Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valaki elmagyarázná nekem, mi...

Valaki elmagyarázná nekem, mi ez a Trianon mánia?

Figyelt kérdés
Még kb 100 éve elvettek tőlünk olyan területeket, amelyek felett hát finoman szólva sem mi uralkodtunk már. Valaki hozzáértőtől azt is szívesen meghallgatnám, összesen hány évig volt ténylegesen a miénk az a nagy Magyarország, amiről szó van a lecsatolt területek kapcsán.

2022. okt. 27. 13:38
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
77%
*30-as
2022. okt. 27. 15:06
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
És ilyen eszetlen hülyéknek szavazati joga van.... Ezért vesztettük el az országunk 2/3-t
2022. okt. 27. 15:59
 33/41 anonim ***** válasza:
88%

"Engem továbbra is érdekelne, hány évet volt MIÉNK nagy magyarország, amit siratunk, ha valaki tudja fejből, ne féljen előállni vele. :D"

Mit értesz "miénk" alatt? Szimbolikusan a Magyar Koronát? Tekintve, hogy ugye 1920 előtt nagyon rövid időt leszámítva királyság volt az államforma és a korona testesítette meg az államhatalmat. Mert akkor úgy bő 900 évig volt a "miénk". Függetlenül attól, hogy mennyi és milyen nemzetiség élt ezeken a területeken. Kicsit rossz és modern párhuzam, de az Egyesült Királyság területén is élnek mondjuk walesiek, mégis a brit korona részei attól még, hogy nem angolok.

A Trianont lefitymáló kérdezők sokszor azt nem veszik figyelembe, hogy az I. világháborút lezáró béketárgyalások során a magyar fél sem az egészet akarta. Nem lett volna reális ekkor már. A magyar tárgyalófél csak annyit kért, hogy a wilsoni pontokat érvényesítsék, azaz az új határoknál vegyék figyelembe az etnikai összetételt. Nos, ez nem történt meg, mert 70-80-90%-os magyar arányú területek kerültek más országok fennhatósága alá. Rohadtul nem Horvátország és mondjuk a full szlovák Árva megyéért "sírtunk". Hanem mondjuk a 75%-ban magyar Kassáért, 73%-ban magyar Munkácsért vagy a 88%-ban magyar Nagyváradért. Csak hogy néhány nagyobb várost említsek.

2022. okt. 27. 16:18
 34/41 anonim ***** válasza:
75%
Fölösleges. Ez most egy olyan kérdés, hogy mindenki le van pontozva aki kicsit is értelmes dolgot ír. És csodálkozol, hogy miért tartunk itt
2022. okt. 27. 16:42
 35/41 anonim ***** válasza:
66%
Én igazából azt csípem ezekben a trianonos emberekben hogy ha felteszed a kérdést, hogy mégis minek az adott terület egyedül annyi jön, hát hogy mert a mienk volt. Más érv nincs rá, de ennyi mienk volt. Előttünk meg másé volt, azelőtt megint másé ki tudja hány ezer évig visszamenőleg.
2022. okt. 28. 01:58
 36/41 A kérdező kommentje:

35, alapvetőn erre gondoltam én is, hogy miért pont a miénk legyen?

Egyébként köszi az értelmes válaszokat, pl a 33-asnak különösen.

2022. okt. 28. 09:41
 37/41 anonim ***** válasza:
64%
Mert ezer évig a miénk volt. Ezalatt kialakult gazdasági, érzelmi, stb. kapcsolat. Minden 3. magyar őt elnyomó, elüldöző primitív országokba került. Senki másé nem ez a terület, mivel a többi nép asszimilálódott a magyarságba, aki előttünk ott élt, vagy már elment onnan.
2022. okt. 28. 09:49
 38/41 anonim ***** válasza:
22%
37: most meg a magyarok asszimilálódnak, pl. a Felvidékről írták, hogy sajnos sok magyar fiatal már inkább szlováknak vallja magát, mert úgy jobban lehet érvényesülni, jobb a gazdaságuk, és eleve a nyugatos szlovák állam iránya szimpatikusabb nekik, mint az ázsiai despotákhoz húzó autoriter magyar irány
2022. okt. 28. 10:26
 39/41 anonim ***** válasza:
25%
Nem tudom honnan szedik azt mostanában, hogy az összes trianoni ország jobb, mint Magyarország. Jugoszláviában háború volt, Romániában Csaucseszku rendszer. Mai napig problémákat okoz, szegénység, bűnözés, korrupció. Van vajdasági szerb ismerősöm, aki Angliából Budapestre utazik, ha hazamegy, mert a magyar vonatok gyorsabbak.
2022. okt. 28. 15:37
 40/41 anonim ***** válasza:
0%
Már a felvezetés is olyan fokú műveletlenségről tanúskodik, hogy érdemtelen a válaszra.
2022. nov. 2. 23:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!