Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valaki elmagyarázná nekem, mi...

Valaki elmagyarázná nekem, mi ez a Trianon mánia?

Figyelt kérdés
Még kb 100 éve elvettek tőlünk olyan területeket, amelyek felett hát finoman szólva sem mi uralkodtunk már. Valaki hozzáértőtől azt is szívesen meghallgatnám, összesen hány évig volt ténylegesen a miénk az a nagy Magyarország, amiről szó van a lecsatolt területek kapcsán.

2022. okt. 27. 13:38
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
31%

Veszel egy kertes házat. Majd nem sokkal később, csak 2 szobát tarthatsz meg, a többibe beköltöznek a szomszédok.

Téged nem zavarna?

2022. okt. 27. 13:43
 2/41 anonim ***** válasza:
67%
Demográfiailag az elcsatolt területek döntő része már évszázadok óta nem tartozott hozzánk, köszönhetően elsősorban a török megszállásnak.
2022. okt. 27. 13:43
 3/41 anonim ***** válasza:
55%

1-es!

Ettől rosszabb, felszínesebb példát még sosem olvastam Trianonnal kapcsolatban, gratulálok!

2022. okt. 27. 13:44
 4/41 anonim ***** válasza:
25%
Olvass. Hány évig volt a miénk? Több mint 1000.
 5/41 anonim ***** válasza:
21%

Az, higy be lehet kussoltatni vele azokat, akik szerint a magyar seggbe csak a magyar f.sz való

Mindegy hogy rottyon van jelenlegi kis hazánk is, de hát trianon...

És már szaaldnak is a brokira

6/41 A kérdező kommentje:
Szerintem több szinten rossz a párhuzam, de hagyjuk is. Nem az érdekel, miért egy szomorú jelenség, hanem hogy miért ekkora valami 100 év múlva, főleg úgy, hogy nagy magyarország igazából túl sok ideig nem is volt, de úgy utalunk rá, mintha az idők kezdetétől a miénk lenne, és alapjogunk van rá. Vagy hogy nem kettősmérce-e az, amikor mi bemasíroztunk ide, lemészárolva az itt élő (hozzánk képest) békés népeket versus legalábba az életünket meghagyva elvettek tőlünk pár helyet, ahol az ott élő emberek tovább élhetnek. (Jelenleg ukrajnán kívül alighanem mindenki jobban járt vele...)
2022. okt. 27. 13:46
 7/41 A kérdező kommentje:
4-es, tuti, hogy nem. Aki ért hozzá, írhatna egy évszámot, mikor ténylegesen a miénk volt, nem törököké, nem Habsburgoké, stb.
2022. okt. 27. 13:48
 8/41 anonim ***** válasza:
11%
Buta vagy. A honfoglalás előtt itt nem volt nemzetállam. Törzsek voltak. Az tudod mi?
2022. okt. 27. 13:48
 9/41 A kérdező kommentje:
Tehát a szerveződésünk elnevezése a különbség? :D
2022. okt. 27. 13:49
 10/41 anonim ***** válasza:
12%
Tehát nézz utána xD most pótoljam be neked amit iskolában kihagytal?
2022. okt. 27. 13:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!