Bajnairól miért él egy fajta magasztos kép a baloldali emberekben?
@3
"Semmilyen zseniális húzása nem volt, nem kiemelkedő ember, egy hatalmas nulla."
Nem az volt a kérdés, hogy mennyire kiemelkedő ember, hanem hogy melyik volt az a húzása, amiért kiemelkedik a többiek közül.
Azonban, ha nem volt kiemelkedő az, hogy egy év leforgása allatt kirántotta az országot abból a válságból, amelyikbe Gyurcsány sodorta az országot, akkor az nem is lehetett olyan nagy válság, jól értem? Vagyis Gyurcsány mégsem vitte olyan nagy válságba az országot, mint amiről itt regél a gyakorin minden fideszes, ezt is jól következtetem ki?
Jó lenne végre eldöntenetek, hogy akkor most a válság volt nagy, és Bajnai tényleg kiemelkedő alakja az elmúlt 30 év történelmének (elvégre rajta kívül nem sokan vannak, akik eddig sikeresen kezeltek nagy válságot a rendszerváltás óta), vagy pedig Gyurcsány nem olyan nagy patás ördög, hiszen nem is volt olyan nagy az a válság, amibe az ország került a keze alatt.
5
„ő egy ilyen kiemelkedő emberként van számon tartva? Miben állt a zsenialitása?”
Fogd már fel, nem kiemelkedő, semmilyen zsenialitása nem volt, egy madárijesztőben is több zsenialitás van, mint benne.
„Hogy mi volt az ő egyedi és zseniális tette, amiért megérdemli ezt az elismerést. Nem értem.”
Hát, ami nem volt, azt nem is lehet érteni.
"De ezzel még mindig nem kaptam választ arra, hogy ő mitől egy ilyen magasztos személy a baloldaliak szemében. Hogy mi volt az ő egyedi és zseniális tette, amiért megérdemli ezt az elismerést. Nem értem."
Nem volt zseniális, nem azért kap pozitív visszhangot a baloldalon, hanem azért, amit a #8-as hozzászóló is kifejtett. Valakinek el kellett végeznie a piszkos munkát, tudván, hogy ez véget vet a politikai karrierjének. És csak benne volt annyi tökösség, hogy ezt be is vállalta. És nemcsak bevállalta, de sikeresen végig is vitte. Nagyon röviden: Nem hátrált meg, amikor az országnak szüksége volt valakire.
A történelmet nem lehet megváltoztatni kérdező.
Kezelte a válságot, ő vállalta ezt és ő volt ennek az arca.
Álltak mögötte is emberek, de jelenleg is így van nem? Fidesz arca Orbán, az ellenzék arca volt MZP és az a normális, ha vállalja a hibáinak a következményeit valaki.
Bajnai megtette, mindezt az egyik legnagyobb válságban.
Szerintem ez eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!