A FIDESZES jobboldaliak valójában a határontúli magyarok ellenségei?
Nekem úgy rémlik, hogy az OV mindig Romániába megy szavazatokat kunyerálni ha választás van.
Kivéve persze ha nem csatolták hozzánk Romániát. Ugye Horváth tengerpart.
Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle” – mondta a miniszterelnök. Zágrábban ez nem aratott nagy tetszést.
#10.: "hülyeségeket beszélsz, ne haragudj. Határon túliként mondom. Ennél csak akkor árthatnának még többet, ha hivatalosan bejelentenék, hogy területi igényeik vannak Romániával, Szlovákiával, Szerbiával, Ukrajnával szemben..."
Köszönöm szépen. Határon túli valakiként meg gratulálhatsz magadnak, mert pont az ilyen hozzáállás miatt rabolhatták el a területeinket és tarthatják megszállásuk alatt a mai napig a szomszédos országok.
Igazán "jó" tudni és érezni, hogy a határon belüli és azon túli magyarság ennyire "számíthat egymásra" és "összetart" - persze csak míg ez nem sérti a területrablók önérzetét.
#13.: "ha Trianon nem történt volna meg akkor ma a Nagy Magyaroroszágon 35% lenne a magyar lakosság aránya"
Persze, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a magyarság aránya növekvőben volt és az asszimiláció is a nemzetiségeket sújtaná.
Ezt a folyamatot törte meg Trianon, de azért mondjál még ilyen okosságokat.
#12 "Határon túli valakiként meg gratulálhatsz magadnak, mert pont az ilyen hozzáállás miatt rabolhatták el a területeinket és tarthatják megszállásuk alatt a mai napig a szomszédos országok."
Egy nagy frászkarikát. Azt az olyan "hozzáállás" és önsorsrontó külpolitikai szűklátókörűség miatt "rabolhatták" el, amit te most itt tapsolva pártolsz és helyeselsz!
Nehogy már a minden időkben MEGMARADNI képes erdélyi magyarság legyen a hibás, mert egyes túlértékelt történelmi idióták Budapesten sorozatosan kretén döntéseket hoztak, elbarmolták a nemzetiségpolitikát és a külpolitikát egyaránt és 150 éve különös tehetséggel állítják a rossz, vesztes oldalra Magyarországot minden világháborúban és hidegháborúban (beleértve a jelenleg zajló hidegháborút is!).
Erdélyben CSAK AZÉRT létezik még magyarság, közel 20%-ban, csak azért van még magyar templom, iskola, könyvnyomtatás, színház, egyetem, stb. - MERT MI KITARTOTTUNK ITT, a magunk módján, a magunk túlélési stratégiáival.
Nem területi igények puffogtatásával, öngyilkos provokációkkal éd nem is fegyverrel lesz Erdély újra magyar föld.
Tudod, kicsi barátom, hogy lett a zsidóknak államuk a 20. században, a 2 ezer éve elhagyott ősi földjükön???
Elárulom: NEM ÚGY, hogy kívülről odakiabáltak, hogy nekik kellene az a föld, köszike.
Hanem előbb ODAMENTEK, méghozzá TÖMEGESEN! És sok gyereket vállaltak, és sokat DOLGOZTAK, és kibucokban művelték a sivatag homokját, és KÜZDÖTTEK, ott, HELYBEN!
Ez vezetett oda, hogy 1948-ra többségbe kerültek és kikiálthattak ott egy zsidó államot! Ha Amerikából vagy Európából ugattak volna oda, max felhergelni sikerült volna az arab többséget az ott eleinte kisebbségben élő zsidókkal szemben, és lemészároltatni saját testvéreiket!
Amit te képviselsz (és az évszátados elcs.szett magyar külpolitika), azt nálunkfelé úgy mondják: más f..ával veri a csalánt.
Gyere ide s verjed a sajátoddal, ügyesen!
Ki tiltja meg, hogy az ÖSSZES Trianonért kesergő mélymagyar letörölje taknyát-nyálát, és ömaga siratása helyett szepen idejöjjön TELEPESNEK, szüljön, küzdjön az elnyomással és DOLGOZZON egy magyar jövő építéséért Erdélyben???
Neked ki fekszik az utadba???
Nyugi, itt nem is kellene kibucban lakni és nem a sivatagból kell termőföldet varázsolni, arabok se bombáznak naponta, se öngyilkos merénylők nem robbantanak!
Szépen ide kell jönni, letelepedni és ESETLEG INNEN UGATNI, ha nagy a szád, területi igényekről (de leginkább TENNI érte, hogy megmaradjunk, s ha lehet, sokasodjunk!).
Mi teszünk érte, nap mint nap. Én személy szerint is teszek érte eleget!
Rajtam NEM múlik, az biztos, én ITT VAGYOK, magyarul beszélek, óvodától egyetemig magyarul tanultam, magyar egyházhoz tartozom, magyar pártra szavazok, magyar az egész családom, nem asszimilálódunk és nem keveredünk.
Ami egy embertől kitelik a nemzetisége megmaradásáért, azt én is, s több mint egymillió másik erdélyi magyar is megtettük és megtesszük minden áldott nap!
TE MIT TETTÉL, azon kívül, hogy fél téglával döngeted a melled Magyarországról (ami se neked nem jó, se a fél téglának, de nekünk a legkevésbé)???
Mit tett az a "csodálatos" úgynevezett "anyaország" a "zseniális" külpolitikájával, amivel Hitler, Sztálin és most Putyin mellé is odatáncoltatta az országot, mindig a vesztes oldalra???
Mit tett azon kívül, hogy felhergelte az egykori Nagy-Magyarország összes nemzetiségét a magyarság ellen, majd kétszer is előidézte a saját területeinek elcsatolását, minden egyes világméretű konfliktusban a vesztes oldalra állva, méghozzá harcosan (legyen az Hitler birodalma, vagy a Szovjetunió)???
Neeem, barátocskám, nem a szülőföldjükön évszázados elnyomásban is megmaradó határon túliak veszejtették el Erdélyt és a többi elcsatolt területet, hanem TI - pontosabban a "nagyszerű" politikusaitok, ott Budapesten!
És nem nekünk kellene "szolidárisnak" lenni a többségben megmaradt anyaországi nemzettest legújabb önsorsrontó politikai kreténségével - hanem az anyaországiaknak kellene végre elkezdeni szolidárisnak lenni a kisebbségben megmaradni próbáló határon túli közösségekkel!!!
Nem harcosan verni más f..val a csalánt, hanem VAGY IDEJÖNNI, s innen verni a sajátotokkal, vagy szépen csendben visszább venni a habzó szájból és MEGKÉRDEZNI TŐLÜNK: "Miben segíthetünk? Mivel segítsük, hogy ti ott kitartsatok, helyettünk is, akár sokasodjatok, és talán 100 év múlva ne legyen ilyen nevetségesen abszurd gondolat visszacsatolásról beszélni mint ma?"
Kioktatásra viszont semmi szükségünk. Mi már megtanultunk itt túlélni és megmaradni, kitartani még akár Ceauşescu rémuralmával szemben is! Most inkább rajtatok a sor, tanulni végre valamit a történelemből. Mert tanulni sosem szégyen (még a román diplomáciától sem, például külpolitikát, amivel összecsipegették az országukat - miközben mi szétbarmoltuk a sajátunkat!).
Sajnos a mai magyar külpolitikát elnézve is úgy tűnik, ez a tanulás nem nagyon megy valami jól nekünk (nektek pontosabban)...
#15.: a nemzetiségi politikát úgy barmolták el eleink, hogy beengedték ide a törökök kiűzése után a Kárpátokon túlról az oláh, tót, rác, stb. telepeseket, aztán azok az állítólagos "nagy elnyomás" évszázadai alatt elszaporodtak, erőszakkal kiszorították az ottani magyarságot.
Szóval ne a román történelemkönyvekből tájékozódj, ha a nemzetiségi politikánk milyenségére vagy kíváncsi.
A zsidók meg igenis hangoztatták igényüket kétezer évig a földjükre; ha nem tették volna, akkor pár nemzedék alatt úgy elfelejtették volna a származásuk helyét, mint a huzat.
Annak mindenesetre örülök, hogy kitartasz a magyarságod mellett, az viszont nem tetszik, hogy te is azok közé álltál, akik onnan parancsolgatnak, hogy én ne legyek szókimondó revizionista. Pedig szerintem a románokat ezzel tudnánk onnan kiszorítani, ha keményebben oda- és visszavágnánk nekik, legalább szóban. És nem ártana nemzetközi szervezetek elé vinni magyarellenes cselekményeiket, és ugyanúgy kitartóan sározni őket, mint ahogy ők tették, Erdély elszakítását megalapozandó.
Amit én tettem eddig: van egy erdélyi barátom, aki nálunk lakott az itteni tanulmányai alatt, küldtem neki is, másoknak is sokmindent, pl. magyar nyelvű könyveket, számítógép alkatrészeket. És nem utolsósorban olyan magyar pártra szavazok, amely hozzám hasonlóan szintén a szívén viseli a revízió, az összmagyar sorskérdések ügyét, és megnyugtatlak, ez nem a Fidesz-KDNP és nem a ballibek.
A Fidesz 75 milliárdot adott a magyargyűlölő ukrán kormánynak.
Tehát igen, kijelenthető, hogy a határontúli magyarok ellenségei. Legalábbis a kárpátaljai magyaroké biztosan.
#16 Vegyük sorba:
1. A nemzetiségi poltikát úgy barmolták el eleink, hogy nem "beengedték", hanem folyamatosan TELEPÍTETTÉK a román zselléreket, jobbágyokat, olcsó munkaerőnek (máshol a török hódoltság miatt elnéptelenedett területekre nyumultak be szomszédos népek, stb.).
Nem a román történelemkönyvek írják ezt (azok azt írják, hogy a románok mindig is itt voltak), hanem az objektívebb magyar történészek, de még olyan, nemzeti érzelműnek nevezett írók is, mint Wass Albert - saját őseit is kárhoztatva a román betelepítés miatt. Szóval a magyar nemesség nagyonis aktív szerepet játszott Erdély elrománosításában: azt hitték, akiket behoznak kvázi rabszolgának, örökre csöndesen meghunyászkodnak majd és majd 500 román falusi fog hozzá asszimilálódni az egy darab magyar grófhoz, akit szolgál... Hát nem ez történt... Az első pár generáció még talán örült is, persze, talán még hálás is volt, hiszen jobb életszínvonalat kapott Erdélyben zsellérként is mint Moldvában vagy Havasalföldön, ahonnan hozták - de a harmadik-negyedik generációknak már természetes volt, hogy ide születtek és elkezde zavarni őket, hogy bár ők vannak lassan többségben, mégis a magyarok az urak (és elkezdtek a nyelvi és közösségi jogaikért küzdeni)...
2. Sosem román történelemkönyvekből tájékozódtam. Román történészek közül kizárólag Lucian Boiát olvasok, akit a nacionalista románok hazaárulónak tartanak - mert le merte írni pl., hogy a román történelemből források (bizonyítékok) tekintetében "hiányzik 800 év"...
3. Tévedés, a zsidók nem hangoztatták Izraelre az igényüket politikai értelemben, saját országra vonatkozó igényük is a késő 19. században kezdett kirajzolódni, és eleinte több verzió is volt, hol legyen ez az ország (afrikai és távolkeleti verziók is felvetődtek), bár a cionisták Izraelt preferálták. Végül a Holokauszt adta meg azt a lökést, ami után már tömegesen érezték úgy, hogy nincsenek többé biztonságban, hacsak nincs egy saját államuk. De most ebben nincs értelme elmerülni.
4. Engem nem zavar, ha te "szókimondó revizionista" vagy, bár értelmetlennek és néha kontraproduktívnak tartom - de lényegtelen igazából, mert nem vagy diplomáciai tényező. Az zavar, amikor a magyar állam felelőtlenkedik - mert annak már komoly következményei lehetnek a magyar kisebbségekre nézve.
5. Orbitális marhaság, hogy Budapestről ugatva lehetne a románokat Erdélyből "kiszorítani" - ez nevetséges sületlenség! Üres szájkaratéval még soha senki nem szerzett területet a történelemben. Vagy fegyverrel szerzett (de azt legtöbbször el is veszítette, ha nem sikerült "teleszülni", belakni a területet), vagy - leginkább és tartósan - úgy, hogy belakta azt a földet, amelyre vágyott%
Pontosan te írod le, hogy "az oláh, tót, rác, stb. telepeseket" lehet okolni ezeknek a területeknek az elvesztéséért, hiszen előbb TÖBBSÉGBE KERÜLTEK, utána kezdték csak artikulálni a területi igényeiket.
Amikor azt mondom, ne Budapestről tessék ugatni, hanem tessék IDE JÖNNI, "TELEPESNEK", akkor én az egyetlen működő modellt vázolom fel, mert pontosan tudom, hogy a románok is így szerezték meg Erdélyt, és visszaszerezni is csak így lehetne tartósan. Pontosan tudom, hogy ez sajnos rövid távon nem fog megtörténni, mert a habzó szájú revizionisták túl kényelmesek és inkább választják az üres, tartalmatlan és haszontalan (sőt, a kisebbségben élő magyar testvéreikre nézve kifejezetten KÁROS) szájtépés útját, mint a TETTEK mezejét, a CSELEKVÉST.
Pedig abban a ritka történelmi helyzetben vagyunk, hogy az EU-nak köszönhetően teljesen szabadon és legálisan lehetne tömeges betelepítést végezni (a tagállamok közötti szabad mozgást maga az EU-tagság garantálja).
Románia semmit nem tehetne egy tömeges magyar betelepülés ellen, hiszen EU-polgárok költöznének egy EU-tagállamba...
De jellemző módon, erről szó sincsen. Üres fotelmagyarkodásról, értelmetlen revizionista fröcsögésről van csak szó, melldöngetésről, féltéglával...
Ez nemhogy használna az ügynek, de inkább árt neki, nehezebb helyzetbe hozza az otthon megmaradni próbáló magyar kisebbségeket (akiken fokozódhat a többségi nyomás emiatt, ami a gyengébbeket menekülésre késztetheti, és így fokozhatja a közösség FOGYÁSÁT).
Ahelyett tehát, hogy a revizionista ködszurkálók, ábrándkergetők IDEJÖNNÉNEK telepesnek (amihez jóformán semmi nagy erőfeszítésre nem volna szükségük, EU-n belüli helyváltoztatásról lévén szó), üres szájkarate zajlik, hőbörgés, cselekvés nélkül. Sőt, inkább elszívni igyekszik az "anyaország" a határon túli magyarságot, saját területére csábítva, minthogy a szülőföldön maradást, vagy esetleg a csöndes "telepítést", kiköltözést, visszaköltözést támogatná...
Innen is látszik, hogy ez valójában csak maszturbatív nemzetieskedés, kollektív szellemi önkielégítés, arra semmilyen valódi stratégiája nincsen a népünk vezetőinek, hogy valaha tényleg újra belakjuk a Kárpát-medencét.
Márpedig a reális területi igények mindig is olyan területeken szökkenhettek sikeresen szárba, ahol először is sikerült többségbe kerülnie az adott közösségnek.
#18.: Az a baj, hogy az ÉS kapcsolat helyett VAGY kapcsolatot teszel a gyarapodás-betelepülés és a revíziós igény hangoztatása közé.
Pedig a kettőnek együtt, egymást kiegészítve kéne történnie. Szomszédaink is folyton a területi igényeikkel bombázták a nyugati hatalmakat az I. világháború előtt és később, a két világháború között Magyarország is hangoztatta területi követeléseit, éppezért jöhettek létre a Bécsi Döntések.
Hidd el, én is szívesen vennék ingatlanokat a szép erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki tájakon - de sajnos nem rendelkezem Mészáros Lőrincéhez fogható vagyonnal. Viszont amit így tudok megtenni, azt erőmhöz mérten megteszem.
Ha egy nemzet saját magára támadna, akkor az a nemzet meghasonlana önmagával. Nemde nem álhatna fent az a nemzet. Ám mi mégis itt vagyunk. Magyar nem lehet magyar ellen, hiszen csak mi magyarok vagyunk egymásnak. Minket mindenki útál nagy általánosságban. Megtűrnek maguk között, de sosem fogadnak el minket.
Igyekszünk a lehető legjobb kapcsolatot ápolni szomszédainkal, hiszen náluk ragadtak a testvéreink.
Aki a magyarokat szereti, az magyarnak számít és testvér. Nekünk minden barátra szükségünk van, nem hogy saját testvéreinkre.
Határon innen és túl is dobban a magyar szív, ha meglátja a nagy Magyarország képét. Határon innen és túl is elkeseredik a magyar szív, ha meghallja Trianont. Ez nem párt függő.
Szerinted miért gondolkodik a Fidesz nemzetállamokban? mert egy szíve van minden magyarnak és az mindegy, hogy szegényben, gazdagban, hatalmasságban vagy szolgában dobog-e. A magyar szív az magyar szív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!