Miért van az, hogy már Romániában is nagyobb lesz a minimálbér mint idehaza?
Romániában 3000 Bruttó lesz a minimálbér, ami nettó átszámolva 160 ezer forint...
Miért van az, hogy már a román gazdaság is előrébb tart mint mi?
Valahol nagyon elrontottuk.
#21 Ti, szélsőjobbosok ezt nem érthetitek, sem a románok, sem a magyarok (valójában szakasztott egyformák vagytok, egy primitív többségi látásmóddal).
Nem tudtok különbséget tenni NEMZETISÉG és ÁLLAMPOLGÁRSÁG között.
Én amikor ROMÁNIÁRÓL és a ROMÁN ÁLLAMPOLGÁROKRÓL beszéltem, akkor használtam többes szám első személyt - amikor a ROMÁN NEMZETISÉGŰEKRŐL, akkor pedig többes szám harmadik személyt (ők).
A román nemzet határai nem azonosak Románia határaival, románok élnek Moldva Köztársaságban, Ukrajnában, Szerbiában, sőt, pár ezren még Magyarországon is (püspökségük is van, Gyulán).
Tehát ha a ROMÁNOKRÓL beszélek, akkor ők nekem "ŐK", nem pedig "mi". Ők egy NÉP, egy NEMZET, akik Közép-Kelet-Európa több országában élnek - és én nem tartozom közéjük, nem is akarok.
Ha a ROMÁNIAIAKRÓL, a ROMÁN ÁLLAMPOLGÁROKRÓL, a Romániában élő EMBEREKRŐL beszélek, akkor viszont azt írom, hogy: "MI" - mert a Románia nevű ország lakója és adófizető állampolgára vagyok, ennek az országnak a területén születtem és élek, ide adózom, itt dolgozom, stb.
Nagyon szomorú, hogy ezt nem sikerült a Trianon óta eltelt száz évben sem az agyacskátokba belepréselni: a romániaiak nem azonosak a románokkal (Romániában élnek nem románok is és Románián kívül is élnek románok, több millióan).
Valahogy nagyon szomorú, hogy ezt a románok viszont értik, és sosem keverik össze a kettőt!
Szóval: amikor a román állampolgárok közösségéről vagy a Románia nevű
ország lakóiról beszélek, akkor: "MI" - többes szám első személy - mert tényszerűen ITT ÉLEK, itt szavazom, ide adózom.
Amikor meg a román NÉPRŐL vagy NEMZETRŐL beszélünk (amely NEM AZONOS halmaz Románia polgárainak összességével), akkor viszont "ŐK" - többes szám harmadik személy - a helyes, mert én nem vagyok román nemzetiségű, sem anyanyelvű ember.
Tudom, nehéz ezt egy bites logikával, 70 alatti IQ-val befogadni, de hátha van remény... azért elmondtam...
Valaki kérdezte az árakat, ha gondoljátok megválaszolom csak most linket nem érek rá nézni mivel dolgozom. De az alapvető élelmiszereket leírom nagyjábol. (múltheti vásárlás a lidl ben)
krumpli kilója 2.70 220 ft
kenyér : 7 lej 580 ft
olaj az drága: 9 lej 747ft
24 darab tojás 16 lej 1300 ft
benzin 7 lej 581 ft
csirkemell 1kg 20 lej 1660 ft
disznóhust nemtudom pontosan de az olcsóbb
halkonzerv 3 lej 240 ft
sajt 500 gramm 1300 ft
túró 500 gramm 1100
ásványvíz 2 liter 85 ft
mosópor középkategória 8 kiló 3000-3400 ft
Heineken sör 6db 500ml 1650 ft
#26 Nyilván attól függ hol vásárolsz, de én pl ma este az Intersparban ennél egy csomó mindent sokkal olcsóbban láttam Magyarországon.Persze attól is függ mikor mit hol éri meg venni, csak épp feltűnt ez az alapján, amiket leírtál.
Maradjunk annyiban, hogy ezeket a termékeket olcsóbban meg lehet vásárolni szinte(nem mind) az összeset Mo.-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!