Az normális, ha jobboldali konzervatív érzésű emberként úgy érzem, hogy jelenleg ma nincs is igazi jobboldali konzervatív párt Magyarországon?
A Fidesz próbálja annak beállítani magát. Meg egy-két radikálisabb párt.
De amit a Fidesz csinál, az minden csak nem jobboldali konzervatív eszme, radikalizmusból meg nem kérek.
A KDNP meg olyan messze van a hittől, hogy ennél messzebb nem is lehetne..
Nekem is lenne igényem egy jobbközép polgári pártra, meg szerintem sokaknak. Az én értelmezésemben a polgár szó azt jelenti, hogy saját lábán álló, önállóan gondolkodó ember. A jobboldali pedig egy keresztény etikát elismerő, nagy társadalmi változásokat (pl. woke dolgok) elutasító, szabadpiacot jobban preferáló, patrióta ember.
A Fidesznél a jobboldaliság úgy-ahogy megvalósul, leszámítva, hogy nem hisznek benne, csak beszélnek róla (ld. keresztény etika versus kokain és orgia). És hogy a szabad piac is csak addig szabad, amíg nem vagy túl nagy konkurenciája egy fideszes vállalkozónak.
Viszont a polgári eszmével szöges ellentétben haladnak a dolgok. Ha a fél ország az állam kegyeit lesi, és a Fideszen múlik, hogy mekkora falatot kap az asztalról, azt feudalizmusnak hívják.
És ráadás az a vicces helyzetet, hogy ebben a Fidesz-közeli, állam kegyeit váró holdudvarban megfér Köves Slomó is és szélsőjobbos fociultrák is. Ez is azt mutatja, hogy a Fidesz valójában nem hisz semmiben a saját hatalmán kívül.
A Mi Hazánk a Fidesszel ellentétben legalább hitelesen képviseli azt, amit. Viszont gazdaságilag baloldaliak és nagyon erős államot akarnak (amitől a polgár épp hogy függetlenedni akar). Tehát ők sem egy szóba jöhető választás nekem.
Az ellenzékről pedig inkább hadd ne beszéljek!
8:
A nagy társadalmi változásokat elutasító az konzervatív, az egy másik tengely. Lehet egy párt baloldali vagy jobboldali konzetvatív is. A Fidesz legközelebb a (szélső)baloldali-konzervatívhoz áll, de egyébként elvtelen, mindig az, amivel több szavazatot lehet szereznj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!