Az LMBTQ-k miért különböztetik meg magukat ilyen markánsan a többségi társadalomtól?
A "meleg társadalom" egy elég ritka kifejezés, én konkrétan most hallottam először. "Meleg közösség" az, amit inkább használnak, ugyanúgy, mint pl. a keresztények a "keresztény közösség" esetében is.
LMBT személyként akkor hívatkoznak magukra, amikor ennek jelentősége van. A bankba nem úgy megy be, hogy "LMBT személy vagyok", de pl. egy véleménycikk esetén fontos lehet megemlítenie, hogy ilyen pozícióból érvel. Megintcsak a vallást tudom felhozni, sokszor halljuk azt is, hogy "keresztény emberként" ezt, meg ezt gondolja valaki.
Szóval ez a kérdés már megint vihar a biliben, ahelyett, hogy a valódi problémákkal foglalkoznál, megpróbálsz az egérből is elefántot csinálni...
Kedves kérdező, definíció alapján minden meleg ember, kivétel nélkül, része az LMBTQ közösségnek. Az L betű a leszbikusoké, az M betű a melegeké.
Továbbá ne képzeld azt, hogy mi, akik válaszolunk, mind az LMBTQ közösség tagjai lennénk, csak mert nem bántjuk őket. Mi vagyunk a normális többség, akiknek nem csípiba szemét, ha valaki nem cisznemű és/vagy heteroszexuális beállítottságú. A kulcs az empátia, a másik ember elfogadása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!