A Horthy korszakban tényleg olyan jó volt az életszínvonal,fejlődés stb mint a hogy azt a Horthysták szeretik állítani?
a rákosi-kádár rendszerben gyakorlatilag csak a horthy rendszer szellemi örökségét élték fel
Márai Sándor: Olyan világ jön verse. (A kommunistákról)
Olyan világ jön,
amikor mindenki gyanús, aki szép.
És aki tehetséges.
És akinek jelleme van…
A szépség inzultus lesz.
A tehetség provokáció.
És a jellem merénylet!…
Mert most ők jönnek…
A rútak.
A tehetségtelenek.
A jellemtelenek.
És leöntik vitriollal a szépet.
Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget.
Szíven döfik azt, akinek jelleme van.
1920-ban ellopták az ország 2/3-át, a vasúthálózattal, az erdeinkkel, termőföldjeinkkel, vadállományunkkal, haszonállatállományunkkal, gyárainkkal, természeti kincseinkkel ( szén, olaj, só, arany, ezüst, stb, stb); a hadseregünk szétverve, a közbiztonság szétverve. Kifosztott megcsonkított ország és nemzet. Az ország csődben.
Ezt vette át Horthy Miklós kormányzó, és 20 év alatt felépített egy feljövő gazdaságú, virágzó kultúrájú országot.
"Az arisztokrácia nem hajtott végre földreformot. A vidéki Magyarország jelentős része az eurázsiai sztyeppék színvonalán tengődött."
mint ahogy egyébként bárhol a kontinensen, nem értem, hogy ez miért olyan nagy szám
a parasztság az pont nem éhezett
az a temérdek ember, akik a trianoni vidékekről el lettek űzve, azok éheztek
Hát nem tudom. Apám 1936-ban született, ő úgy emlegette mindig Horthy Miklóst, mint a patás ördögöt. Mert hogy ők milyen szegények voltak, és Horthy milyen nyomorban tartotta a népet.
Én gyerek fejjel bekajáltam ezt, de most már azért így 50 felett nem. Én kérek elnézést, szegénység minden rendszerben volt, arról meg nem a Horthy tehetett, hogy a semmire potyogtatták a kölyköket. (Apuék is öten voltak testvérek a nagy büdös semmire).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!