Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Európa Unió nem vezetett...

Ha Európa Unió nem vezetett volna be semmilyen szankciót, akkor most mekkora lenne az infláció szerintetek és milyen magasak lennének az energia árak?

Figyelt kérdés
2022. dec. 2. 14:33
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor szidom az USA-t is, az iraki háborújuk szerintem botrányos volt."

Persze ma már mindannyian azt allitjatok hogy az USA-t is elítélte, azt akkoriban meg sehol nem voltatok.

"Oroszország már nem partner, ez már nem opció."

Hát már elcsesztük

"Ki dönti el, hogy mi orosz érdekszféra? Oroszország egyedül? "

Eu-t, Natot békén hagyják akkor azt csinálnak az USA-val megbírkózva amit akarnak, csak az EU-t hagyják ki ebből. Amerikának tudod mi az érdekszférája? Egész Amerika, Észak, Közép, Dél, minden, nem beszélve a többi Nato országról akik szimplan csak szövetségesek.

Ukrajnának termeszetesen joga van védekezni, lehet nekik szurkolni is, de jobb lett volna ha kimaradunk ebből.

2022. dec. 2. 16:23
 22/36 Hans Pötterman ***** válasza:
84%

Ha Putyin annyira okos lenne akkor tudta volna,hogy Zelenskynek azzal tör a legnagyobb borsot az orra alá, ha békén hagyja. Zselé jó eséllyel szépen magától bukott volna, erre háborús mártírt/hőst csinált belőle, hatalmas öngól lett ez az egész "különleges katonai hadművelet"

2022. dec. 2. 16:27
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

"Ti beszéltek naivsagrol, amikor azt hiszitek hogy majd az USA olcsóbban fogja az élelmiszert, meg a gáz, olajat adni mint az oroszok tették eddig, azt hiszitek velük majd mennyire jól járunk. Azt hiszitek az Unió fog diktálni Ukrajnában, nem az USA, nevetséges"

Mindenre megvan az esély, de alapvetően jobb és szavahihetőbb partnere az EU-nak az USA, mint Oroszország. Akárhogy csűröd, csavarod, továbbra is az a legrosszabb forgatókönyv mindenki számára, ha Oroszország bekebelezi Ukrajnát.

2022. dec. 2. 16:29
 24/36 anonim ***** válasza:
25%
Igen 23-as azután hogy nem mellettük, vagy semlegesen álltunk ki, igen így már Oroszország győzelme nem lesz nekünk jó, ebben egyetértünk, mert már elcsesztük ahogy mondtam.
2022. dec. 2. 16:35
 25/36 anonim ***** válasza:
0%

"de alapvetően jobb és szavahihetőbb partnere az EU-nak az USA, mint Oroszország. "

Lehet jobb és szavahihetőbb, de mindenképp drágább is, én értem hogy nyugaton megengedhetik ennek az árát, csak épp mi belefogunk dögleni lassan, nekik az pár százalék infláció - 1 nyaralás, nekünk meg éhhalál lassan.

2022. dec. 2. 16:43
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

#24, olyan, mintha be lenne neked csípődve egy elképzelés arról, hogy Oroszország itt békésen éldegélt volna, csak mi, a hülye nyugatiak nem hagytuk, és most ráb.sztunk. És nem csak te, ez tök gyakran hangoztatott narratíva, de egyszerűen nem is értem, hogy ez hogy láthatjátok ennyire másképp.

Oroszországot csak történelmi távlatokban vizsgálva egy olyan ország, aki alapvetően a befolyása kiterjesztésében gondolkodott mindig is. És nem nyugati módon, hogy mindenféle intézményrendszereket épít, amikbe lehet csatlakozni, hanem erővel. Amikor azt állítják, hogy a nyugat nem veszi figyelembe az ő érdekeit, akkor azokról az érdekekről beszél, amik erősen ütköznek azért a mieinkkel.

2022. dec. 2. 16:46
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet jobb és szavahihetőbb, de mindenképp drágább is"

Már bocs, de szerintem a megbízhatatlan partnernél drágább nincs, és Oroszország az. Nem, nem miattunk.

2022. dec. 2. 16:47
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

"Igen 23-as azután hogy nem mellettük, vagy semlegesen álltunk ki, igen így már Oroszország győzelme nem lesz nekünk jó, ebben egyetértünk, mert már elcsesztük ahogy mondtam."

Az igazság az, hogy ahhoz, hogy Oroszországot jobb partnernek tudd felfesteni, ahhoz

1. El kell tekintened minden ezt cáfoló előzetes ténytől, pl. a 2014-es Krimi megszállástól, vagy attól, hogy az oroszok feltörték a magyar külügy hálózatát, vagy attól, hogy Putyin egyre erőszakosabban lép fel a saját ellenzékével és ellenvéleményeseivel szemben, ideértve a bebörtönzéseket, mérgezéseket, hacker támadásokat stb.

2. Továbbá feltételezést kell feltételezés hátán csinálnod, de erre a #8-as hozzászólásomban már reagáltam (bár elismerem lehet, hogy azt nem te írtad, keverem a hozzászólókat).

Szóval értem amit mondasz, értem az alapját is, csak nem hiszek benne annyira, mint te. Az én szememben Oroszország egy nagyon megbízhatatlan politikai és gazdasági partner.

2022. dec. 2. 16:50
 29/36 anonim ***** válasza:
24%

26-os ha az EU-t annyira sérti az Ukrajnai akció, akkor mondjuk ki kellett volna építeni egy stabil polikai, katonai hátteret, egy közös hadsereget, azt lehetne akár honfoglalózni is, megfeleztük volna Ukrajnát (orosz lakta rész ment volna hozzájuk, másik felébe bevonultunk volna, ott független Ukran EU-s országot kiépítve), azt jól van.

De az hogy itt sunyiskodunk, ráadásul az USA szoknyája alatt egy olyan háborúban ami nem szolgálja Európa érdekét az nekem nem elfogadható.

2022. dec. 2. 16:52
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

"26-os ha az EU-t annyira sérti az Ukrajnai akció, akkor mondjuk ki kellett volna építeni egy stabil polikai, katonai hátteret, egy közös hadsereget"

Azért lássuk be, az ilyen irányú integrációt Orbán és az illiberális kör többi tagja azonnal megvétózott volna.

2022. dec. 2. 16:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!