Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbánka módosította a hadkötel...

Orbánka módosította a hadkötelezettségi törvényt, 5-10 év börtön ha megpróbálsz elmenekülni! Titeket ez vissza fog tartani a meneküléstől?

Figyelt kérdés

Én könnyen beszélek mert már külföldön vagyok, a választások után leléptem Nyugatra, szóval Orbánka engem már itt nem ér el. De Orbánka háborúsdit akar játszani, ez már egyre biztosabb, a magyar hadkötelezetteknek pedig a bunkósbotos ágyútöltelék szerepét szánja.

Felmérések alapján a hadkötelezettek kb. 90%-a elmenekülne hadkötelezettségük teljesítése elől Magyarországról. De Orbánka most törvénybe foglalta, hogy már akkor besorolhatnak még mielőtt a törvényhozáson átmenne a hadállapotról szóló hivatalos törvény (azaz egyik napról a másikra) és ha megpróbálnál elmenekülni vagy nem jelennél meg (szabotőr lennél) akkor 5-10 börtönév várna rád.

Téged ez az 5-10 éves börtön fenyegetés Orbánka részéről megállítana abban, hogy megkísérelj elmenekülni az országból, ha Orbánka behívna golyófogónak?

2022. okt. 30. 14:26
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
83%
Jobb a börtön mint meghalni a fronton...
2022. okt. 30. 14:51
 12/28 Molyember ***** válasza:
79%

"Itt élned, halnod kell."

Majd ha teljesül az első állítás, akkor beszélhetünk a másodikról. Ráadásul ez a hazáról szól, nem Orbán hülyeségeiről. Értem én, hogy a fideszesek szerint a kettő ugyanaz, de a valóságban nem. Majd ők mennek megdögleni, de az ellenzékiek között akkora elutasítottsága van a kormánynak, hogy fel se merülne az emberekben, hogy a parancsnokokon kívül másra is lőjenek.

Egyébként meg ne butáskodjunk már. Mi még szankciók nélkül is az államcsőd közelében szédelgünk, és bár most büszkén nézegeti Orbán a 44 db. új harckocsit, miközben az oroszok már közel 2700-at vesztettek. Semmiféle katonai erőnk nincs, és a sorozástól se lesz. Ha esetleg mégis kitalálnák (miközben könyvtárak zárnak be, és iskolákat se tudunk fűteni), akkor egyszerűen csak letölti a többség, és soha többet nem jut eszébe a Fideszre szavazni, vagy távol maradni a szavazástól.

2022. okt. 30. 14:51
 13/28 anonim ***** válasza:
21%
én esztett nem tutom mer nem vótam katona!
2022. okt. 30. 14:52
 14/28 anonim ***** válasza:
15%
A hazaszeretet fogalma kicsit átértékelődött.
2022. okt. 30. 15:02
 15/28 anonim ***** válasza:
87%

Én a börtönt választanám, ha azáltal sem tudnám kikerülni, valószínűleg öngyilkosságot követnék el - ha úgyis az a vége, hogy meghalsz, minek előtte szenvedni, kinlódni és bemocskolni a kezeidet és a lelked gyilkossággal?

Az más kérdés, ha valakik valóban megtámadnák az országunkat és veszélyben lennének a gyermekeink, a szeretteink - de ilyen nem nagyon történt vagy 150 éve kb.

Mindkét világháborúban mi üzentünk hadat, mi döglöttünk halomra a hatalmasok, a politikusok érdekeiért, mi kellett gyilkosokká váljunk értük, mi kellett a Don-kanyarban megfagyjunk, utána pedig mi veszítettük el az ország területeinek kétharmadát!

Nekünk kellett Ferenc Józsefért is, Hitlerért is, Sztálinért is megdöglegni, a politikusaink meg lekenték a vérontást piros-fehér-zöld festékkel, a hazaszeretet hazug mázával!

Kétségem sincsen felőle, hogy ha orbán háborúba rángatná az országunkat, az is ugyanilyen, idegen érdekek által motivált, a magyar nemzet fiait pusztán ágyútöltelékként feláldozó, teljesen értelmetlen és haszontalan háború lenne!

2022. okt. 30. 15:05
 16/28 anonim ***** válasza:
88%

Engem marhára nem tartana vissza. Kanadába mennék politikai menedékkérelemmel. Vagy akármit tennék de én nem fogok semmiféle parancsot teljesíteni.

Még oroszoknál is akadt 2 millió ember aki lelépett a részleges mozgósítás hallatán.

2022. okt. 30. 15:42
 17/28 anonim ***** válasza:
89%
Amugy is alsóhangon menekülne innen 100-200 ezer egyből a hír hallatán ennyi embert nem lehet börtönbe zárni. A mintegy 2 millió ellenzéki is menekülne. Sorozzák csak be a híveiket, akik rájuk szavaztak tavasszal.
2022. okt. 30. 15:43
 18/28 anonim ***** válasza:
89%

Én ugyan nem kerülnék besorozásra, de amúgy ha választanom kéne, inkább leülném. 5-10 év az életemből kisebb ár, mint maga az életem.

"Áldjon vagy verjen sors keze,

Itt élned, s halnod kell"

Aha.

De előtte az is elhangzik, hogy

"Bölcsöd az, s majdan sírod is,

Mely ápol s eltakar."

Naoszt hol az ápolás? Vagy csak élnem halnom kell, de a hazámnak nem kell ápolnia?

Szeretem a hazámat. De az elmúlt évszázadban rendre rosszul döntött háborúk esetén, és láthatóan megint rosszul akar dönteni, nem tanult semmit sem a múltból.

Szívesen hozok áldozatot a hazámért. De az, hogy belekényszerítenek eg yhülyeségbe, az nem áldozathozatal.

2022. okt. 30. 15:46
 19/28 anonim ***** válasza:
91%
#4 lezárnák a határokat, mint 2014-ben, nem tudtak megállítani 50 ezer migrit se, majd biztos megállítanának egy 200 ezres hullámot :DDD
2022. okt. 30. 16:14
 20/28 anonim válasza:
38%

Kapásból lezárnák a határokat maradna menekülési lehetőségként a zöldhatár.

Tegyük fel sikerül elmenekülni az országból rengeteg pénzre és összeköttetésre van szükség ahhoz,hogy külföldön éljen valaki szökevényként.

A család,barátok hiányáról már nem is beszélve.

2022. okt. 30. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!