Mi a garancia arra, hogy ha Gyurcsány Ferenc visszavonulna a politikától, akkor nyerne az ellenzék? Gyurcsány Ferencnek van egy keménymag 1 millió fős szavazótábora akik tűzön vízen kitartanak Fletó mellett. A többinek mivan?
A Jobbik főként azért jutott oda, mert lepaktált a DK-val.
"Ha nem tűnt volna fel a DK a téma. A DK indította a legtöbb egyéni jelöltet az Összefogáson belül, összesen 32 főt. Közölük 22-en kaptak kevesebb szavazatot a választókerületükben, mint az Összefogás listája. Ezt már nem lehet Fidesz trollkodásra fogni."
Hát figyelj, én soha nem követtem a jobbikot, csak példának hoztam fel őket. De nézzük a palettát. 2018 ban a DK volt a legkevesebb listás szavazatot kapó párt, az LMP is többek kapott náluk listán. Az MSZP Párbeszéd kicsit több mint a dupláját kapta egyben, a jobbik meg több mint a hatszorosát!!!
A Dk kapott 308161 listás szavazatot 2018 ban, az LMP 404429 et, tehát még ők is többet kaptak. A jobbik 1.9 milliót!
A Párbeszédet nem vágom a többi vagy csődbe ment vagy majdnem csődbe ment, amég a DK kb annyi szavazóval bír, min
Jaj véletlenül elküldtem gépelés közben, tehát akkor most a teljes gondolatmenet:
"Ha nem tűnt volna fel a DK a téma. A DK indította a legtöbb egyéni jelöltet az Összefogáson belül, összesen 32 főt. Közölük 22-en kaptak kevesebb szavazatot a választókerületükben, mint az Összefogás listája. Ezt már nem lehet Fidesz trollkodásra fogni."
Hát figyelj, én soha nem követtem a jobbikot, csak példának hoztam fel őket. De nézzük a palettát. 2018 ban a DK volt a legkevesebb listás szavazatot kapó párt, az LMP is többek kapott náluk listán. Az MSZP Párbeszéd kicsit több mint a dupláját kapta egyben, a jobbik meg több mint a hatszorosát!!!
A Dk kapott 308161 listás szavazatot 2018 ban, az LMP 404429 et, tehát még ők is többet kaptak. A jobbik 1.9 milliót!
A Párbeszédet nem vágom a többi vagy csődbe ment vagy majdnem csődbe ment, amég a DK kb annyi szavazóval bír, mint az összes többi egyben.
A FIdeszt és a DK-t is megvetem (DK-t jobban), de lehetne úgy is írni hogy Orbánt és Gyurcsányt is de Orbánt jobban, bár a pártjaikat is utálom, nem csak őket persze.
Viszont az sokat mond, hogy hiába egy bukott hazug böszme a Feri, ameddig a többi párt becsődölt (bár a párbeszédet nem vágom), ő tudott híveket/szavazókat verbuválni magának és bukottként átvenni az irányítást az ellenzék felett (Mi hazánk kilőve most a gondolatban, nem is igazi ellenzéki párt).
Gyurcsány tehet a többiek csődjéről?
De ha a DK megszűnne, és az ő szavazóik más pártokra leszavaznának, akkor sem lenne meg a többségük, hacsak egyéb emberek nem csatlakoznának. De ha csak a DK szavazói mennek "máshova", ami nyilván nem a Fidesz és a Mihazánk, akkor sem lennének többségben. Legalábbis eddig amik eredmények voltak, ott így lenne, ha csak ezt vesszük figyelembe.
De eleve az sem biztos, hogy az összes DK szavazó elmenne ellenzéki pártok valamelyikére szavazni (ami nem mihazánk), meg az se biztos, hogyha a DK nem lenne akkor nem csatlakozna más a szavazáshoz az ő oldalukon.
De ettől még ha az a képlet, hogy a DK sok más ellenzékire szavaznak ami nem mihazánk, akkor az eddigi választásokon LISTÁN még mindig nekik lett volna kevesebb szavazat a Fidesznél!
Azt elképzelem, hogy 2026 ra akkor lehetne kormányváltás ha a DK eltűnne és a szavazói másokra voksolnának de leginkább akkor se lenne. Meg persze matematikailag annak is van, hogy velük nyernének de eddig nem jött össze. Igazából nem tudom, hogyha DObrev nyert volna az előválasztáson ma mi lenne, de szerintem jobb eredményt értek volna el.
Mondom ezt Gyurcsány gyűlölőként. De ha Dobrev nyer akkor nem ment volna 0-24 ben az hogy:
MZP sértegeti a vidékieket!
MZP szerint ne fürödjenek!
MZP eltörölné a rezsicsökkentést!
MZP katonákat küldene Ukrajnába!
MZP bezárná a szülészeteket!
EZ FELHÁBORÍTÓ!
(Valamit még el is hittem a Fidesznek, vagy csak elgondolkoztam rajta kisebb nagyobb mértékben még én is. Valamelyik MZP elleni lejárató videót meg vissza kéne néznem, mert konkrétan első ránézésre nem is volt megvágva ami elvileg meg volt vágva, tehát ott meg kéne néznem, hogy a propagandista hazudott e de elvileg ja.)
MZP szerint Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy ma Ukrajnában háború van. Ezt így mondta, vágatlanul. Nem komplett a csávó.
"24-es vagyok. Egy Dk-s szavazó aki ennyi lejárató propaganda ellenére hű maradt Gyurcsányhoz, az szerintem a életben nem szavazna Orbánra, vagy a Fideszre. Azok valószínűleg az ellenzéknél kötnének ki. Emellett azok, akik nem szavaznak, azok nem Fidesz szavazók, mert ott mindent megtesznek a szavazóik urnához járulàsához, inkább olyanok akik a Gyurcsány lejárató kampány miatt el sem mennek szavazni. Namost a Dk-s szavazók, és a nem szavazók között biztos van annyi, hogy legközelebb a kétharmad ne legyen már meg. Emellett vannak ugyebár azok, akik csak Gyurcsány ellen akarnak szavazatot leadni, azok szintén Fidesz szavazatok. Elég sokat lehetne szerezni, ha levonná a következtetést, és visszavonulna a politikától. Én így látom ezt. Csak a Fidesz profitál abból, hogy még politizál."
Heló! De az se 100%, hogy az összes DK-s leszavazna a többi ellenzéki párt valamelyikére (MiHazánk kilőve). Viszont ha az összes DK-s szavazatot amit kaptak 2018 ban vagy 2022 ben ha elosztod a többi ellenzéki párt között (MiHazánk megint kilőve), akkor ugyannanyi szavazatot kaptak volna, mint eddig. Abban van igazság, hogy valaki nem akar se DK-t, se FIdeszt és emiatt nem is szavaz. De 2018 ban pl a jobbik külön indult a DK tól és a többiek is. Akkor az is volt egy opció, hogy a jobbik leváltja a Fideszt, de ha koalíciót kelett volna kötni választások után se biztos, hogy a DK benne lett volna a buliban. Tehát akkor ennyi erővel 2018 ban is nyerhettek volna.
Ne érts félre, én is utálom a DK-t, meg gyurcsányt. De nem biztos, hogy eddig más lett volna az eredmény, max 2/3 nem lett volna. A jövőben akár megakadályozhatják a 2/3 ot vagy a győzelmet. Én azt mondom, hogy a múltban erősen kétséges, hogy mi lett volna, max a 2/3 megakadályozását tudom elképzelni de az se 100%. A jövő az másik tészta, hogy 2026 ban mi lesz, de ha lesz Gyurcsány és összefognak vele, mehet a lejáratás, de még összefogás nélkül is. Csak ha tegyük fel nem lenne a része, akkor nem érne annyit a dolog. Bár nem valószínű, hogy a Dk megkerülhető lesz majd (sajnos).
Jobbikos tábor először vona távozása után lett kisebb.
Aztán jakab visszahúzta valamennyire.
Sok jobbikos aztán az összefogás miatt hagyta ott őket ezt tudom mert beszéltem sokkal.
Szerencsi időközin ott volt már a jobbik az összefogásban itt 50-46 volt az arány akkor a fidesz javára. Tehát még ekkor sem hagyta őket ott sok jobbikos. Falvakban már látszott a számokon hogy ott több volt fideszes mint azelőtt ezek már átszavazó jobbikosok voltak.
De még így is azért nem 54-34 lett mint most listán hanem 50-46.
Tehát úgy mondanám hogy valamennyire van hatása a dk-mszp taszításnak.
Mzp pedig katasztrófa volt. Jobboldali neoliberális gazdasági programmal és jelölttel nem lehet megfogni a szavazókat. A magyarok 70-80 %a gazdaságilag baloldali. Vidéken főleg hatásos a populizmus pl amit orbán csinált. Pedig orbán a legneoliberálisabb a antiszociális margaret thatcher utánzat. Orbán viszont azt meg tudta tenni mikor jött mzp hogy egy osztogató támogató látszólag baloldali kisembereket segítő szerepet vett fel. Tehát az ellenzék jobbra ment a fidesz meg bement balra látszólag.
Így ezzel már vesztett is az ellenzék.
Vidéken ekkor távolodott el tőlük a szavazók nagy része a rossz kampány és mzp lejáratása miatt.
Erre már csak rátett a háború igazából már azelőtt sem volt esélye az összefogásnak.
Tehát gyurcsány taszitja a szavazókat valóban de önmagában nem ez miatt mentek el tőlük.
Gyurcsány problémát a több pólusú ellenzékkel lehet megoldani.
Kellett volna csinálni egy baloldali listát mi liberálisabb városiasabb
És kellett volna egyet a vidéki nem fideszeseknek.
Ez a 2 pártszövetség felosztotta volna az országot egymás között majd ott elkezdhettek volna építkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!