Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hány százalékosnak kell...

Hány százalékosnak kell lennie egy kisebbségnek ahhoz, hogy a többségi társadalom alkalmazkodjon hozzá (pl. melegek esetén)?

Figyelt kérdés

Méltányossági alapon.

Ha mindössze egy ember követel valamit, abból nyilván nem lehet törvény. Ha 100 akar, akkor sem. De ha ez a szám mondjuk 100.000, vagy a társadalom 3%-a pl. a melegek és melegházasság esetében, akkor elvárható a társadalomtól, hogy teljeítse ezeket a követeléseket?

2022. okt. 27. 16:03
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
91%

Úgy,hogy egy kisebbség,akit a többség és más kisebbségek adójából tolnak.

Igen,mindenkinek lehetne 3+ gyereke,de akkor ki tartana el kit?

2022. okt. 27. 17:53
 12/32 anonim ***** válasza:
91%

"3: te is megteheted, amit a többség. Házasodhadsz ellenkező neművel."

Én senkivel se akarok házasodni, mert egy túllihegett, konformista baromságnak tartom az egészet, de nem vagyok annyira korlátolt, hogy azt mondjam, ha valamire nekem nincs szükségem, akkor másnak se lehessen elérhető. :)

2022. okt. 27. 18:07
 13/32 steven95 ***** válasza:
93%

Lehet hogy 5% alatt vannak a melegek de felmérések szerint minden 3. ember annyira elfogadja Mo.-on, hogy házasodást és örökbefogadást is megengedne..33% már nem 5%.

És igazából ez a lényeg. A kisebbséghez kell egy általánosabb "megértő/egyetértő/elfogadó" többség. Amíg a férfiak többsége nem gondolta hogy a nőnek jár szavazati jog, addig nem is kaptak...Vagy nézd meg a közel-keleti szoszédunkat és a burka esetét... szerintem van 40% aki elutasítaná a kötelező viselést...

2022. okt. 27. 18:18
 14/32 A kérdező kommentje:
13: Milyen felmérések ezek? Légyszi ne a 444-ről hozzál meg a Publicustól. Amúgy 33% még így sem a többség ha jól tudom, az a felénél kezdődik.
2022. okt. 27. 18:42
 15/32 anonim ***** válasza:
93%
A demokrácia nem a többség diktatúrája.
2022. okt. 27. 18:48
 16/32 anonim ***** válasza:
14%
#15 De nem is a kisebbségé.
2022. okt. 27. 18:50
 17/32 steven95 ***** válasza:
96%

Igaz nem linkeltem, -csak olvastam és megjegyeztem magamnak - nem is akarok %-os vitákba menni, csak a mondandóm második része a fontosabb.

Furcsa, hogy alkalmazkodást írsz, nem tudom ahhoz neked hogyan kell alkalmazkodni, pl. hogy egy utcával arrébb valakik összekötik az életüket... MIKÖZBEN a hasonlóan gondolkodók közül soknak lenne energiája minden ellen ágálni, ...ehhez tudnak alkalmazkodni egyesek.

A kérdésed meleg témát érintő aggodalmai "nincs az első 100 probléma között" (köztársasági elnök)

2022. okt. 27. 19:00
 18/32 A kérdező kommentje:
17, mert nem mindegy, hogy kik kötik össze. Ne házasodjon senki egy azonos neművel, mert a házasság szimbóluma a családnak, és ezt nem szabad engedni megcsúfolni. És mielőtt visszakérdeznél nem, két azonos nemű az nem család, és ha megszakadnak se lehetnek azok, mert biológiailag képtelenek a szaporodásra.
2022. okt. 27. 19:06
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

"és ha megszakadnak se lehetnek azok, mert biológiailag képtelenek a szaporodásra."

És akkor az a nő vagy férfi miért házasodhat, akik terméketlenek? Hiszen azon túl hogy biológiailag nem képesek a szaporodásra, a társadalom 50%-át sem teszik ki, szóval a te logikád szerint be kellene tiltani hogy házasodhassanak. Nem érzed hogy baromságokat beszélsz?

2022. okt. 27. 19:13
 20/32 steven95 ***** válasza:
Erre a válasza, hogy ők sem család. Vagy valami hasonló. Ő amúgy a lányokat sem engedné ki utcában ha szoknya nem térd alatt végződne.. stb. Tehát egy "természetesnek vélt értékítéletet" von be a "logikai bizonyításba. Láttuk már, unalmas.
2022. okt. 27. 19:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!