A Fidesz miért nem akarja, hogy a szélessávú gigabites internet széleskörben elterjedjen az országban?
Most tudtam meg, hogy egy csomó helyen egyáltalán semmilyen internet elérés sincsen. Viszonylag nagy lélekszámú városokban is hiányzik a gigabites net elérés, ami azért is gond, mert aki tartalmat gyárt az internetre az bizony tudja, hogy a gyors feltöltési sebesség mennyire fontos és nélkülözhetetlen. A legtöbb átlag internet előfizetéshez nagyon alacsony 10-20mbps feltöltési sebességet adnak a szolgáltatók, ami gátolja azt, hogy valaki pl. rendszeresen streameljen Full HD vagy 4K felbontásban. Nincs az a szabadság, hogy én felmegyek a Mátrába például drónozni, akkor nem tudok liveozni se, mert a lassú feltöltés miatt képtelenség. Mintha kb. 20 évvel volnánk lemaradva a mai elvárásoktól.
A legtöbb átlag háztartásban már van minimum 2db számítógép, 2-3 okostelefon, videójáték konzolok, tabletek, okos TV, stb. Ezek már régóta nem luxuscikkel, hanem egy átlagos középosztálybeli iskolás gyerek is rendelkezik ezekkel az eszközökkel. Nem kellene ilyen téren is felzárkóznunk a nyugati szinthez? Mert ezzel az emberek információ megosztáshoz való joga is csorbul szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!