Két ilyen adapter alkalmas arra hogy telefonvonalon keresztül gigabites hálózatot csináljak?
Úgy gondoltam hogy van egy analóg vezetékes telefonvonalunk (nem voip) és a szomszéd utcában lévő házban is van egy analóg vezetékes telefonvonal, az egyik telefonvonalról korlátlanul lehet telefonálni.
Akkor két ilyen adapter fel tudja hívni egymást és kialakítja a gigabites hálózati kapcsoaltot a két ház között?
Rosszul értelmezed a készülék működését. Ez a cucc arra való, hogy házon belül a telefon vezetéket használod ethernet hálózatra (is). "Ráülteti" az ethernetprotkokolt a telefonvonalra. Alkalmazásakor nem kell egymást "hívni", úgy működnek mint az ethernethálózatok.
Egyébiránt egyáltalán nem rossz az ötleted, ha pl iker vonal lenne ( erre csak az idősebbek emlékeznek ) akkor biztosan működne. Engem meglep, hogy van analóg telefonvonal még, nem tudom hogy valósítják meg - de a amikor még vezetékes hálózatokkal foglalkozam, akkkor az előfizetők telefon vonalai egy kihelyezett fokozat a telefonközpont kihelyezett fokozata RSS, ESS - előfizetői kártyáira csatlakoztak ami adta a csengetési feszültséget meg olvasta a beütött számokat stb stb. Itt minden előfizető el volt szeparálva elektromosan is, tehát ebben a környezeben nem működik az amit szeretnél. Lehet ma már másképp vannak megvalósítva a dolgok.
Egyébként szerintem gigabites sebességet nem tudnál elérni nagyobb távolságon én max 10 - 100 Mbs-re tippelnék.
"It works well with a pervasive telephone line network with a symmetric data rate of up to 150/150Mbps (G.INP, Sym, 8dB) over a distance of 300m and 21/11Mbps over a long distance of 1.4km."
Bár igazad van, nem gigabit.
Igen ez pontosan így van ahogy írod.Le is írják ,erről beszéltem:
"21/11Mbps over a long distance of 1.4km."
Házon belülre meg van a g.hn
G.hn-ből van olyan ami koax-ra van és van olyan ami telefonkábelre és van ami electrical wire-re van. Azt hiszem mindegyik több gigabitet tud.
Az SFP az egy átalakító amit egy távközlési eszközbe / átviteli berendezése dugsz bele aminek van SFP portja. Arra használják, hogy ugyanaz az berendezés tudjon pl optikát, "rezet" fogadni. Optika esetén az üvegszál fajtái miatt számos típusa van. Sajnos - saját tapasztalat - a távközlési / átviteli berendezések általában csak meghatározott típusú/gyártmányú SFP dugható be ( nem ismeri fel egyszerűen ami nem tetszik neki ).
Biztos, hogy erre gondoltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!