Ha a most végző diákok 80%-a a jövőjét nem Magyarországon, hanem külföldön képzeli el, azt hogyan tudja megváltoztatni Magyarország kormánya?
Ha a most végző diákok 80%-a a jövőjét nem Magyarországon, hanem külföldön képzeli el, azt hogyan tudja megváltoztatni Magyarország kormánya?
(Egy Forbes kutatás szerint, amit itthon nem igen híresztelnek.)
A mostani tanártüntetés is rátett szerintetek egy lapáttal? Az elmúlt 12 év kormányzása nem szimpatikus a fiataloknak vagy csak a nagyobb pénzért mennek ki?
Ezzel az is a gond, hogy pont az az értelmiségi, tanult szakemberek mennek ki, akik nagyban tudnák az országot felvirágoztatni.
Maradunk tovább (+10-20 évig) bedolgozó üzemország?
A tizenévesek többsége mindig is máshol képzelte el a jövőjét.
Később egy részüknél ez megváltozik.
Nagyon sablonszöveget fogok erre írni.
Úgy tudná megváltoztatni a kormány, hogy élhetőbbé tenné az országot és biztos jövőképet tudnának biztosítani az országban a fiataloknak.
De egyébként én egyetemista vagyok és ezzel a külföldözős dologgal nekem az a tapasztalatom, hogy egyetemen már kevésbé megy. Középiskolában még mindenki nyomatta ezerrel, hogy kimegy külföldre, igazából aki komolyan gondolta annak jórésze ki is ment. De az egyetemen a legtöbb ember azt válaszolja, hogy ő szeret itt élni és ragaszkodik ehhez az országhoz. De lehet csak én vagyok olyan szakon és azért, ettől függetlenül én ezt tapasztalom.
Pl. a diploma mellé szükséges nyelvvizsgát már eltörölték. Az a diplomás aki nem beszél nyelveket - ha nem kell nyelvvizsga nem fogja magát fárasztani az egyetemista, mert nem az a fajta - az kisebb eséllyel megy külföldr.
Jó, hogy ott csak a nyelvet kell tudni, papír nem kell hozzá, de azért a papír megszerzése nem egy nagy truváj, ha valaki beszél egy nyelvet.
"azt hogyan tudja megváltoztatni Magyarország kormánya"
Úgy, hogy lemond a jó büdös 'csába, és lehetőleg többet a politika közelébe sem mennek soha.
20-as éveim végén vagyok, az ismerőseim negyede külföldön, a maradék fele meg azon gondolkodik, hogy hová menjen. Kb. csak az tervez hosszabb távon maradni, akinek már gyereke van. A kimenők nagy részét nem a pénz motiválja, hanem hányingerük van attól, ami ebben az országban folyik. A nyílt, szinte már büszkén vállalt lopás és csalás olyan mértéket öltött, amitől már a normális embernek hányhatnékja van, de a lakosság fele ennek tapsikol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!