Miért ilyen kispályás, ambíciók nélküli ország Magyarország?
Én úgy veszem észre, hogy még a szocializmus 4 évtizednyi korszakát is sikerül alulmúlnunk, amennyiben nincs már semmi, ami vihetné hazánk jó hírnevét szerte a nagyvilágba.
Mert 1990 előtt legalább voltak olyan vállalataink, amelyek ilyenek voltak (pl. Ikarus, Videoton, Orion, Rába, stb.), de most már nincs semmink, mert mindent külföldi kézre adtak és elaprózódott vagy megszűnt.
Nincs semmi, amit ha meglátnak bárhol a világban mint mezőgazdasági vagy járműipari vagy elektronikai, stb. terméket, akkor tudnák, hogy igen, ez magyar és jó.
Milyen törések járultak hozzá ahhoz, hogy ez történjen országunkkal? Trianon? A szovjet megszállás és elnyomás? A rendszerváltás utáni elhibázott gazdaságpolitika?
Miért nincs semmi ambíció ebben a népben, hogy igényelné a hazája újbóli naggyá tételét gazdasági, területi, etnikai téren?
Persze van egy Orbán Viktorunk, aki pattog és játssza a fontos embert Európában és a nagyvilágban, meg szajkózza, hogy ő majd megmondja a tutit - de mit is? Ő és pártjának 12 éves országlása alatt/óta lett valami jó értelemben vett változás etéren?
Vagy már ő maradt így az egyetlen "hungarikum"? Én nem vagyok rá egyáltalán büszke...
Akartatok valamit mondani?
Egyébként pedig: [link]
Elmondhatjuk sajnos, hogy hazánk is egyre inkább lesüllyed a jellegtelen kis országok közé. Kár. Nem voltunk mindig ilyenek sem területileg, sem az ebből fakadó gazdasági-demográfiai-katonai-geopolitikai stb. képességeinket illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!