Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen kispályás, ambíció...

Progizo kérdése:

Miért ilyen kispályás, ambíciók nélküli ország Magyarország?

Figyelt kérdés

Én úgy veszem észre, hogy még a szocializmus 4 évtizednyi korszakát is sikerül alulmúlnunk, amennyiben nincs már semmi, ami vihetné hazánk jó hírnevét szerte a nagyvilágba.

Mert 1990 előtt legalább voltak olyan vállalataink, amelyek ilyenek voltak (pl. Ikarus, Videoton, Orion, Rába, stb.), de most már nincs semmink, mert mindent külföldi kézre adtak és elaprózódott vagy megszűnt.

Nincs semmi, amit ha meglátnak bárhol a világban mint mezőgazdasági vagy járműipari vagy elektronikai, stb. terméket, akkor tudnák, hogy igen, ez magyar és jó.

Milyen törések járultak hozzá ahhoz, hogy ez történjen országunkkal? Trianon? A szovjet megszállás és elnyomás? A rendszerváltás utáni elhibázott gazdaságpolitika?

Miért nincs semmi ambíció ebben a népben, hogy igényelné a hazája újbóli naggyá tételét gazdasági, területi, etnikai téren?

Persze van egy Orbán Viktorunk, aki pattog és játssza a fontos embert Európában és a nagyvilágban, meg szajkózza, hogy ő majd megmondja a tutit - de mit is? Ő és pártjának 12 éves országlása alatt/óta lett valami jó értelemben vett változás etéren?

Vagy már ő maradt így az egyetlen "hungarikum"? Én nem vagyok rá egyáltalán büszke...

2022. nov. 20. 15:07
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Nem akarom dicsérni a gazdaságpolitikánkat, de szerintem vannak egész nagy vállalkozásaink. Az OTP bank és a Molnak is egyre nagyobb szerepe van a környező országokban. Ebben a tekintetben egészen jól állunk a térségünkben. Ott van még a Biotech USA, a videoton (pl. bulgáriában jelentős), a hell is ott van a szomszédos országokban.

Szóval szerintem egész jól állunk, nem hiszem hogy ambíciók nélküli ország lennénk. De vlszínűleg nem értetek egyet velem, ugyhogy mehet az X

2022. nov. 20. 19:17
 32/41 anonim ***** válasza:

#28 rothadónarancs

Konkrétan hazudsz. Te vagy dk-s másik néven?

2022. nov. 20. 19:35
 33/41 A kérdező kommentje:

#30.: Széles Gáboré a Videoton is, ha nem tévedek. Az is hol van már a régi fényétől... csak árnyéka régi önmagának, csupán beszállítója más cégeknek, de olyan saját termékei, mint pl. TV készülék, nincsen már.

Pedig hogy beharangozták anno a video-walkman-t meg a 3D TV-t, mint saját fejlesztéseket - de semmi nem lett ezekből.

2022. nov. 20. 19:51
 34/41 anonim ***** válasza:

#33 Ennyuir nem lehet magadtól hülye.

A 11-es kommentben ott van beírva neked a Videotonról, hogy:

"" A Forbes 2019-es felmérése szerint a 171,5 milliárd forintos becsült értékű vállalatcsoport". " de itt van egy frissebb tavalyról: "Az előzetes adatok alapján a Videoton vállalatcsoport idei árbevétele megközelíti a 220 milliárd forintot -"

[link]

Fogalmad sincsen arról mit és hogyan csinál a Videoton.

2022. nov. 20. 21:14
 35/41 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetne fogalma arról, hogy mit és hogyan csinál egy nyrt aminek a beszámolói nyilvánosak:

[link]

[link]

2022. nov. 20. 21:23
 36/41 anonim ***** válasza:

#35 Nem hozzád szóltam.

Most tényleg ez a mai feladatod, hogy mások helyett szövegelsz?

Nem tudja. pont. Ha tudná nem írna le másodszorra ekkora baromságot, de leírta.

legalább ennyit tegyél már meg hogy ne próbálj úgy tenni mintha gondolatolvasó lennél! Vagy saját magadról beszélsz és másik névvel te írtad ki a kérdést?

2022. nov. 20. 21:30
 37/41 anonim ***** válasza:
A te mai feladatot a keresztkérdések feltétele? Ha ezek a linkek nem tetszenek akkor mi lesz ha visszamésza másik kérdéshez :D :D
2022. nov. 20. 21:32
 38/41 A kérdező kommentje:

#34.: "Fogalmad sincsen arról mit és hogyan csinál a Videoton."

De pontosan van fogalmam arról, hogy mit nem csinál már a Videoton: pont azt, amiről régen tudtam róla, hogy van, és amiért fontos volt nekem.

Lehet venni pl. Videoton márkájú TV-készülékeket a boltokban? Nem. Pont a legjelentősebb arculatát veszítette el ennek leépítésével. Eladták a kínaiaknak a TV-gyártó részlegüket, akik annak rendje s módja szerint azt tönkre is tették, mert amit azok 2006 táján gyártottak Videoton néven, az csak márkarombolásnak volt jó.

Tehát én, mint egyszerű ember, mit tudok vásárolni a Videotontól ma? Mert régen ugye voltak olyan TV-k, személyi számítógépek, rádiósmagnók, Hi-Fi- tornyok, stb. De ma mi maradt ebből?

2022. nov. 21. 13:12
 39/41 anonim ***** válasza:
( #34 lehet mégis igazad volt )
2022. nov. 21. 13:23
 40/41 anonim ***** válasza:
#39 Látod, látod. Nem feltételezni kell hanem kivárni hogy kiderüljön. :)
2022. nov. 21. 13:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!