Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért olyan finnyás a magyar...

Progizo kérdése:

Miért olyan finnyás a magyar társadalom, ha radikális változásokról esik szó?

Figyelt kérdés

Szinte mindenki nyafog, hogy ez meg az mennyire nem jó az országgal, a gazdasággal, az anyagiakkal meg mindennel.

De ha végre valakik előállnak radikális(nak tűnő) változtatások igényével, ötletekkel, javaslatokkal, akkor azt hurrogják le ahelyett, hogy támogatnák azokat, pl. utálják a politikusokat, de helyette nem kell vissza a királyság, mert annyira idejétmúlt meg drága meg nincs hatalma/túl sok hatalma van (ehhez képest Európa boldogabbik fele jórészt monarchia); revízió sem kell, mert minél nagyobb az ország, annál szegényebb lesz, meg különben is minek a területek (érdekes, de szomszédaink és mások miért nem így gondolják?); a Mi Hazánk Mozgalom is csak populista és cigányellenes a szólamaival (mondják ezt azok, akik jó messze élnek a cigányoktól); kár a magyar vállalatokért meg márkákért, de azokat nem veszem, mert drágák és a kínai olcsóbb; de jó volt a Kádár-rendszerben, ezért kell a ballibekre/Fideszre szavazni (közben meg egyik sem éppen szociális érzékenységéről híres)... stb.

Végül is akarja őszintén a magyar társadalom a jó értelemben vett változásokat, a fejlődést vagy inkább csak panaszkodni szeret, de annyira elpuhult már, hogy a cselekvést mástól várja?

2022. nov. 17. 13:23
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:
#40.: Inkább menj harcolni a független Kurdisztánért.
2022. nov. 24. 14:48
 42/48 anonim ***** válasza:

40es vagyok

Én csak ugyanazt az érvelést hasnzáltam, amit te..

2022. nov. 24. 15:17
 43/48 A kérdező kommentje:
#42.: fantasztikus... És most ugye örülnöm kéne Trianonnak, vállat kéne vonnom a szomszéd országokban történő magyarellenes cselekményeket hallván, együtt kéne lihegnem a sztálini határokat bebetonozni akaró "européerekkel", stb.
2022. nov. 24. 17:42
 44/48 anonim ***** válasza:
Mert itt a radikális változás mindig csak rosszat hozott.
2022. nov. 28. 23:23
 45/48 anonim ***** válasza:
#43, szerintem senki nem állít olyat, hogy trianonnak örülni kellene, mert a szar dolgoknak nem örül az ember. Egyszerűen a vágyközpontú, a realitásokat nélkülöző hozzáállást kellene árnyalni kicsit.
2022. nov. 29. 08:22
 46/48 A kérdező kommentje:

#45.: "a vágyközpontú, a realitásokat nélkülöző hozzáállást kellene árnyalni kicsit"

Árnyaltabban is arról szól a kérdés, hogy Magyarországhoz vissza kellene csatolni elrabolt területeiből legalább még az etnikai határ mentén részeket.

2022. nov. 29. 14:11
 47/48 anonim ***** válasza:
Nem: árnyaltabban arról van szó, hogy minden ilyen revíziós forgatókönyv sokkal rosszabb végeredménnyel járna, mint a jelenlegi helyzet. A vágyközpontú, a realitásokat nélkülöző hozzáállás pedig az, hogy ezt nem hajlandó valaki egy pillanatra sem tudomásul venni, csak szajkózza rendületlenül, hogy az úgy lenne helyes.
2022. nov. 29. 14:27
 48/48 anonim ***** válasza:

vissza kellene csatolni elrabolt területeiből legalább még az etnikai határ mentén részeket."

Szerintem a holdat is hozzá kellene csatolni az országhoz nem is értem hogy miért nem csatolják oda.

2022. nov. 29. 15:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!