Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért beszél mindig önmagának...

Miért beszél mindig önmagának ellentmondva az ellenzék ? Pl.Márky-Zay vs. Dobrev ?(kifejtem alább) .

Figyelt kérdés

Márky-Zay a választások előtt arról beszélt, a rezsicsökkentést el kell törölni , úgy ahogy van rossz és államháztartási hiányhoz vezet. Aztán Dobrev árnyékkomránya elöjött egy, a rezsicsökkentésre hajazó ötlettel, rezsimentő alappal, amit a Fidesztól kopiztak.

Most akkor ellene vannak a rezsicsökkentés elvének vagy mellette ?

2022. nov. 24. 22:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
MZP ellene, Dobrev mellette. Azért ez nem rakétatudomány. Mellesleg MZP sem eltörölni, hanem csak megváltoztatni akarta, és azt is csak 2 ciklus múlva. Nyilván a rezsicsökkentésnek most, magas energiaárak mellett lenne valódi értelme, míg korábban tényleg hülyeség volt.
2022. nov. 24. 22:04
 2/16 A kérdező kommentje:
1, ők fogtak össze egységes ellenzékként, hol van ebben a két különböző szemléletben az egység ? Nem az a kérdés, h 2 ciklus múlva mi lehet, hanem hogy a megválasztásuk esetén mit akartak volna csinálni, nem 8 év múlva kell(ett volna) együtt kormányozniuk .
2022. nov. 24. 22:08
 3/16 anonim ***** válasza:
78%

"hanem hogy a megválasztásuk esetén mit akartak volna csinálni"

Olvasd el a programjukat, abban benne van hogy mit akartak csinálni. Nyilván nem azonos a véleményük, hiszen Dobrev baloldali politikus, aki a szociális hálót terjesztené ki, míg MZP jobboldaliként piacgazdaságban gondolkozk, minimális segélyezéssel. Teljesen természetes hogy a problémákat különböző irányból közelítik meg. Ezen megközelítések ütköztetéséből alakult ki egy közös program, abban le van írva hogy kormányváltás után melyik szektorban milyen változtatásokat hajtottak volna végre, aprilis 3 után pedig felbomlott az összefogás, azóta külön utakat jár mindenki.

2022. nov. 24. 22:12
 4/16 A kérdező kommentje:
Most másodjára is kikerülöd a kérdésemre a választ.
2022. nov. 24. 22:13
 5/16 anonim ***** válasza:
78%

"Most másodjára is kikerülöd a kérdésemre a választ."

Az első kérdésed az volt, hogy miért mondanak különböző dolgokat, arra válaszoltam hogy azért, mert az egyikük jobboldali, míg a másikuk baloldali gazdaságpolitikában hisz.

Aztán kérdeztél olyat, hogy hol volt a két szemléletben az egység amikor összefogtak, arra válaszoltam, hogy a programban ütköztették a különböző szempontokat, nézeteket, azokból pedig született egy kompromisszum, amit leírtak a programban.

Több kérdést nem láttam, nem tudom mire kellett volna még válaszolni

2022. nov. 24. 22:16
 6/16 A kérdező kommentje:

Harmadjára is kikerülöd. Hogyan oldották volna meg kormányra kerülve ?

Továbbá : Dobrev mostanában, a választások utnán jött elő ezzel a rezsialappal. Értsem úgy, hogy mégis egyetért a rezsicsökkentéssel, ha egyszer ahhoz hasonló elvű reszialapot csinál ? A választások előtt mivel értett egyet ?

Továbbá : most akkor megfordult a politikailag baloldali Dobrev és a jobboldali beállitódású Márky-Zay véleménye ?

A politikailag baloldali ért egyet a jobboldali Fideszes rezsicsökkentéssel/rezsialappal, a politikailag jobboldali Márky-Zay meg a rezsicsökkentés kivezetésével , ami egy jobboldali vivmány volt?

Nehéz követni a kifacsart álláspontokat és változásukat.

2022. nov. 24. 22:35
 7/16 anonim ***** válasza:
78%

"Harmadjára is kikerülöd. Hogyan oldották volna meg kormányra kerülve ?"

Harmadjára is elmondom, hogy benne van a programjukban, hogy hogyan oldották volna meg. Én nem emlékszek olyan pontra amiben változtatni akartak volna a rezsicsökkentésen, szóval valószínűleg ebben a ciklusban nem nyúltak volna hozzá. Ezt komuniálták egyébként a választás előtt is, méghozzá egységesen. De nyilván nem lehet megmondani, hogy "mi lett volna, ha" hiszen olyan pártok is a koalícióban lettek volna, amik soha nem voltak még kormányon, sőt, akár még parlamenti pártok sem voltak.

"A politikailag baloldali ért egyet a jobboldali Fideszes rezsicsökkentéssel/rezsialappal, a politikailag jobboldali Márky-Zay meg a rezsicsökkentés kivezetésével , ami egy jobboldali vivmány volt?"

A rezsicsökkentés baloldali vívmány, a fidesz pedig baloldali gazdaságpolitikát folytat, csak a Gyurcsány-ellenes propaganda miatt pozícionálják saját magukat jobboldalra. Azt azért te sem gondolhatod hogy az állam ilyen mértékű beavatkozása a piacba jobboldali lenne... Az állami irányítás, az állam alá vont szolgáltatások, az állam által meghatározott árak, a magas adók és az abból fedezett széles szociális háló mind-mind baloldali intézkedések. Nem fordult itt meg semmi semmivel, csupán a fidesz másnak kommunikálja magát, mint ami valójában.

"Továbbá : Dobrev mostanában, a választások utnán jött elő ezzel a rezsialappal. Értsem úgy, hogy mégis egyetért a rezsicsökkentéssel, ha egyszer ahhoz hasonló elvű reszialapot csinál ?"

Őszintén megmondom, fingom sincs hogy mi volt Dobrev véleménye a rezsicsökkentésről még a választás előtt, de ha akarod, értsd úgy. Nem tudom korábban milyen problémákat vetett fel, vagy milyen megoldásokat javasolt, lehet hogy azóta változott a véleménye, vagy csak a DK kommunikációs stratégiáján próbálnak csiszolni az újfajta hozzáállással.

2022. nov. 24. 22:47
 8/16 anonim ***** válasza:
Aztán arról mit gondolsz, hogy a fidesz tavasszal végig azzal ekézte MZP-t, hogy "eltörölné a rezsicsökkentést", nehogy rászavazzanak. Majd pár hónapra rá a Fidesz lépte ezt meg?
2022. nov. 24. 22:50
 9/16 A kérdező kommentje:

Megint másról beszélsz, mint amiket kérdeztem. Azt is kérdeztem, h hogy oldották vonla fel egymás közt az ellentmondást, ha most máshogy látják.

Direkt kihangsúlyoztam azt is ,h melyik baloldali politikailag és melyik jobboldali (Márky-Zay az ellenzék jelöltje volt, de emberileg a beállitódása jobboldali, nem baloldali).

Bal és jobb : A politikai beállitódás egy dolog, a gazdaságpolitika meg egy másik .Erre céloztam.

Érdekes, h mindig ellentmondásba kerülnek önmagukkal és egymással és mást gondolnak választás előtt és után.

2022. nov. 24. 22:51
 10/16 anonim ***** válasza:

"Megint másról beszélsz, mint amiket kérdeztem. Azt is kérdeztem, h hogy oldották vonla fel egymás közt az ellentmondást, ha most máshogy látják."

Kompromisszum, érvek ütköztetése, közös programban történő megállapodás. Többször leírtam már, én nem tudom ezen mi olyan nehezen értelmezhető. Ugyan úgy oldották volna meg, ahogyan bármelyik másik párt megoldja. Vagy azt hiszed hogy a fidesz és a kdnp között soha semmilyen szakmai vita nincs, minden egyes döntésről elejétől a végéig pontosan ugyan azt gondolják? Nyilván nem és lám, ők is tudnak kormányozni. Erre való a parlament, pont az a lényege hogy az ott ülő politikusok megvitatják a javaslataikat, csiszolnak rajtuk, majd megszavazzák azt, ami mindenkinek elfogadható.

"Érdekes, h mindig ellentmondásba kerülnek önmagukkal és egymással és mást gondolnak választás előtt és után."

Nem olyan érdekes ez, így működik a politika. Mindig mindegyik párt elsődleges feladata az, hogy szavazókat szerezzen, azt pedig jó kommunikációval lehet. Ha egy párt azt veszi észre hogy a szavazói nagyobb önállóságot szeretnének akkor nagyobb önállóságot ígérnek és hatalomra kerülve megpróbálják azt megvalósítani, hogy megtartsák az emberek támogatását. Ha azt veszik észre hogy inkább nagyobb szociális hálót akarnak, akkor meg igyekeznek azt előtérbe helyezni. A politika mindig is így működött, és mindig így is fog működni. A fidesz a köpönyegforgatás mintapéldája, és látod hogy mennyire sikeresek. Egyszer A-t mondanak, egyszer B-t, attól függően hogy éppen mire van társadalmi igény. Ezt követik le a kisebb pártok is, csak nyilván kisebb költségből nem lehet olyan hitelesen játszani, mint a nagyok.

De érdemes lenne utánaolvasnod a politikai témáknak, ha ilyen sok kérdésed van ezzel kapcsoaltban, mert egyébként érdekes világ :)

2022. nov. 24. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!