/13 A kérdező kommentje:
5 Nem. Ő nem volt Fidesz.
2022. dec. 6. 11:08
 7/13 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként ha már Horthy..Úgy tudom ő kifejezetten tisztelte Ferenc Józsefet.
2022. dec. 6. 11:17
 8/13 A kérdező kommentje:
7 Ameddig elengedhetetlen érdeke volt, ameddig az ő tenyeréből evett.
2022. dec. 6. 12:28
 9/13 anonim ***** válasza:
70%

"7 Ameddig elengedhetetlen érdeke volt, ameddig az ő tenyeréből evett."

A Kormányzó sosem volt ellenséges a Habsburg-családdal. Nem szokás tudni, de amikor IV. Károlyt és családját kidobják Ausztriából (majd Magyarországról is) és a monarchia utódállamai konkrétan mindent elvettek tőlük, akkor egyetlenegy ország volt, amelyik anyagi kárpótlással próbálta segíteni ezt a családot az 5 vagy 6 gyerekükkel az emigrációban: és ez Magyarország volt. Horthy személyes közbenjárására, támogatására valósult meg, mert bőven voltak nem igazán Habsburg-párti politikusok akkor is. Pláne, hogy Trianon után minden pénznek itthon is meg lett volna a helye...

2022. dec. 6. 12:41
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Arad megvan?
2022. dec. 6. 20:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!