Mi az ami téged Magyarországon tart?
Megalázóan alacsonyak a fizetések, ehhez társulnak a lassan megfizethetetlen rezsi és bolti árak.
Mérgező a politikai légkör. Mindenhonnan ömlik a propaganda és a gyűlölet.
Mi az ami mégis itt tart?
Engem nem tartott Mo.-n már senki, a választások után kijöttem.
Az indoklás azokon felül még amiket leírtál a kérdésben, az a háborús instabilitás, hogy bármikor besorozhatnának amikor Viktor gondol egyet. Na meg a pénzemet is ideje volt biztonságba helyezni külföldi bankszámlára, amit csak akkor kapsz ha van kint bejelentett lakcímed és állásod. Különben Orbán szintén gondol egyet és elveszi a megtakarításodat, csak mert nem jön az EU-s pénz.
Meg úgy a helyzet egyébként is kilátástalan, elöregedő, elcigányosodó Magyarország, ahol van egy megdönthetetlen rezsim akik bármit megtehetnek és meg is tesznek. Nem beszélve arról, hogy ki tudja meddig lehet még kimenekülni Nyugatra, az EU kilépés is szóba van meg minden. Szóval ideje volt elmenekülnöm, amíg nem volt túl késő. Mo.-ra semmi jó nem vár az ég világon.
"szerintem máshol se sokkal jobb"
Sok hely van, ahol sokkal jobb.
A szánalmas nyelvtudásom, hogy képtelen vagyok megtanulni angolul, akkor is, hogy ha azért megölnek engem. (Mármint azért, mert nem tudok angolul.)
Ja, meg a semmihez való értésem: se jogsi, se semmi, csak valami diploma, amit éppenhogy sikerült elvégeznem, de a szakmában angoltudás kell könyörtelenül.
Mert egy szar vagyok. Nincs megfelelő tudásom, bár egyetemet végeztem de szakmán belül nehéz külföldön elhelyezkedni mert a jó pozíciókat "védik" a külföldiek elől. A nyelvtudásom nulla, meg egyszerűen el vagyok a langyos vízben.
Ráadásul világ életemben visszahúzódó, elnyomott, szerencsétlen voltam akár iskola, akár otthon.
Nem keresek jól, nem élek jól, de nem is halok éhen, marad hó végén, van lakásom, biztos megélhetésem. Ha újra kezdhetném akkor első perctől kezdve külföld lenne a cél.
A szép tájak meg a magyar kultúra.
De a viccet félretéve, bármikor mehetnék németországba.
Már kint él a húgom meg 3 uncsitesóm.
Ismerőseim egy része angliában van.
Egyéb rokonok lengyelországban, ami azért nem a nyugat, mégis napi 20k magyar forintot ott is meg lehet keresni. (0 szakma)
De most még nem, majd ha teljesen elpusztult az ország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!