Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor a fideszesek, Fideszmédi...

Mikor a fideszesek, Fideszmédia azt hangoztatja, hogy máshol nyugaton is ugyanilyen energiaválság van meg infláció, élelmiszer áremelkedés stb., akkor azt miért nem teszik hozzá hogy nyugaton milyenek a bérek, pl. ott mennyit keres egy tanár és itt?

Figyelt kérdés
2022. nov. 16. 07:14
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:

A drágulás tagadása és a drágulás mértéke között óriási különbség van!

Direktbe ezt nem érteni, komoly olvasás/értelmezési problémákat feltételez.

2022. nov. 16. 10:22
 22/52 anonim ***** válasza:

Már értem. Az "ilyen". Szóval az Ő kormányuk csak kicsit cseszte el?

És ezért kicsit indokolt a hitelfelvétel, de amúgy minden happy.

Látom azért a lényeget jó baloldaliként leszűrtétek:)

2022. nov. 16. 10:43
 23/52 anonim ***** válasza:

Nem, ök beletartoznak az általános világéretü gazdasági visszaesés kategóriájába ezzel a szinttel, amire annyira szerettek hivatkozni, avagy "mindenhol van infláció és drágulás".

Kimagasló kormányunk nekünk ebböl dupla adaggal szolgál szeretete, törödése és igyekezete kimutatásául.

Meg amíg a németeket és nyugatot fikázod, és szánalmas módon próbálod nevetségessé tenni, ezzel a magyar kormányt igazolva, ne felejtsd el, hogy ök küldik az EU-s támogatásokat, amiböl lakáshiteltámogatást tudsz igényelni, rezsicsökkentést kapsz, "olcsó" benzint tudsz tankolni, ebböl újítják nálatok is a települést ha történik ilyen, stb.

Ennek bizonyítéka pedig a magyar gazdaság szemmel látható eszeveszett szárnyalása mióta nem kaptuk meg ezeket a pénzeket.

Egyszerüen fogalmazva, hogy te is értsd: amióta nem jönnek az EU-s pénzek láthatóan nem termel semmit a gazdaságunk, rohamosan ürül az államkassza, egyetlen lehetöség az alapkamat emelése, ami egyenlö azzal, hogy a befektetöknek nagyobb hozamot ígérnek a semmire, amit állami garanciának neveznek, mivcel az állam is le van gatyásodva.

2022. nov. 16. 11:03
 24/52 anonim ***** válasza:

Csak 1-2 tárgyi tévedés:

Nem fikáztam, tényeket állapítottam meg választ kerestem (szövegértés). Amit még nem írt egyikőtök sem.

Ők küldik a támogatásokat? Mindig is ilyen szánalmasan szolgalelkű voltál?

Ha valakivel kötök egy szerződést, aminek az egyik pontja, hogy utalok neki ennyit-annyit, tehát megállapodunk, aláírjuk akkor van jogom azt mondani egyoldalúan, hogy csak akkor utalok ha jó leszel? És a megállapodástól tök eltérően majd én eldöntöm mikor vagy jó.

Amúgy meg ettől függetlenül a rád eső kötelezettségeket teljesítsd.

Egyszerűen fogalmaztam, hogy értsd.

2022. nov. 16. 11:10
 25/52 anonim ***** válasza:
Mondom a Nyugatnak miből van pénze?
2022. nov. 16. 11:13
 26/52 anonim ***** válasza:
Eleve nyugaton sokkal kevsebb az infláció, mint nálunk, tehát már hazugság. Persze a béreket sem teszik hozzá.
2022. nov. 16. 11:40
 27/52 anonim ***** válasza:
25, most mondod, vagy kérdezed? Csakmert a mondod után, nem szokás kérdőjelet használni a magyar nyelvtanban, de, ha meg kérdezed, akkor, hogyan mondod?
2022. nov. 16. 11:42
 28/52 anonim ***** válasza:

A szerzödésnek része az ellenörizhetöség, és ezek FEJLESZTÉSI pénzek, amit FEJLESZTÉSEKRE kell költeni, nem arra, hogy Tiborcz kastélyt vásároljon. Emellett a meghívásos pályázatok sem férnek meg az európai versenyszellemnek, a szükségtelenül túlárazott kivitelezések így is siralmas eredményekkel pedig egyértelmüen korrupciógyanúsak, ami megint szembe megy az európai normákkal.

Az szerinted müködik, hogy aláírok egy szerzödést, nem teljesítem amiben megállapodtunk, de a pénzt amiben szintén megállapodtunk azt követelem?

Te kifizeted a burkolót, ha megbízási szerzödést írtok alá, és ö csak a felét csinálja meg azt is más színü és méretü csempével, mint amit te akartál? Vagy még esetleg rádob pár százezret, mert úgy gondolja több pénzt akar? Vagy ha fizetsz elöre a kertésznek aki nem nyírja le csak foltokban a füvet, akkor legközelebb is fizetsz neki elöre, és nem mondod, hogy akkor fizetsz ha látod hogy rendesen lenyírta? Mit szólnál ahhoz ha erre azt mondaná: "fizess ki elöre, és majd lenyírom akkor és úgy ahogy én akarom"?

Az EU-s pénzeket azért kapjuk, hogy hozzájuk csatlakozva együtt alakítsunk egy közösséget, és természetes ha nem adnak több pénzt ha szembe köpjük öket. Ehelyett húzzuk lefelé az ö gazdaságukat is.

Fordítva ülsz a lovon, az a baj. A befizetö országok miért ne dönthetnének abban, hogy ki érdemli meg a pénzüket? Ök termelik ki, mi meg ellopjuk.

Ha ennyire egyet értesz ezzel, akkor a nehezen megkeresett pénzedböl adj minden hónapban mindkét szomszédodnak csak úgy egy részt.

2022. nov. 16. 12:48
 29/52 anonim ***** válasza:

28 Mondom én, baj a szolgalelkűség.

Ha van egy megállapodás és valamelyik fél megszegi általában bíróság dönt egy vitás kérdésben. Ezt hívják jobb esetben jogállamnak.

Próbáld ki, hogy hívsz egy burkolót a példádnál maradva, megcsinálja amit kérsz, aztán nyávogni kezdesz, hogy nem erre az árnyalatra gondoltam, nem ilyen stílusra és eleve nem tetszik ahogy hozzáállsz a munkához, ezért nem fizetek.

Az EU-s pénzeket azért kapjuk, hogy hozzájuk csatlakozva együtt alakítsunk egy közösséget, és természetes ha nem adnak több pénzt ha szembe köpjük öket.

Köszi azt a közösséget ahol ugráltatni akarnak és nem egyenrangú félként kezelnek. Lehet Te ehhez szoktál és ezt szereted

Ehelyett húzzuk lefelé az ö gazdaságukat is.

ŐŐŐŐŐ ezt számszerűsítsd kérlek. Hogyan és mivel húzzuk lefelé?

2022. nov. 16. 13:11
 30/52 anonim ***** válasza:

Számszerüsítem:

befizetö államok= +pénz

támogatott államok= -pénz

onnan veszünk ki ahova ök betesznek, ergo amennyivel minket támogatnak azt nem magukra költik.

A közösséghez tartozásnak vannak szabályai, nem ugráltatás.

"Próbáld ki, hogy hívsz egy burkolót a példádnál maradva, megcsinálja amit kérsz," - na ez részünkröl nem történt meg

"Ha van egy megállapodás és valamelyik fél megszegi általában bíróság dönt egy vitás kérdésben." -majd ha csatlakozunk az európai ügyészséghez akkor lehet erröl beszélni.

Megfordítod a mondanivalómat, de ettöl nem lesz semmilyen igazságalapja annak amit eröltetsz.

2022. nov. 16. 13:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!