Mi okból pont a németekre szállt rá feltûnôen a Fidesz-propaganda?
Persze mindenki gyûlöletes, mindenkit utálni kell. Pláne ha nem jobboldali kormánya van.
De feltûnõen szinte naponta mindig a német focisták, cégek, politikusok, emberek stb. vannak szidva, kifigurázva, ellenségnek beállítva.
Miért õk? Ennyire nagyon?
Nem értem, mert rosszat nem tesznek, tettek nekünk, a legnagyobb befektetõk, munkahelyteremtõk Mo-n.
Orbánt is sokáig Merkel, illetve õk védték.
Korrektek. Én az év felében No-ban vagyok, és mondhatom, nincs bennük közel sem ekkora gonoszság, utálat a magyarok iránt.
Mire ez a nagy gyûlölet?
Most tényleg össze kell veszni a legnagyobb kereskedelmi partnerrel is?
Néhány nap múlva esedékes ET szavazás három témában, köztük a Magyarországnak fizetendő felzárkóztatási pénzről.
Kb. három hete a német Bundestag nagy szavazattöbbséggel arra kötelezte a német kancellárt, hogy a tanácsi szavazáskor a német kormány arra a kimenetre szavazzon, hogy a magyar felzárkóztatási EU-pénzek egy részét mindenképpen függesszék fel, és csak később, a jogállamisági helyzet tartós javulásának konkrét bizonyítékai után engedjék a felfüggesztett pénzekhez való hozzáférést a magyar kormány számára. Ugyanis, komoly kétségeik vannak afelől, hogy úgy kerülnek végrehajtásra a nemrég elfogadott törvényi változtatások, hogy biztosítva legyen az uniós költségvetés hatékony és eredményes kezelése. Tehát, mint nagy befizetők, várják a bizonyítást.
Ez azért jelentős kihatású döntés, mert a szavazatok lakosságarányosak, tehát a német kancellár szavazata többet ér, mint jónéhány ország miniszterelnökének együttes szavazata. És egy jelentős állam döntését látva, a még bizonytalanok is igazodhatnak.
Azaz, gyakorlatilag eldőlt a befagyasztás.
A döntést követő Bayer show megadta az alapot: mi a f.sz köze van a német Bundestagnak a nekünk járó pénz kifizetéséhez? Nos, ha tényleg nem tudja, majd megtudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!