Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a most végző diákok 80%-a...

Ha a most végző diákok 80%-a a jövőjét nem Magyarországon, hanem külföldön képzeli el, azt hogyan tudja megváltoztatni Magyarország kormánya?

Figyelt kérdés

Ha a most végző diákok 80%-a a jövőjét nem Magyarországon, hanem külföldön képzeli el, azt hogyan tudja megváltoztatni Magyarország kormánya?

(Egy Forbes kutatás szerint, amit itthon nem igen híresztelnek.)

A mostani tanártüntetés is rátett szerintetek egy lapáttal? Az elmúlt 12 év kormányzása nem szimpatikus a fiataloknak vagy csak a nagyobb pénzért mennek ki?

Ezzel az is a gond, hogy pont az az értelmiségi, tanult szakemberek mennek ki, akik nagyban tudnák az országot felvirágoztatni.

Maradunk tovább (+10-20 évig) bedolgozó üzemország?

2022. nov. 13. 12:58
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
86%
Betiltja a képzelgést, esetleg ársapkát húz rájuk, jó mélyen, hogy eltakarja a szemüket és ne lássák, hogy merre van külföld.
2022. nov. 13. 13:00
 2/50 anonim ***** válasza:
80%

A tizenévesek többsége mindig is máshol képzelte el a jövőjét.

Később egy részüknél ez megváltozik.

2022. nov. 13. 13:01
 3/50 anonim ***** válasza:
85%
Határok lezárásával, aknamező telepítésével, tűzparancs kiadásával. Nem kell aggódnod, 89 előtt is meg tudták oldani. :)
2022. nov. 13. 13:01
 4/50 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sablonszöveget fogok erre írni.

Úgy tudná megváltoztatni a kormány, hogy élhetőbbé tenné az országot és biztos jövőképet tudnának biztosítani az országban a fiataloknak.

De egyébként én egyetemista vagyok és ezzel a külföldözős dologgal nekem az a tapasztalatom, hogy egyetemen már kevésbé megy. Középiskolában még mindenki nyomatta ezerrel, hogy kimegy külföldre, igazából aki komolyan gondolta annak jórésze ki is ment. De az egyetemen a legtöbb ember azt válaszolja, hogy ő szeret itt élni és ragaszkodik ehhez az országhoz. De lehet csak én vagyok olyan szakon és azért, ettől függetlenül én ezt tapasztalom.

2022. nov. 13. 13:05
 5/50 anonim ***** válasza:
86%
Azt hogy mit képzelnek el, és hogy mil lesz a valóság az két különböző dolog.
2022. nov. 13. 13:05
 6/50 anonim ***** válasza:
5%
Nem érdekelnek.
2022. nov. 13. 13:07
 7/50 anonim ***** válasza:
17%
Még nagyobb röghözkötéssel.
2022. nov. 13. 13:15
 8/50 anonim ***** válasza:
87%

Pl. a diploma mellé szükséges nyelvvizsgát már eltörölték. Az a diplomás aki nem beszél nyelveket - ha nem kell nyelvvizsga nem fogja magát fárasztani az egyetemista, mert nem az a fajta - az kisebb eséllyel megy külföldr.

Jó, hogy ott csak a nyelvet kell tudni, papír nem kell hozzá, de azért a papír megszerzése nem egy nagy truváj, ha valaki beszél egy nyelvet.

2022. nov. 13. 13:17
 9/50 anonim ***** válasza:
76%

"azt hogyan tudja megváltoztatni Magyarország kormánya"

Úgy, hogy lemond a jó büdös 'csába, és lehetőleg többet a politika közelébe sem mennek soha.

20-as éveim végén vagyok, az ismerőseim negyede külföldön, a maradék fele meg azon gondolkodik, hogy hová menjen. Kb. csak az tervez hosszabb távon maradni, akinek már gyereke van. A kimenők nagy részét nem a pénz motiválja, hanem hányingerük van attól, ami ebben az országban folyik. A nyílt, szinte már büszkén vállalt lopás és csalás olyan mértéket öltött, amitől már a normális embernek hányhatnékja van, de a lakosság fele ennek tapsikol.

2022. nov. 13. 13:24
 10/50 árokpart ***** válasza:
29%
Mondjuk úgy ,hogy lemond.
2022. nov. 13. 13:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!