Ferenc Józsefnek a magyar jobboldalon hogyhogy nincs olyan személyi kúltusza mint Horthynak?
Hát mondjuk mert Horthyhoz a 48as megtorlást belevéve is több vér tapad.
Meg mondjuk nem tudom ki alatt voltunk nagyhatalom.
Ki alatt volt Budapest világváros.
Ki alatt volt a térségben vezető hadseregünk.
Ki alatt épült Budapesten minden amire ma büszke lehet lenni.
Ki tartotta meg a sok nemzetiségű országot.
Ki alatt volt a csúcson a kultúra, a tudomány.
Vannak amúgy monarchisták most is, viszont azért a Habsburg-ház elég megosztó nálunk. A magyarok egy részében ott a "kuruc"-vér, Kossuth és a szabadságharc. Ahogy ezt a 2. válaszoló is tökeletesen alátámasztotta a válaszával. Sokak szerint a Habsburgok elnyomók, kizsákmányolók voltak, akik figyelmen kívül hagyták a magyar érdekeket és ezért csak ártottak az országnak. Én személy szerint nem értek ezzel egyet, de sokan igen. Az 1945 utáni politika is meglovagolta a népnyúzó, idegen Habsburgok képét.
Egyébként Horthy megítélése sem sokkal egységesebb, mint Ferenc Józsefé (a jobboldalon sem).
Logikus lenne szerintem is, hiszen vérbe fojtott egy liberális forradalmat, gyűlölte a szabadságot, cenzúráztatta a sajtót, stb.
Ráadásul orosz segítséggel győzte le a szabadság hőseit - ami még szimpatikusabbá teheti a mai magyar jobboldalon.
Szerintem csak nem feküdt még rá eléggé a propaganda vezényszó nélkül ők egy tapodtat sebtesznek.
Egy Haynaut éltető cikksorozat a pestises srácokon és a népezerűségi listák élére kerül!
"7 Ameddig elengedhetetlen érdeke volt, ameddig az ő tenyeréből evett."
A Kormányzó sosem volt ellenséges a Habsburg-családdal. Nem szokás tudni, de amikor IV. Károlyt és családját kidobják Ausztriából (majd Magyarországról is) és a monarchia utódállamai konkrétan mindent elvettek tőlük, akkor egyetlenegy ország volt, amelyik anyagi kárpótlással próbálta segíteni ezt a családot az 5 vagy 6 gyerekükkel az emigrációban: és ez Magyarország volt. Horthy személyes közbenjárására, támogatására valósult meg, mert bőven voltak nem igazán Habsburg-párti politikusok akkor is. Pláne, hogy Trianon után minden pénznek itthon is meg lett volna a helye...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!