Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a most végző diákok 80%-a...

Ha a most végző diákok 80%-a a jövőjét nem Magyarországon, hanem külföldön képzeli el, azt hogyan tudja megváltoztatni Magyarország kormánya?

Figyelt kérdés

Ha a most végző diákok 80%-a a jövőjét nem Magyarországon, hanem külföldön képzeli el, azt hogyan tudja megváltoztatni Magyarország kormánya?

(Egy Forbes kutatás szerint, amit itthon nem igen híresztelnek.)

A mostani tanártüntetés is rátett szerintetek egy lapáttal? Az elmúlt 12 év kormányzása nem szimpatikus a fiataloknak vagy csak a nagyobb pénzért mennek ki?

Ezzel az is a gond, hogy pont az az értelmiségi, tanult szakemberek mennek ki, akik nagyban tudnák az országot felvirágoztatni.

Maradunk tovább (+10-20 évig) bedolgozó üzemország?

2022. nov. 13. 12:58
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
100%

"Mostani àrfolyamon (400 ft körüli euròval) szàmolva màr semmi se olcsòbb nyugaton. "

Remélem tisztában vagy vele, hogy az idéngyümölcsök egy kicsike részét leszámítva manapság mindennek globális piaca van. A gyenge forint nem kint növeli meg a termékek árát, hanem itthon.

A kutyafüle márkájú száraztésztát terítik az egész EU-ban, az ára 2 euró, plusz ÁFA. Ha 300 az euró akkor is, meg akkor is ha 400. A kiemelkedően magas magyar forgalmi adónak köszönhetően pedig már eljutottunk oda, hogy szinte minden drágább itthon.

Csak hogy mást ne mondjak, az ÖSSZES műszaki cikk, amit az utóbbi 10+ évben vettem, mind olcsóbb lett volna bárhonnan máshonnan, csak nyilván ilyenkor a garancia macerás.

"Érdekes azért,hogy az angliai,németorszàgi,ausztriai csoportok heti szinten tele vannak a következő ès hasonlò megosztàsokkal:"

Itthon is tele vannak a nem moderált csoportok kuncsorgókkal. :) Barátom, 2 éve Budapesten, szezonban egy sz..ros fűtésszerelő KISZÁLLÁSI DÍJA is 25 ezernél indult... A fővárosban egy 15 perces férfi hajvágás ára is már 5-6 ezerről indul egy szalonban (maszekban, feketézve ismerős fodrásznál nyilván lehet ennél olcsóbban is).

De tudod mi a jó? Az, hogy ezek nélkül lehet élni, vághatja a hajadat ismerős, vagy te magad, pedikűrre nem muszáj járni, stb. A fent megénekelt száraztészta vagy a társai meg alapélelmiszerek, amik itthon olyan brutálisan drágák, hogy szerencsétlen kommunista kormányunknak már ársapkákat kell kiszórnia, hogy nehogy éhenvesszen a szavazótábora nyugdíjas fele.

Nem minden élethelyzetben éri meg külföldre kimenni, bár anyagilag mindig jobban jár vele az ember. De ne próbáljátok már meg bemagyarázni, hogy sok százezer magyar, meg több millió kelet-európai tiszta h..lye, mert hát kint milyen drága hajat vágni, meg kicsit drágább az albérlet London kellős közepén, mint Kukutyinpuszta-alsón.

2022. nov. 14. 18:47
 42/50 anonim ***** válasza:
74%
Hogy letisztàzzuk nem csak a kelet-euròpaiak mennek külföldre dolgozni,a nyugat euròpaiak is.Pl Zürich lakossàgànak harmada német àllampolgàr.Nem régen volt a Zdf,a német köz tv id nemrég vetített dokomentumfilmet a jobb megélhetés reményében Norvégiàba igyekvő németekről. Nyugat euròpaial milliòi is külföldön dolgoznak,nemcsak a kelet-eueipaisk.
2022. nov. 14. 19:00
 43/50 anonim ***** válasza:
82%
Ez így van, csak abszolút semmi köze sincs a kérdéshez.
2022. nov. 14. 19:03
 44/50 anonim ***** válasza:
67%

"Ha nincs saját házad, mert a szüleid nem vettek, akkor nettó 600-ból mire raknál össze egy saját házat most? :)

Most nyilván én is csak a saját környezetemből tudnék példákat hozni, ami nem reprezentatív, de önerőből 20-30 körül csak olyan ismerősöm vett lakást, aki külföldön melózott előtte évekig."

Nyilván nem tudnék lakást vásárolni Magyarországon magyar fizetésből szülői támogatás nélkül, de én úgy vélem ez valamilyen szinten a szülő felelőssége is, hogy mennyire tudja támogatni a gyerekét. Én rendelkezem saját ingatlannal a szüleimnek hála, de nekem is az a célom, hogy kb 50 éves koromra mikorra a gyermekem 18 éves lesz tudjak neki venni /ha nem is egy Budai villát/ de egy élhető lakást. Azért szerintem 2 ember keresetéből 20-25 éves munkaviszonnyal, főleg felkapott szektorban ez nem megvalósíthatatlan Magyarországon.

Ennyivel külföldön sem rózsásabb a helyzet, az ott született emberek sem tudnak 20-30 évesen a saját országukban önerőből ingatlant venni, szülői támogatás nélkül.

2022. nov. 15. 01:22
 45/50 anonim ***** válasza:
100%

"Nyilván nem tudnék lakást vásárolni Magyarországon magyar fizetésből szülői támogatás nélkül, de én úgy vélem ez valamilyen szinten a szülő felelőssége is, hogy mennyire tudja támogatni a gyerekét. "

Persze, a szülő "felelőssége", de mondjuk ha nem egyke gyerek vagy, akkor hogy?

Anyámék két átlagos vidéki fizuból összekuporgattak 10 millió forintot és hiába mondom szegényeknek, hogy ne foglalkozzanak vele. Hárman vagyunk testvérek, ez testvérenként 3,3 millió. 3-5 négyzetméter panel ára...

2022. nov. 15. 10:52
 46/50 anonim ***** válasza:
25%

#46 Értem én, de átlagos vidéki német fizetésből élő német szülők sem fognak 3 lakást vásárolni Németországban a gyerekeiknek (vagy bármely másik külföldi országot mondhattam volna).

Összehasonlításképp: Magyarországon új építésű lakás átlagos ára 47 millió forint. Ezzel szemben Németországon az átlagára egy lakásnak 422 000 euró (171 millió forint).

Forrás: Bloomberg - google: Average house price in Hungary / Average house price in Germany.

Azért Németországon sem egyszerű 171 * 3 = 513 millió forintot megtakarítani a szülőknek. Biztos vagyok benne, ha a szüleid Németországon dolgoznak (vagy egyéb külföldi országban) nagyobb megtakarítást lettek volna képesek felhalmozni (10 millió helyett mondjuk 50-60 millió), de azt erősen kétlem, hogy 3 ház vételárát össze tudták volna gyűjteni átlagos fizuból.

2022. nov. 15. 11:59
 47/50 anonim ***** válasza:
91%

De kérlek, akadjunk már le a lakásárakról :D

Németország egy masszív bevándorlási célország, növekvő lakossággal. Magyarország meg egy csökkenő lakosságú ország, ahol még a migráció is negatív irányú (többen mennek ki, mint jönnek be). Plusz mint említettem, kint sokkal jobban szabályozott az albérletpiac, reális forgatókönyv az, hogy valaki az egész életét gond nélkül éli le albérletben, itthon pedig ez nagyon nehéz, még akkor is, ha van rá pénzed.

Harmadrészt pedig a lakhatáson túl így is sokkal több pénzed marad megélhetésre. A magyar lakosság FELE él társadalmi minimum alatt, a negyede meg egyenesen mélyszegénységben. Ezeknek az embereknek nem az a problémájuk, hogy hogy vegyenek Berlinben újépítésű lakást, hanem hogy mit és meddig ne egyenek hó végén, ha beüt valami váratlan kiadás (elromlik a hűtő).

2022. nov. 15. 12:35
 48/50 anonim ***** válasza:
100%
Annak a 80%-nak a nagy resze csak abrandozik de soha nem megy ki kulfoldre dolgzni. Akik kimennek, azok kozt is tobbsegben vannak akik 1-2 even belul hazaternek.
2022. nov. 16. 02:44
 49/50 anonim ***** válasza:
67%

"Németország egy masszív bevándorlási célország, növekvő lakossággal"

Igen, mindeközben évi szinten átlagosan 1 millió német állampolgár költözik el Németországból (COVID járvány kitöréséig minden évben egyre többen) többek között Norvégiába, Svájcba, Kanadába és az Egyesült Államokba elsősorban a magasabb bérek és az életszínvonal miatt. (Statista Research Department tanulmánya alapján)

Tessék: [link]

Ha már migrálni akar az ember legalább ne keménysz@rból hígfosba tegye. Németországban alig marad orvos, mivel Svájcban és Norvégiában 5-6x többet keres kevesebb munkáért, jóval jobb körülmények között. IT bérek szintén a vicc kategóriát súrolják Németországban, itthon a senior szoftverfejlesztő bérek nemzetközi multinál megütik a 2 milliót, Németországban a dupláját sem kapod meg.

2022. nov. 17. 21:34
 50/50 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, mindeközben évi szinten átlagosan 1 millió német állampolgár költözik el Németországból "

Irreleváns, nincs köze ahhoz, amit írtam. Ettől nem lesz Magyarország jobb hely, vagy Németország kevésbé csábító, mint itthon élni. Nem mellesleg senki sem állította, hogy a magyar diákok 80%-a mind Németországba menne.

Jobb Németországban élni, szinte minden területet figyelembe véve, mint itthon? Igen. Akkor meg? Inkább azon kéne dolgoznia a jelenleg 12 éve randalírozó kormánynak, hogy a negyedik kétharmad után ne Gyurcsányra kelljen mutogatni, hogy a rendszerváltás óta miért van most rekord infláció, vagy hogy miért van majdnem minden eltelt nappal új államadóssági rekord.

Nyilván azért (is) népszerű migrációs cél, mert közelebb van, mint Norvégia, Kanada meg az USA. Németországból hazaugrani rokont látogatni egy autós kirándulás, vagy egy rövid repülés, a többi egészen más kategória.

2022. nov. 17. 22:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!