Miért nem tudja egy Fideszes sem megindokolni, hogy a szankciók miért is tesznek minket tönkre?
Hajtogatják, hogy így-úgy minden a szankció miatt van, Orbán és a kormány semmiről se tehet, ők csak sodródnak az árral. De amikor az indoklásra kerülne a sor, akkor megáll a tudományuk.
Én még mindig abban hiszek, hogy Putyin háborúja, Ukrajna kieső exportja, és a katonai és pénzügyi támogatás az infláció fő oka (plusz nálunk a gyenge lábakon álló gazdaság), a szenkciók maximum hab a tortán. Az eltörlésükkel semmi sem változna...
20as, soha, senki sem tagadta a szankciók negativ hatásait, sőt...
van kézzel fogható pozitiv eredmény, legalábbis az orosz gazdaságra nézve
"De, mivel a szankcióháború felvitte az árakat"
Árak már a szankciók előtt is egekben voltak. Ilyen kényelmesen elfelejted, hogy már tavaly hatósági ár lett bevezetve?
"még inkább finanszírozzuk általa Oroszországot"
Esetleg nézzetek már rá a Gazprom, Lukoil, vagy bármilyen orosz vállalat részvényeire. Bizonyára annyira jól megy, hogy örömükben kiugrálnak az ablakon...
21. Én értem, de 2naponta megkérdezik, hogy a Fideszesek indokolják meg a negatív/káros hatásokat és hogy hogyan teszik ezzel tönkre a gazdaságot.
(lásd jelen kérdés).
Én azt nem értem, miért a fideszesektől kérdezik ezt minden nap?
HA ennyire nyilvánvalók a negatív hatások, magyarázni kell?
Elég ránézni mennyi az infláció a Baltikumban meg Kelet Európában, meg mennyi Oroszországban (fele).
És mi szankcionáljuk őket.
23as, azért kérdezik meg naponta, mert Európára nézve, kb negyed akkora hatása van nagy átlagban, mint Magyarországra, vagyis alapvetően nem a szankciók okozzák a gazdasági problémák 3/4-ét!
Viszont a kormány kommunikációja szerint, meg csak és kizárólag a szankciók miatt van szrban az ország, ami nem igaz!
25
Viszont a kormány kommunikációja szerint, meg csak és kizárólag a szankciók miatt van szrban az ország, ami nem igaz!
Szerintem ezt masszívan félreérted. Kb. olyan állítás, mint az, hogy a Fidesz egyetlen alternatívája a Dobrev féle árnyékkormány.
28as, akkor miért van tele plakátolva az ország?
És nem igaz, hogy kelet európának nagyobb lenne a válsága, a Cseheknél, vagy a Lengyeleknél sincs olyan helyzet, mint Magyarországon. Kelet Európa helyett, Magyarországot kellene irni!
27, Nos az ellenzékieknek kellene leginkább tudni, hogy az okok:
Migráció, szankciók, infláció, Soros, Brüsszel.
Bár nyilván egy baloldali kormány játszva kezelné mindezt és problémamentesen élhetnénk, mégis valamiért az emberek szeretik a kihívásokat :)
Amúgy a felvetésedre válaszolva: a háború lehet ok, amire a szankciók az eddigi írásaitok alapján rossz válasz és csak magunknak okoztak bajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!