Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehet a jövőben annyira rossz...

Lehet a jövőben annyira rossz a helyzet, hogy esélytelen lesz külföldre költözni?

Figyelt kérdés
Elsőéves egyetemista vagyok, osztatlan képzésen. A képzés végéig semmi képpen sem tudok elköltözni. Viszont nagyon szorongok, hogy addigra annyira rossz lesz itt a helyzet, hogy már esélyem se lesz. Mindenki azt tanácsolja, hogy minél előbb el kell menni...

2022. nov. 22. 12:08
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
84%

"Ne ess pánikba... Reméljük, két és fél év múlva még el tudod hagyni zökkenőmentesen az országot ... ha valami rosszabbra fordul, azonnal csomagolj..."

Te is csak tovább fokozod benne a pánikot. :DD

"figyeld a híreket is: ha valami rosszabbra fordul, azonnal csomagolj és dobbants"

7 perc múlva jönnek az 1 órási hírek. Ha azt megnézi valami balos tévécsatornán, annak alapján máris csomagolhat. :D

2022. nov. 22. 12:53
 32/51 A kérdező kommentje:
#28 köszönöm. Azon is gondolkodom hogy az osztatlan helyett osztott képzésbe menjek. És akkor már lenne egy végzettségem hamarabb is. Tudom, hogy a politika érzékeny téma, de nem volt rá jobb kategória.
2022. nov. 22. 12:53
 33/51 anonim ***** válasza:
71%

Egy jó diplomával és tudással itthon is frankón lehet boldogulni. Sőt, a legjobb az, ha itthonról tudsz nyugat-Európába bedolgozni, Euróért.

Itthon olcsóbb a lakhatás.

Én folyékonyan beszélek angolul, szoftverfejlesztő vagyok, a feleségem angolul és németül is tud. Bármikor dobbanthatnánk, tárt karokkal várnának bármelyik EU államban, de mégsem megyünk. Minek, ha itthon is frankón megvagyunk.

Akkor fogunk elmenni, ha az EU kilépés valós veszéllyé válik, de akkor viszont azonnal.

2022. nov. 22. 12:54
 34/51 anonim ***** válasza:
51%

"ha most nem tudom megvalósítani a kimenést, akkor inkább hagyjam ott a mostani képzést és tanuljak valami mást, amivel el tudok helyezkedni"

Mármint itt vagy külföldön? Igaziból akár itt, akár külföldön akár most azonnal is elhelyezkednél, ha dolgozni akarnál. Ha tanulni akarsz, a lehetőség adott: magyar nyelven Magyarországon olyan diplomát tudsz szerezni, ami magyarországi munkához jó lesz. Ha külföldön akarsz majd dolgozni, akkor viszont minél hamarabb menj ki külföldre és ott tanulj (vagy előbb dolgozz, aztán tanulj, ha csak úgy megy).

"vagy elvégezhetem nyugodt szívvel, mert nem lesz ilyen rossz a helyzet"

Most azt kérdezed, hogy mit mond a varázsgömbünk? A miénk azt mondja, hogy jó helyen vagyunk itt, mert itt még mindig jobb lesz a helyzet néhány év múlva is, mint nyugaton.

2022. nov. 22. 12:57
 35/51 anonim ***** válasza:
17%
Szívj el egy jó spanglit, azt majd lesz valami.
2022. nov. 22. 13:42
 36/51 anonim ***** válasza:
71%

"Kérdező, hogyan érted, hogy esélytelen lesz külföldre költözni?

Hogy lezárják a határokat?

Vagy hogy nyugaton is olyan rossz lesz a helyzet, hogy nem lesz érdemes odamenni dolgozni?"

Nyilván arra gondol, hogy nem lehet majd kimenni. Amúgy nyugat a múltban is jobb volt sokkal MO nál, most is az, és az is lesz, de sokkal.

Az biztos, hogy Eu tagként lazán ki lehet menni. De ha ki is lépnénk, jó esetben akkor is lehetne, csak nehezebben. Ha nem tart itt valami/valamik amik fontos/fontosak neked, akkor érdemes kimenned. De nem azért, mert eltelik 3 év és akkor már nem lesz lehetőség.

2022. nov. 22. 23:32
 37/51 anonim ***** válasza:
32%

"A miénk azt mondja, hogy jó helyen vagyunk itt, mert itt még mindig jobb lesz a helyzet néhány év múlva is, mint nyugaton."

Köszönjük Emese, szépen visszamondtad vezéred szavait. Jár neked a keksz!

Kérdezö! azt is érdemes megnézni mit tanulsz itthon milyen színvonalon, és nincs-e sokkal jobb képzés külföldön belöle, ugyanis egyetemi diplomáink értéke egyre csúszik lefelé a ranglétrán.

2022. nov. 23. 08:15
 38/51 anonim ***** válasza:
Kérdező, ezt még most hagyd abba, mielőtt még igazán beleszoksz, mert így nem lehet élni: nem fogsz tudni mindent pontosan eltervezni évekre előre, minden változót figyelembe véve, mert akkor semmit sem mersz majd csinálni, attól félve, rossz döntés lesz.
2022. nov. 24. 23:10
 39/51 anonim ***** válasza:

"Sőt, a legjobb az, ha itthonról tudsz nyugat-Európába bedolgozni, Euróért..."

Ezt a válaszolót ki pontozta le hogy csak 42% volt a válasz hasznossága mielőtt nyomtam rá a zöld kezet? Netán a sok külföldi mosogató / hűtőházi munkás mert itthonról nem lehet mosogatni vagy a büfészakot végzettek akiknek se Magyarországon se külföldön nem ér semmit a bölcsész diplomája, esetleg a külföldönkolbászbólvanakerítés mentalitású emberek akik életükben nem jártak más országban Magyarországon kívül?

Én dolgoztam több mint 9 évet Angliában és Hollandiában Business Intelligence fejlesztő / Data Analyst és Senior Data Scientist pozícióban, hála a COVIDnak kialakult a távmunka kultúra és a remote munkavégzés, azonnal visszaköltöztem Magyarországra, mivel gazdaságilag sokkal jobban megéri, egy hónapban körülbelül nettó 1,3 - 1,7 millió forinttal többet teszek félre, mint ha abban az országban laknék ahol a cég telephelye van. Másfelől Magyarországon szó szerint luxusingatlant lehet vásárolni abból a pénzből amiből külföldön veszel magadnak egy saját átlagos ingatlant...

2022. nov. 25. 00:07
 40/51 anonim ***** válasza:
48%
Nahát, szóval mégsem könnyebb megélni külföldön, mint itthon! Ezt kevesen ismerik be itt.
2022. nov. 25. 06:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!