Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják, hogy Orbán...

Miért mondják, hogy Orbán külföldre üldözi a magyarokat?

Figyelt kérdés

A régiónkban nálunk a legalacsonyabb a kivándorlók aránya.

Románia 17%, Lengyelország 11%, Horvátország 20%, Magyarország meg csak 6%.

[link]

Ha Orbán kiüldözi a magyarokat, akkor a többi ország kormánya mit csinál?

2022. okt. 31. 22:00
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Az Eu-s statisztikàk a külföldi munkavàllalàsròl nem a bejelentett lakcím alapjàn,hanem a tagorszàgok adòhivatalinàl bejelentett àllampolgàrsàg alapjàn készülnek. Ezt a statisztikàt meg lejet talàlni angolul a googleban.Fontos azt is megjegyezni,hogy a nyugat-európában dolgozó magyar àllampolgàrok szàma nem azonos a Magyarorszàgròl kivàndorlòkéval,mert a hatàron tùli magyarok is javarèszt magyar àllampolgàrként jelentkeznek be a hivatalokba.
2022. nov. 1. 00:16
 22/35 anonim ***** válasza:

Mindenféle számoktól eltekintve, mit tesz a fidesz, ami egy egyetemistát itthon tarthatna? Milyen jövő képet ad nekik? Milyen munkalehetőségeik vannak nekik itthon?

Tudom, nem csak diplomások vannak, de nem hiába őket hoztam fel. Tudás alapú társadalomra kellene építeni, csak ez fogja tudni előrevinni az országunkat, de jelenleg az IT szektort leszámítva felesleges itthon maradni, sokakat tényleg csak a család köt ide vagy nem elég bátrak kimenni.

NEM azt mondom, hogy keressen mindenki milliós összeget, de az k*rvára nem állapot, HOGY KIB*SZOTTUL SEMMIT NEM TESZ A JÖVŐ ÉRDEKÉBEN A FIDESZ... Egy csicska populista párt, akik nem hiába "keresztény konzervatív" köntösbe vannak bújva, mert így tarolnak a vidéki középkorúak, idősek és keresztény (bármilyen korú) emberek között. Mindenki más pedig nagy ívben le van sz*rva, rosszabb esetben még b*szogatják is és meg is szólják, ha épp a politikájuk úgy kívánja

2022. nov. 1. 01:11
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg 450k az átlag fizetés is. Ennyit a felmérésekrol.
2022. nov. 1. 08:04
 24/35 anonim ***** válasza:
77%
Tömegével mennek ki a mostanában végzett diákjaim. Én is megyek, amint lesz egy kis indulótőkém, mert 40 évesen, 15 év tanítás után mesterdiplomával kapok nettó 250 ezret. Élhetetlen ez az ország.
2022. nov. 1. 09:11
 25/35 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Nem külföldhöz kell hasonlítani, hisz ott mások a trendek. A korábbi hatalomhoz kell hasonlítani. Szóval meg kell nézni a 2002-2010 közti időszakot, illetve az azutánit, hogy mennyi az átlagos kivándorlás. Igaz, az EU előtti részt kb fölösleges nézni.

Így meg lehet állapítnai, hgoy Orbán jó vagy rossz hatással volt a kivándorlásra.

2022. nov. 1. 09:40
 26/35 anonim ***** válasza:
A helyzet az,hogy visszalehet nézni itt gyakorin ès hasonlò fòrumokon az elmùlt 10 évből a hozzàszòlàsokat.Ugyanezeket írjátok,hogy az osztàlytàrsaitok,ismerőseitel,rokonaitok nagy része külföldön van,mennek ki stb. Ennek ellenére még mindig nem üresedett ki az orszàg.De ha ùgy lenne,ahogy írjàtok,akkor se történne semmi.Romàniàbòl,Bulgàriàból onnan màr tényleg mindenki lelépett,aki akart,ennek ellenère ezek az orszàgok sem omlottak össze,szòval nem tudom mit stresszeltek ezen a témàn
2022. nov. 1. 10:38
 27/35 anonim ***** válasza:
Ohh, ne aggódj, a kisebbség marad, gyorsan szaporodik. Nem fog kiürülni az ország. Bár a nevét lassan megváltoztatjahtjuk Cigányfölddé.
2022. nov. 1. 10:41
 28/35 anonim ***** válasza:
A pénz vagy a jobb körülmények miatt nem mennék ki külföldre. Szeretem a munkámat akkor is ha fizetnem vagy meg kell halnom érte. Más kérdés, hogy a cigó (Orbán) meg szíjjon gázt! Ki kell irtani azt a gyökeret, oszt ennyi. Ez a mi földünk! - hogy egy klasszikust idézzek.
2022. nov. 1. 10:59
 29/35 anonim ***** válasza:
27) Romània se lett cigànyföld,pedig ott az arànyuk jòval nagyobb.
2022. nov. 1. 11:13
 30/35 A kérdező kommentje:

„Amúgy halkan jegyzem meg, hogy papíron nem is vagyunk sokan bejelentve, úgyhogy nem tudom, hogy például engem hova sorolnak a statisztikák. :D”

Gondolom azért nem olyan nagy arányban van, aki egyáltalán nincs bejelentve papíron, hisz a feketézés az elvesztegetett éveknek számít, nem kapsz utána nyugdíjat, gyakorlatilag munkanélküli vagy. Ha meg a munkahelyeden nem is, albérletben csak be vagy, tehát valami nyomod van. A becslésben meg számolnak a feketézőkkel is. Feketézők meg nem csak a magyarok között vannak, tehát az ebből adódó torzítás nem csak a magyarok esetén lép fel.

“Azt nem mondtam, hogy csak Orbán tehet a kivándorlásról, vannak itt a városban lengyelek is, meg elég sokféle náció képviselői. Viszont az tuti, hogy a populista egypártrendszer, a mesterségesen alacsonyan tartott bérek nem kedveznek annak, hogy a dolgozni tudó korosztály otthon maradjon.”

Elsősorban a jobb életkörülmények között megy ki az ember. Aki amiatt megy ki, hogy Orbán megnyert egy választást, azzal bajok vannak fejben; talán arra számított, ha az ellenzék nyer, akkor rövidesen olyan életkörülmények lesznek, hogy megéri itt maradni?

Úgy gondolom a populista egypárt rendszer, és az (állítólag) mesterségesen alacsonyan tartott bérek mégsem annyira riasztják el az embereket, hisz más országokhoz képest nálunk alacsony a kivándorlás.

„Miért kéne ezt más országokhoz képest relativizálni?”

Mert úgy állapítható meg, hogy a mi kivándorlási arányunk, ez a 6% mennyire tekinthető normálisnak, vagy kiugrónak.

“Az ilyet a korábbi magyar adatokhoz képest kell értelmezni. Pl le kell csekkolni a 2005-ös adatokat.”

2006 és 2012 között volt a legmagasabb a kivándorlási arány, 2013 stagnál, 2016-tól csökken, 2018-tól már a visszavándorlásban tapasztalható növekedés. Tehát itt is megdőlni látszik az Orbán diktatúrája miatt kimenekülnek a magyarok narratíva, hisz a tetőzés éveiben 4 nem is idehaza volt, az első két évben meg még aligha volt diktatúra.

Hogy a korábbi évekhez viszonyítani, hogy miért problémás azt a #26-nak írt részben fejtem ki.

Ezt jó tudni, ezek szerint még túlbecsült is a külföldi magyarok száma, hisz belevesznek Romániából vándorolt magyarokat is.

“Mindenféle számoktól eltekintve, mit tesz a fidesz, ami egy egyetemistát itthon tarthatna? Milyen jövő képet ad nekik? Milyen munkalehetőségeik vannak nekik itthon?”

+700 ezer munkahelyet, és a reálbérek emelkedését. Tudom, tudom az elvárás az osztrák életszínvonal lenne, de az nem csettintésre megy. :)

Valami képet csak ad nekik, jobbat mint a környező országokban, hisz nálunk relatív alacsony a kivándorlási arány.

“Tudás alapú társadalomra kellene építeni, csak ez fogja tudni előrevinni az országunkat,”

És milyen az a tudás alapú társadalom, mit értesz alatta? Tudnál példát írni tudás alapú társadalmakra?

Számodra hihetetlen a 450k-s átlagfizetés? Szerintem teljesen realis. Szerinted mennyi lehet valójában?

“Nem külföldhöz kell hasonlítani, hisz ott mások a trendek. A korábbi hatalomhoz kell hasonlítani.”

VÉGRE!!! Hogy én mennyit vártam egy ilyen hozzászólásra! :D

Akárhányszor én a korábbi hatalomhoz hasonlítottam a Fidesz kormányzást, megkaptam hogy elmúlt nyócévezek, meg gyurcsányozok. Inkább nézzem meg mi van külföldön, mindenki lehagyott minket (kétszer is), és nagyban elkezdtek bezzegromániázni, bezzegszlovákiázni.

Erre most hozok egy olyan statisztikát, ami nem a korábbi hatalomhoz viszonyít, hanem külföldhöz, és minket jobb színben tűntet fel, erre mi a reakció? Nem külföldhöz kell, hanem az MSZP-hez! :D

Tanúlság: mindig attól függően kell külföldhöz vagy a múlthoz visszamutogatni, hogy melyik tünteti fel Orbánt rossz színben.

Nem csak külföldön mások a trendek, hanem a korábbi hatalomban is. 2010 előtt még nem volt ennyire elterjedt az internet, a Facebook még egyáltalán. Ma már sokkal könnyebb kijutni az internetnek és Facebook csoportoknak, és a már korábban kijutott magyaroknak hála. Könnyebb egy olyan helyre érkezni, ahol már ott család, meg a magyar negyed. És az újabb generációknak egyre jobb a nyelvismerete, ez is könnyebbé teszi a kijutást. És ezek ellenére mégis korábban volt nagyobb a kivándorlás mértéke!

“Szóval meg kell nézni a 2002-2010 közti időszakot, illetve az azutánit, hogy mennyi az átlagos kivándorlás.”

2006 és 2012 között volt a legmagasabb a kivándorlás mértéke.

“Így meg lehet állapítnai, hgoy Orbán jó vagy rossz hatással volt a kivándorlásra.”

Túl rossz hatással nem lehetett, hisz sem az előző hatalomhoz viszonyítva, sem a környező országokhoz képest viszonyítva is alacsony a kivándorlás mértéke.

2022. nov. 1. 13:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!