Orbánka módosította a hadkötelezettségi törvényt, 5-10 év börtön ha megpróbálsz elmenekülni! Titeket ez vissza fog tartani a meneküléstől?
Én könnyen beszélek mert már külföldön vagyok, a választások után leléptem Nyugatra, szóval Orbánka engem már itt nem ér el. De Orbánka háborúsdit akar játszani, ez már egyre biztosabb, a magyar hadkötelezetteknek pedig a bunkósbotos ágyútöltelék szerepét szánja.
Felmérések alapján a hadkötelezettek kb. 90%-a elmenekülne hadkötelezettségük teljesítése elől Magyarországról. De Orbánka most törvénybe foglalta, hogy már akkor besorolhatnak még mielőtt a törvényhozáson átmenne a hadállapotról szóló hivatalos törvény (azaz egyik napról a másikra) és ha megpróbálnál elmenekülni vagy nem jelennél meg (szabotőr lennél) akkor 5-10 börtönév várna rád.
Téged ez az 5-10 éves börtön fenyegetés Orbánka részéről megállítana abban, hogy megkísérelj elmenekülni az országból, ha Orbánka behívna golyófogónak?
"Itt élned, halnod kell."
Majd ha teljesül az első állítás, akkor beszélhetünk a másodikról. Ráadásul ez a hazáról szól, nem Orbán hülyeségeiről. Értem én, hogy a fideszesek szerint a kettő ugyanaz, de a valóságban nem. Majd ők mennek megdögleni, de az ellenzékiek között akkora elutasítottsága van a kormánynak, hogy fel se merülne az emberekben, hogy a parancsnokokon kívül másra is lőjenek.
Egyébként meg ne butáskodjunk már. Mi még szankciók nélkül is az államcsőd közelében szédelgünk, és bár most büszkén nézegeti Orbán a 44 db. új harckocsit, miközben az oroszok már közel 2700-at vesztettek. Semmiféle katonai erőnk nincs, és a sorozástól se lesz. Ha esetleg mégis kitalálnák (miközben könyvtárak zárnak be, és iskolákat se tudunk fűteni), akkor egyszerűen csak letölti a többség, és soha többet nem jut eszébe a Fideszre szavazni, vagy távol maradni a szavazástól.
Én a börtönt választanám, ha azáltal sem tudnám kikerülni, valószínűleg öngyilkosságot követnék el - ha úgyis az a vége, hogy meghalsz, minek előtte szenvedni, kinlódni és bemocskolni a kezeidet és a lelked gyilkossággal?
Az más kérdés, ha valakik valóban megtámadnák az országunkat és veszélyben lennének a gyermekeink, a szeretteink - de ilyen nem nagyon történt vagy 150 éve kb.
Mindkét világháborúban mi üzentünk hadat, mi döglöttünk halomra a hatalmasok, a politikusok érdekeiért, mi kellett gyilkosokká váljunk értük, mi kellett a Don-kanyarban megfagyjunk, utána pedig mi veszítettük el az ország területeinek kétharmadát!
Nekünk kellett Ferenc Józsefért is, Hitlerért is, Sztálinért is megdöglegni, a politikusaink meg lekenték a vérontást piros-fehér-zöld festékkel, a hazaszeretet hazug mázával!
Kétségem sincsen felőle, hogy ha orbán háborúba rángatná az országunkat, az is ugyanilyen, idegen érdekek által motivált, a magyar nemzet fiait pusztán ágyútöltelékként feláldozó, teljesen értelmetlen és haszontalan háború lenne!
Engem marhára nem tartana vissza. Kanadába mennék politikai menedékkérelemmel. Vagy akármit tennék de én nem fogok semmiféle parancsot teljesíteni.
Még oroszoknál is akadt 2 millió ember aki lelépett a részleges mozgósítás hallatán.
Én ugyan nem kerülnék besorozásra, de amúgy ha választanom kéne, inkább leülném. 5-10 év az életemből kisebb ár, mint maga az életem.
"Áldjon vagy verjen sors keze,
Itt élned, s halnod kell"
Aha.
De előtte az is elhangzik, hogy
"Bölcsöd az, s majdan sírod is,
Mely ápol s eltakar."
Naoszt hol az ápolás? Vagy csak élnem halnom kell, de a hazámnak nem kell ápolnia?
Szeretem a hazámat. De az elmúlt évszázadban rendre rosszul döntött háborúk esetén, és láthatóan megint rosszul akar dönteni, nem tanult semmit sem a múltból.
Szívesen hozok áldozatot a hazámért. De az, hogy belekényszerítenek eg yhülyeségbe, az nem áldozathozatal.
Kapásból lezárnák a határokat maradna menekülési lehetőségként a zöldhatár.
Tegyük fel sikerül elmenekülni az országból rengeteg pénzre és összeköttetésre van szükség ahhoz,hogy külföldön éljen valaki szökevényként.
A család,barátok hiányáról már nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!