Mi a véleményetek Göncz Árpádról?
Nem éltem a rendszerváltás idején, viszont nagyon érdekel ez a korszak, ezért kíváncsi vagyok hogy mit gondoltok a fent említett személyről. Úgy tudom Göncz Árpád egy nagyon megbecsült személy volt köztársasági elnökként, viszont sokan negatív véleménnyel vannak róla. Néhányan úgy gondolják, hogy nem egészen volt pártatlan (hallottam olyan véleményt hogy kifejezetten az SZDSZ felé húzott), míg mások szerint teljesen független volt és a nép érdekeit képviselte. Ti mit gondoltok róla? Fejtsétek ki a véleményeteket!
A válaszaitokat előre is nagyon köszönöm! :)
Ez a besúgós mese a '90-es években kezdett el terjedni, valahogy korábban senki nem tudta, hogy besúgó lett volna. Három évtizedig ő is ugyanolyan '56-osnak számított, mint a többiek. Aztán a rendszerváltáskor a szabad Magyarország megoszlott konzervatívokra és liberálisokra, és az idősödő '56-osok betagozódva hirtelen visszaemlékeztek arra, hogy a másik oldal '56-osai igazából nem is harcos- és sorstársak voltak, hanem csak bűnözők és/vagy a kommunisták kiszolgálói. (Wittner Máriáról egyesek (vajon melyik oldaliak?) azt tartják, hogy nem is igazi '56-os hős volt, hanem utcalány.) Kis magyar átok: amint sikerült megszabadulni az elnyomástól, az újonnan szabadultak egymás torkának ugrottak, és egymás érdemeit is elkezdték elvitatni.
Göncz köztársasági elnökként nem volt akkora nagy szám, mint amennyire sok tisztelője isteníti. Nem volt akkora pártkatona, mint Schmitt Pál, de nem is volt annyira autonóm, mint mondjuk Mádl vagy Sólyom.
A Gyűrűk Ura fordítása Göncz mesterműve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!