Ugye csak a fideszesek tankolnak 480-as üzemanyagot ? Az ellenzékiek akik nem értenek vele egyet piaci áron veszik ?
És sajnos sok ilyen ember van, mint a kérdező, Orbán népe, akik teljes tudatlanságban élnek, és láthatóan azt hiszik, hogy ha Orbán oszt valamit, vagy kedvezményt ad, akkor az ajándék, a saját pénzét adja, és ezért hálásnak kell lenni.
Ez a jobbágymentalitás, a fideszesek sajátja, hogy kézcsókra járulnak hálásan uruk elé, nem értve, hogy nekik polgároknak kellene lenniük, akik tisztában vannak azzal, hogy Orbán az ő saját pénzükből osztogat, és Orbánt számonkérni kell, mint egy alkalmazottat, nem pedig kezet csókolni neki.
Ellenzéki vagyok, de egyetértek az ársapkával - amíg van neki realitása.
De ha nem értenék vele egyet, akkor is kihasználnám, mert sok más dolog van, amivel kénytelen vagyok rosszul járni a társadalom többi tagjához vagy egy alternatív kormányzathoz képest.
Ami konkrétan az üzemanyagot illeti, ha piaci áron tankolok, akkor magasabb lesz a MOL profitja, több lesz az osztalék, ami a részvényeseknek jó, nem a honfitársaimnak. A MOL megvétele az adófizetők zsebéből történt, így valamekkora részben az én zsebemből is. Részben a magánnyugdíjpénztárak államosításával jutott az állam MOL-részvényekhez. Ha eladta volna, és államadósságot csökkent, akkor lett volna valami vitatható, de nem ésszerűtlen indok erre. De nem eladta, hanem ingyen odaadta az MCC-nek. Aztán vett egy ennél jelentősebb pakettet, amikor az IMF-hitel maradékából visszavásárolta az oroszoktól jópénzért. Az IMF-hitelt persze visszafizettük, de az államadósság nominálisan (a MANYUP-kötvények beforgatását leszámítva) folyamatosan nőtt, tehát az egyik hitelt másik hitelre cseréltük valójában. Annak kamatai pedig rajtunk és a mi fiainkon - de a MOL részvények osztaléka már az MCC és a Corvinus fenntartóinak jut. Az meg engem annyira nem motivál, hogy noha 2,5 éve nem emelték a fizetésemet, az árak meg duplázódtak, azért még vegyek hétszázért benzint, hogy újabb fizetett megmondóemberek dícsérjék belőle a kormányt: [link]
Vennénk mi, csak nincs mit.
Kösz Fidesz!
Mostmár a fideszesek sem! :-)))) Összeomlott a rendszer rendesen...
Sajnos ti akartátok magatoknak ezt a kormányt, amelyik szakadékba vitte az országotokat...
Egy idézetett raknék ide amely erre is vonatkozhat:
"Nem szégyen állami juttatásban részesülni amíg adót fizetsz. Nem szégyen olyan szolgáltatást igénybe venni amiért fizettél. A probléma az, ha nem tudsz belőle kilépni" - Ayn Rand
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!