Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tudja egy Fideszes...

Miért nem tudja egy Fideszes sem megindokolni, hogy a szankciók miért is tesznek minket tönkre?

Figyelt kérdés

Hajtogatják, hogy így-úgy minden a szankció miatt van, Orbán és a kormány semmiről se tehet, ők csak sodródnak az árral. De amikor az indoklásra kerülne a sor, akkor megáll a tudományuk.

Én még mindig abban hiszek, hogy Putyin háborúja, Ukrajna kieső exportja, és a katonai és pénzügyi támogatás az infláció fő oka (plusz nálunk a gyenge lábakon álló gazdaság), a szenkciók maximum hab a tortán. Az eltörlésükkel semmi sem változna...

2022. nov. 9. 09:29
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

20as, soha, senki sem tagadta a szankciók negativ hatásait, sőt...

van kézzel fogható pozitiv eredmény, legalábbis az orosz gazdaságra nézve

2022. nov. 9. 10:16
 22/33 anonim ***** válasza:

"De, mivel a szankcióháború felvitte az árakat"

Árak már a szankciók előtt is egekben voltak. Ilyen kényelmesen elfelejted, hogy már tavaly hatósági ár lett bevezetve?

"még inkább finanszírozzuk általa Oroszországot"

Esetleg nézzetek már rá a Gazprom, Lukoil, vagy bármilyen orosz vállalat részvényeire. Bizonyára annyira jól megy, hogy örömükben kiugrálnak az ablakon...

2022. nov. 9. 10:18
 23/33 anonim ***** válasza:

21. Én értem, de 2naponta megkérdezik, hogy a Fideszesek indokolják meg a negatív/káros hatásokat és hogy hogyan teszik ezzel tönkre a gazdaságot.

(lásd jelen kérdés).

Én azt nem értem, miért a fideszesektől kérdezik ezt minden nap?

HA ennyire nyilvánvalók a negatív hatások, magyarázni kell?

2022. nov. 9. 10:21
 24/33 anonim ***** válasza:

Elég ránézni mennyi az infláció a Baltikumban meg Kelet Európában, meg mennyi Oroszországban (fele).

És mi szankcionáljuk őket.

2022. nov. 9. 10:22
 25/33 anonim ***** válasza:

23as, azért kérdezik meg naponta, mert Európára nézve, kb negyed akkora hatása van nagy átlagban, mint Magyarországra, vagyis alapvetően nem a szankciók okozzák a gazdasági problémák 3/4-ét!

Viszont a kormány kommunikációja szerint, meg csak és kizárólag a szankciók miatt van szrban az ország, ami nem igaz!

2022. nov. 9. 10:30
 26/33 anonim ***** válasza:

25

Viszont a kormány kommunikációja szerint, meg csak és kizárólag a szankciók miatt van szrban az ország, ami nem igaz!

Szerintem ezt masszívan félreérted. Kb. olyan állítás, mint az, hogy a Fidesz egyetlen alternatívája a Dobrev féle árnyékkormány.

2022. nov. 9. 10:34
 27/33 A kérdező kommentje:
Így van. Azért kérdezik folyamatosan, mert az ország tele van plakátokkal, hogy "a szankciók tesznek minket tönkre", de közben nagyon úgy tűnik, hogy maga a háború az oka a problémáknak.
2022. nov. 9. 11:01
 28/33 anonim ***** válasza:
A háború elhuzodasa az egyik ok (ami a Nyugat proxi háborúja miatt van) , viszont beszédes hogy az egyik félnek (oroszok) kisebb a válsága, mint Kelet Európának vagy a Baltikumnak.
2022. nov. 9. 11:04
 29/33 anonim ***** válasza:

28as, akkor miért van tele plakátolva az ország?

És nem igaz, hogy kelet európának nagyobb lenne a válsága, a Cseheknél, vagy a Lengyeleknél sincs olyan helyzet, mint Magyarországon. Kelet Európa helyett, Magyarországot kellene irni!

2022. nov. 9. 11:07
 30/33 anonim ***** válasza:
40%

27, Nos az ellenzékieknek kellene leginkább tudni, hogy az okok:

Migráció, szankciók, infláció, Soros, Brüsszel.

Bár nyilván egy baloldali kormány játszva kezelné mindezt és problémamentesen élhetnénk, mégis valamiért az emberek szeretik a kihívásokat :)

Amúgy a felvetésedre válaszolva: a háború lehet ok, amire a szankciók az eddigi írásaitok alapján rossz válasz és csak magunknak okoztak bajt.

2022. nov. 9. 11:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!