Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak számomra megdöbbentő,...

Csak számomra megdöbbentő, hogy Budapesten a 18-29 éves korúak mindössze 10%-a szavazna fideszes jelöltre?

Figyelt kérdés

A medián felmérése alapján. Azt eddig is tudtam, hogy nem túl népszerű a Fidesz a fővárosban, de ekkora lemaradásra nem számítottam:

[link]

2022. nov. 24. 14:40
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
78%

30-as, ugyanez volt a helyzet nálunk is, szegény megboldogult apámmal.

Könyörögtünk neki, hogy ne szavazzon le a Fideszre, én is, a gyerekek is (az ő unokái), mert mi nem akarunk ilyen jövőt, amit ez a banda épít.

De "bemondta a tévé", hogy itt migráncsok lesznek, ha ő nem szavaz a Fideszre, mi ezt nem érthetjük. Ő a mi jövőnk érdekében teszi, hogy itt ne legyenek migráncsok!

A fiam rendesen üvöltözött vele, hogy értsd meg, nagyapa, ÉN LESZEK MIGRÁNS, ha a Fideszre szavazol, mert elmegyek innen, bevándorlónak egy olyan országba, ahol szabad lehetek.

De ő csak szajkózta, hogy nem-nem, majd benő a fejed lágya, és itt maradsz, meg különben is, a Nyugat össze fog omlani, az se lesz, ahova elmenj, majd onnan menekülnek ide, megmondták a tévében is.

Hát ilyenekből rakódott össze az újabb és újabb kétharmad. JÓ EMBEREK (az apám is az volt), akiket meghülyítettek, elbolondítottak, megfélemlítettek - és mind azt hitték, hogy jót cselekszenek, hogy a jövő generációt védelmezik azzal, hogy a fideszre szavaznak. Pedig valójában elüldözik vele a jövő generációt...

A gyerek azóta is külföldre készül, az a szándéka, hogy az egyetemet is ott járja már, ha lehet. Apám a föld alatt - itt meg marad lassan az üres ország, amiben maholnap se migráns, se magyar nem marad, csak egy élhetetlen autokrácia, elnyomókkal és a maradék rabszolgákkal.

Elképesztően szomorú...

2022. nov. 26. 12:52
 32/42 anonim ***** válasza:
0%
Pedig hallgathattatok volna ti is az idősebbekre, mert igazuk volt.
2022. nov. 26. 21:14
 33/42 anonim ***** válasza:
0%

A fiatalok mindig az aktuális kormány ellen vannak, ha baloldali kormány lenne, azt nem támogatnák. Karigerit a fiatalos imidzse miatt támogatják, nem amiatt, h hogy vezeti a várost . Igazából semmit nem csinált a várossal, igaz, a Covid és a háború rányomta a bélyegét a regnálására. Ettől függetlenül nem tudnék konkrét okokat felsorakozatni Karigeri mellett ,az ő érdemeként.

Bp tipikusan baloldali város, ők Demszkyt is megtartották húsz évre.

2022. nov. 27. 04:28
 34/42 anonim ***** válasza:
91%
33: a fiatalok különösen nem szeretik az autokratákat, akik elő akarják írni nekik, hogy mit kell gondolni a világról
2022. nov. 27. 07:14
 35/42 anonim ***** válasza:
26%
Mivel nincs Fideszes vagy Fidesz által jelölt független jelölt egyelőre, ezért nem létező ellenfelet szembeállitani a létező Karácsonnyal elég vicces felmérés.
2022. nov. 27. 07:33
 36/42 anonim ***** válasza:
0%
34, hála az égnek, hogy nem Karigeri , Dobrev , Gyurcsány, Jakab vagy Márky-Zay mondja meg nekünk a jelen válságban ,h mit csináljunk, mert ők sokal gyorsabban államcsőd felé kormányoznának most minket, mint anno Gyurcsány az MSZP-vel. Most nem éveket kéne rá várni, hanem hónapokat.
2022. nov. 27. 07:38
 37/42 anonim ***** válasza:
0%
34 : neked mégis ki irja elő ebben az országban, h mit kell gondolni a világról ? Miért kell egyfolytában valótlanságokkal igazolni egy állitást ?
2022. nov. 27. 07:39
 38/42 anonim ***** válasza:
88%
37: a fiatalokat mondtam, pl. hogy nincs szabad tankkönyvválasztás az iskolákban, hanem kötelező az Orbánék-féle kreált könyvekből tanítani, stb.
2022. nov. 27. 09:05
 39/42 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom, az USÁ-t mennyire tartod demokratikusnak, 38, ahol a rendőr lepuffanthat, van fegyvertartási engedééy, halálbüntetés, egyfolytában háborút inditanak távoli országok ellen ellenségképet kreálva belőlük az amcsi állampolgárok szemében , uszitják az EU-t Ukrajna pénzelésére..stb.

Ez lenne az etalon ?

Nekem az a véleményem az oktatással kapcsolatban egy mondatban, hogy a gyerekek 90 %_át nem érdekli az iskola, a jó jegyek, az alapműveltség. Ezért meglehetősen képmutató ez a rengeteg vádaskodás Orbánék oktatáspolitikája ellen.

Én is azt gondolom, h kell javitani, kell béreket emelni..stb, de olyan emberek tüntetnek most is , akiket egyébknét egyáltalán nem is érdekel az iskola , illetve számon kérik a kormányon, h miért nem jobb az oktatási alapelvek úgy általában véve az országban. És ha kidolgoz a kormány jobb elveket, attól majd minden gyerek 3 nyelvvizsgával fog jelentkezni egyetemre ?

Nem, ugyanúgy nem fogja érdekelni őket az egész.

Nyugat-Európában és az USÁban sokkal nagyobb hülyeségeket szoktam látni az oktatási rendszerben.

2022. nov. 27. 09:25
 40/42 MolotovPunk ***** válasza:
100%
39./ USA annyiban demokratikusabb ország, hogy ott egy elnök két ciklust vihet végig, tehát maximum 8 évig lehet elnök, utána új elnököt kell jelölni a pártban, akit vagy megszavaz a többség, vagy nem, így Amerikában senki sem tudja bebetonozni a hatalmát sok évig. Továbbá Amerikában kötelező a nyilvános elnöki vita, nincs kibúvás alóla senkinek sem. Amerikában viszonylag olcsón megszerezhető a jogosítvány, mivel ott már középiskolában van külön óra jogsi szerzésre. Ami Magyarországon megy az inkább kabaré és egyben siralmas, nyomokban demokrácia esetleg. Budapestről meg annyit, hogy nincs főpolgármester váltó hangulat a városban. Hiába cirkuszol a fityesz. Én budapestiként nem tudok rosszat mondani Gergőre, sőt örülök, hogy ő a főpolgármester.
2022. nov. 27. 22:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!