Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz miért nem akarja,...

A Fidesz miért nem akarja, hogy a szélessávú gigabites internet széleskörben elterjedjen az országban?

Figyelt kérdés

Most tudtam meg, hogy egy csomó helyen egyáltalán semmilyen internet elérés sincsen. Viszonylag nagy lélekszámú városokban is hiányzik a gigabites net elérés, ami azért is gond, mert aki tartalmat gyárt az internetre az bizony tudja, hogy a gyors feltöltési sebesség mennyire fontos és nélkülözhetetlen. A legtöbb átlag internet előfizetéshez nagyon alacsony 10-20mbps feltöltési sebességet adnak a szolgáltatók, ami gátolja azt, hogy valaki pl. rendszeresen streameljen Full HD vagy 4K felbontásban. Nincs az a szabadság, hogy én felmegyek a Mátrába például drónozni, akkor nem tudok liveozni se, mert a lassú feltöltés miatt képtelenség. Mintha kb. 20 évvel volnánk lemaradva a mai elvárásoktól.

A legtöbb átlag háztartásban már van minimum 2db számítógép, 2-3 okostelefon, videójáték konzolok, tabletek, okos TV, stb. Ezek már régóta nem luxuscikkel, hanem egy átlagos középosztálybeli iskolás gyerek is rendelkezik ezekkel az eszközökkel. Nem kellene ilyen téren is felzárkóznunk a nyugati szinthez? Mert ezzel az emberek információ megosztáshoz való joga is csorbul szerintem.

2022. nov. 8. 16:11
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

"lássuk be, a livestreameken nem épp azon információk hangzanak el amik zükségesek ahhoz, hogy az ember kitörjön a tudatlanságból:D"

Jó, nyilván a legtöbb livestream nem éppen erről szól, de azért vannak értelmes stream-ek is, amikkel azért lehet mit kezdeni. Én pl. többnyire külföldi videósokat nézek és köztük akad jó néhány amely olyan mélységű, témákat dolgoz fel, hogy felér egy egyetemi előadással a tartalma, de nyilván van sok féle is.

A kultúrát arra is értettem, hogy sokan csak az interneten keresztül jutnak hozzá filmekhez, videójátékokhoz, zenéhez, tartalmasabb olvasmányokhoz is például.

Sok fiatalnak nincs semmije a nyomortelepen csak a bűnözést látja és az internet segítségével ki tudna valamennyire szakadni ebből a reménytelen pusztító közegből még ha csak egy időre is.

2022. nov. 8. 17:01
 12/23 anonim ***** válasza:
91%

Hát a külföldi streamekhez nincs szükség magyar gigabitre:D

És a filmek és játékok letöltéséhez is bőven elég a párszáz megabit. Én még anno 2 napon keresztül bekapcsolva hagytam a gépemet, hgoy letöltsem azt a mocsok Witcher 3-at a maga 50 gigájával... később megvolt pár óra alatt:D

2022. nov. 8. 17:05
 13/23 anonim ***** válasza:
61%

"Sok fiatalnak nincs semmije a nyomortelepen csak a bűnözést látja és az internet segítségével ki tudna valamennyire szakadni ebből a reménytelen pusztító közegből még ha csak egy időre is."

Még ekkora baromságot...

2022. nov. 8. 17:12
 14/23 anonim ***** válasza:
38%
Romániában szimplán azért gyorsabb átlagban az internet, mert picit később kezdték kiépíteni, hasonló okokból jelentősen jobb és olcsóbb a szolgáltatás Magyarországon, mint az USA-ban. Nagyon szívesen találok hibákat a jelenlegi kormányzatban, de ehhez konkrétan zéró közük van.
2022. nov. 8. 17:30
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Pedig azt mondta ópán tech ószág vagyunk. Akkor most megint kamuzott?
2022. nov. 8. 18:43
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

"Jó, nyilván a legtöbb livestream nem éppen erről szól, de azért vannak értelmes stream-ek is, amikkel azért lehet mit kezdeni. Én pl. többnyire külföldi videósokat nézek és köztük akad jó néhány amely olyan mélységű, témákat dolgoz fel, hogy felér egy egyetemi előadással a tartalma, de nyilván van sok féle is."

A mai magyar videósok zöme tartalom nélküli tartalmat gyárt a yútubon. Egy random napi vlog szintű videóból senki sem fog megvilágosodni politikai szinten. Eleve a minőségibb féle politikai stream ritka, a Partizánnak volt mondjuk pl.

(Bár ki vagyok akadva a Gulyásra, mert amikor fideszeseket hív be az akb annyit jelent, hogy kedéllyesen elbeszélget velük, amivel legitimálja az ő országromboló tevékenységüket. Alapvetően érdemes lenne velük is elbeszégetni, de akkor szembesíteni kellene őket a Fidesz bűneivel, amiket támogatnak valamilyen módon. Mert amit Gulyás csinál az inkább reklámozza azt a szennyet, amit mondjuk Jeszyke vagy Gajdics Ondó csinál. Egy kicsit én is rokonszenvesebbnek láttam őket, és a családból is mutogattam ilyesmi videóit, de most már látom, hogy ez így nem jó.)

A minőségibb politikai stream sem feltétlenül világosítja meg az embereket, de eleve szerinted kihez jutna el? A mélyszegénységben élő cigány majd a legintellektuálisabb politikai streamet fogja nézni a putriban? Nyilván ez ma is elképzelhető, de ez a ritkábbik eset. A magyar videósok zöme pedig nem csinál értelmes kontetet se.

Manapság is elérhető rengeteg embernek a "megvilágosító" internet, még sem világosodott meg a társadalmunk.

"Nincs az a szabadság, hogy én felmegyek a Mátrába például drónozni, akkor nem tudok liveozni se, mert a lassú feltöltés miatt képtelenség. Mintha kb. 20 évvel volnánk lemaradva a mai elvárásoktól."

A mátrai drónozással akarnád megvilágosítani a jónépet? Nyilván példaként írtad de jobb lett volna, ha le se írod.

Egy olyan kérdésnél, ahol a lakosság megvilágosítása a cél.

2022. nov. 9. 13:43
 17/23 anonim ***** válasza:
79%
Nagyobb városok körül az agglomeráció is megkapja az optikai netet, de ahol sok kis falu van, oda még nem vitték.
2022. nov. 13. 22:19
 18/23 A kérdező kommentje:

"2 napon keresztül bekapcsolva hagytam a gépemet, hgoy letöltsem azt a mocsok Witcher 3-at a maga 50 gigájával... később megvolt pár óra alatt:D"

Azért változott egysmás azóta.:) Egy mai tripla A játék simán 150-200GB terjedelmű. Pl. A God Of War Ragnarök PS5-re 139GB éppen most töltöm lefelé a szerverről.:D

Meg ma már egy 1080p vagy 4K film is simán megvan úgy 20-50GB. Ahogy a tartalmak minősége egyre fejlődik, úgy sajnos az adatmennyiségük is jelentősen növekszik. Ezzel kellene a magyar internet szolgáltatóknak is lépést tartaniuk, mert azért ma már nem avi-ban nézzük a filmeken, hanem 4K MKV-ban.:)

2022. nov. 15. 01:07
 19/23 anonim ***** válasza:
56%

4Kt simán tudsz streamelni 15-25Mbiten.

Nem csak a fájlméret változott, hanem a kódolás is. Az AV1 köszönő viszonyban sincs az mpeg-2-vel.

Ma már a nagy többség streamet néz a letöltés helyett.

2022. nov. 15. 12:54
 20/23 A kérdező kommentje:
#19 Nekem 150 Mbites van, a streaminggel nem szokott gond lenni, viszont a játékok szempontjából szükség lenne nagyon le és feltöltési sebességre is, mivel már minden játékot akár PC akár konzolra csak online lehet letölteni. Ha én a Steam-ről vagy Epic Store-ról letöltök egy 200GB-os játékot, az bizony jó sok időbe telik. Arról nem beszélve, hogy ha jön ki a játékhoz egy nagyobb patch az is simán lehet akár 100GB is A day 1 patchek erről híresek.. És akkor a kényelmes használattól még nagyon messze vagyunk, mert ha többen is használjuk a netet a lakásban, tegyük fel a gyerek éppen Netflixet néz, az asszony meg Youtube videót néz a laptopon 4K-ban, akkor bizony az a 150Mbit irtó kevésnek tűnik.:)
2022. nov. 18. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!