A tanárok mire fel kérnek fizetésemelést, ha a társadalom 80 százaléka nem érti a fizikát, 90 százaléka meg a kémiát, továbbá a többi tantárgyból is minimális tudással rendelkeznek?
"Természetesen magamat is beleértve, de tegyük hozzá, hogy összességében sokkal kevésbé vagyok buta, mint ez a kémiatanár, aki habár tudja ezt a két dolgot, a kémián kívül kb. semmi mást nem tud."
Aki tud programozni, de azon kívül semmi mást nem tud, az se keressen csak nettó 150et?
Az hogy az emberek nagy részét nem érdekli a kémia, az nem a tanárok hibája.
Tőlem akár kereshet nettó 150-et, de nem tudom hogy kapcsolódik ez a kérdéshez. A programozó el tudja látni a feladatát, és úgy hülye, míg a tanár nem tudja ellátni a feladatát, és úgy hülye.
Amióta a emlékszem, a tanárok fizetése katasztrófa. Ebből adódik, hogy az aktuális tanárok három csoportra oszthatóak:
*Elképesztően elhivatottak
*Nem alkalmasak másra
*A pozícióval járó hatalom miatt maradnak a pályán
Ha nem emelik meg drasztikusan a fizetésüket és nem javítják alapvetően a munkakörülményeiket, akkor miért maradnának a tehetséges, lelkes emberek a tanári pályán?
Az eljárás az, hogy a tanári pályát vonzóvá kell tenni, legyen annyi jelentkező, hogy válogatni lehessen. Ekkor lehet az oktatás színvonalát emelni.
Mi az, hogy "mert hülye"? A gyerekek azért nem tanulják meg a kémiát, mert hülyék? Akkor ezek szerint a magyartanár is hülye? Az angoltanár is hülye? Ők se voltak jók kémiából. (Többségük.)
Továbbá a kémiatanár is hülye, mert nem tanulta meg az irodalmat vagy oroszt?
Igen, elég sokat is filozofálok rajta, hogy van-e szükség kémiaórára. Meg úgy általában iskolára. Csak sajnos GYK-n nem írhatok ki erről kérdést, mert azonnal nekem esnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!