Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » MZP mikor alapít pártot,...

MZP mikor alapít pártot, illetve mire vár még?

Figyelt kérdés

2022. nov. 21. 21:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

„nem feltétlenül értem, hogy miért kellene bárkivel is szövetkeznie már kezdetben.” (02:18)

Nem feltételes mód, és múlt idő.

Már az előválasztáson be akarta csempészni hetedik pártként Pálinkás Új Világ Néppártját, azt tervezte, hogy majd a képviselőikből az ő frakciója lesz. Csakhogy az előválasztáson mindegyik kibukott. Aztán a pártlista összeállításakor megint próbálkozott, de az eredetileg szövetséget kötött hat párt elzárkózott ettől. (Utóbbi döntésről „őszinte híve”, Jakab volt a hírvivő; személyesen ment Hódmezővásárhelyre közölni az „örömhírt”.)

Közvetlenül a választás után pedig nyilatkozta, hogy Pálinkással és Gémesivel tárgyalnak, és az Új Világ Néppártból és Gémesi mozgalmából alakítanak új pártot, mert az ő mozgalmának, az MMM-nek a vezetősége elzárkózott a párttá alakulástól. Gémesi gyorsan bejelentette, hogy az ő mozgalma sem akar párttá válni, Pálinkás pedig egyenesen az Új Világ Néppárt felszámolását jelentette be.

Aztán az MMM vezetősége azt is nyilatkozta, nem engedik, hogy a javarészt amerikai adománypénzt pártalapításra használja.

Ismertnek, ismert, de az, kopik. Ráadásul, elég kétes értékű az ismertsége. És elsődlegesen nem is a Fidesszel kéne hadakoznia, hanem az ellenzéki pártok ásnák el jó mélyre, ha próbálkozna. A gyenge magamutogatása sehol se lesz a harsány, pénzt szóró EP választási kampányban; az önkormányzati választáson meg jól elfoglalja majd a polgármestersége megtartása.

2022. nov. 23. 00:54
 12/12 A kérdező kommentje:
#11: Igen tudom, hogy ez így volt, leszámítva az adományok pártalapításra költött szándékát, ilyen szándéka szerintem neki sem volt. Én értem, hogy a körülmények nem épp a legkedvezőbbek, de ha már bejelentette, akkor illene elindítania szerintem. Legrosszabb esetben nem lesz egy sikeres párt, előfordul az ilyesmi. Viszont ha továbbra is országos politikával (is) foglalkozik, illetve a pártot már megígérte, akkor nem értem mire vár. Később sem lesz rá jobb alkalom valószínűleg.
2022. nov. 23. 01:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!