Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Európa Unió nem vezetett...

Ha Európa Unió nem vezetett volna be semmilyen szankciót, akkor most mekkora lenne az infláció szerintetek és milyen magasak lennének az energia árak?

Figyelt kérdés
2022. dec. 2. 14:33
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Putyin már a háború előtt is tekergette a gázcsapot. Ukrajna átengedése meg tuti nem lett volna elég Putyinnak. Annak idején a Krímről is így gondolkodtunk, azt átengedjük, utána már tuti nem próbál újabb területeket foglalni a beteg állatja. Aztán mégis.
2022. dec. 2. 15:49
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

" csak eleve nem lehet buta az az ember szerintem aki ilyen magasra jutt Oroszországban,"

És nem is lehet túl erkölcsös, humánus, és ép elméjű sem. Abban a rendszerben muszáj hogy stikked legyen ahhoz, hogy a tetejéig eljuss, anélkül nem megy.

2022. dec. 2. 15:57
 13/36 anonim ***** válasza:
0%

"Ugyanakkor meg nem is releváns, mert a szankciók célja nem is ez volt, hanem az, hogy NE ÉRJE MEG. "

Ismerjük jól az orosz mentalitást, igénytelen horda, nem fogja őket ez megállítani, éltek már 100x szarabbul

"Ha nem fél az ellentámadástól, mert megosztottnak, töketlennek látja a NATO-t, akkor miért ne tenné?"

Mert sose tette meg semelyik nála keményebb orosz elnök sem.

"Ha elég gyorsan le tudsz rohanni egy kis országot, akkor senki nem megy segíteni. Akkor meg fasza, csináljuk, nem?"

Soroljam az USA hány országot rohant le, segítettünk ellene? Az arab tavasz szerinted mekkora kárt okozott pl. a Közel-Keletnek, meg Európának? Tudom a ruszkik is benne voltak valamilyen szinten, de valahogy érdekes, hogy Kadhafi bukasa annyira nem volt baj a mostani vinyogóknak.

Én azt mondom, inkább az ukrán partner vesztem el, mint Oroszországot, Oroszország többet adhatna Európának, persze kordában kell tartani, de Ukrajna mindig is orosz érdekszféra volt, ahova mi kotnyeleskedtünk bele.

2022. dec. 2. 15:58
 14/36 anonim ***** válasza:
27%

" persze kordában kell tartani"

Hagyjad már ezt a populista maszlagot! Hogy akarod Oroszországot kordában tartani, ha ő siktálja az energiahordozókat, érceket és még a táplálékot is? Mit tehetne az EU Oroszország ellen, ha mindent ami értékes, Oroszország szabályozhatna kénye-kedve szerint? Na? Hogyan?

2022. dec. 2. 16:02
 15/36 anonim ***** válasza:
0%
Mondtam 14es ahogy eddig is, volt élet akkoris amikor Ukrajna az oroszoké volt, még jobb élet is mint ma van. Oroszországgal barátkozni, jóban kell lenni, Oroszország és az Unió szövetsége a vilag legerősebb hatalmat hozhatná létre, ez az amit mindig is el akart kerülni pl. az USA.
2022. dec. 2. 16:05
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

"Mit tehetne az EU Oroszország ellen, ha mindent ami értékes, Oroszország szabályozhatna kénye-kedve szerint? Na? Hogyan?"

Pont ez a célja az EU-nak, hogy ez ne történjen meg. Oroszország "nélkülözhetetlensége" egyelőre csak a gázban merül ki, semmi másban. Minden más "érték" már van Európában, illetve Ukrajnában.

2022. dec. 2. 16:05
 17/36 anonim ***** válasza:
0%
Azt is elfelejtitek, hogy ha itt Ukrajna győz, nem az EU szférájába fog kerülni, elvagytok tévedve, az USA bábállama lesz, az EU-nak meg se Ukrajna, se Oroszország, csak mondom.
2022. dec. 2. 16:09
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

"Azt is elfelejtitek, hogy ha itt Ukrajna győz, nem az EU szférájába fog kerülni, elvagytok tévedve, az USA bábállama lesz, az EU-nak meg se Ukrajna, se Oroszország, csak mondom."

Politikai érdekszférájába esetleg, de gazdaságilag még mindig az EU lenne a főpartnere.

2022. dec. 2. 16:12
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

"igénytelen horda, nem fogja őket ez megállítani, éltek már 100x szarabbul"

Nem erről van szó, hanem arról, hogy amikor a háború véget ér, és a kis kockás füzetben leírjuk, a nyereséget és a veszteségeket, akkor a tanulság az legyen, hogy ilyet csinálni szar biznisz. Pl ha Kína ezt végignézi, talán azt mondhatja majd, hogy Tajvan nem ér ennyit.

"Soroljam az USA hány országot rohant le, segítettünk ellene?"

Na ezt az érvelést utálom: úgy váltogatjuk a témát, hogy mindig neked legyen igazad. Ha azt mondom, hogy nem szabad támogatni a háborút, akkor áttérünk, hogy bezzeg az USA-t nem szidom. Akkor szidom az USA-t is, az iraki háborújuk szerintem botrányos volt. Ettől akkor Oroszországé elfogadhatóbb lett? Nem lett az, és ezt te is tudod.

Kettős mérce van az USA-nál? Legyen, az van. L-e-s-z-a-r-o-m: nem a kettős mérce, meg az USA morális igazsága érdekel, hanem hogy az ilyen viselkedés ne legyen tolerálva. Nekem pl szimpatikus volt, hogy az iraki háborúért mennyi szart kapott az USA a nyakába, a saját gazdasági elitje akarta megdönteni. Nem véletlen, hogy azóta igyekeznek módszert váltani, és ezt a módszerváltást szeretném látni máshol is.

"Én azt mondom, inkább az ukrán partner vesztem el, mint Oroszországot"

Oroszország már nem partner, ez már nem opció.

"persze kordában kell tartani"

És ezt hogyan képzeled? Pontosan ez a kordában tartás nem sikerült. Nem értem, hogy nem veszed észre azt, ami ordítva szúrja a szemed: 30 évig azt hittük, hogy Oroszország partner, ennek az árát fizetjük.

"Ukrajna mindig is orosz érdekszféra volt, ahova mi kotnyeleskedtünk bele"

Ki dönti el, hogy mi orosz érdekszféra? Oroszország egyedül? Ez így működik? Ha igen, akkor rossz hírem van: mi is ebbe tartozunk. Nem annyira, mint Ukrajna, de közvetetten beletartozunk, mondjuk, mint semleges ütközőzóna. Putyin kimondta: a '97 előtti NATO-t kéri vissza. Abban mi nem voltunk benne.

2022. dec. 2. 16:13
 20/36 anonim ***** válasza:
0%

"Politikai érdekszférájába esetleg, de gazdaságilag még mindig az EU lenne a főpartnere."

Ti beszéltek naivsagrol, amikor azt hiszitek hogy majd az USA olcsóbban fogja az élelmiszert, meg a gáz, olajat adni mint az oroszok tették eddig, azt hiszitek velük majd mennyire jól járunk. Azt hiszitek az Unió fog diktálni Ukrajnában, nem az USA, nevetséges

2022. dec. 2. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!