Ha az unió nem adja ide a pénzt hajlandó lennél kereseted 1%-át havonta a pedagógusoknak adni?
"Pedagógus vagyok.
A vicc az, hogy gyerekem iskolájában pont ezt várják el tőlem az ott dolgozó tanárok, hogy fizessek be havi jó pár ezret - a nettó bérem 3,5%-t - azért hogy ők könnyebben dolgozhassanak."
Mond meg nekik, hogy arról ne is álmodozzatok és röhödj a pofájukba.
Én nem voltam ott amikor erről szó volt, de más pedagógus szülő megpróbálta. Nem járt vele sikerrel.
Ha nem fizetem be akkor mi lesz? Kirúgják a gyerekemet? Nem tanítják az órán csak az osztálytársait?
Nem értem az egészet. nem csak én, hanem a szülők nagy része sem, de az ő hangjuk nem hallatszik annyira hangosan lehurrogta őket az a csapat akik most alkalmat látnak a kormány ellenes megnyilvánulásaikra.
Még nem dőlt el mi lesz ezzel a befizetendő pénzzel. Örülök hogy nem tudtam elmenni arra megbeszélésre, mert nagyon összevesztem volna a gyerekem tanáraival - akik egy része nagyon jó tanár, másik része pedig nem az, mint minden tanári karban, nálunk is. Viszont ők adják a gyerekemnek a jegyet, tőlük függ a jövője. Ezért szemét dolog bevonni a gyerekeket és a szülőket ebbe az egészbe, mert a szülő és diák is erősen függ a tanároktól.
Egy mesterséges konfliktus lett létrehozva, mivel a tanárok közt sem mindenki ért egyet a sztrájkkal, tüntetéssel, így ha a diák kimegy tüntetni akkor azzal kerül konfliktusba a tanárai közül aki nem ért ezzel egyet, ha meg nem megy ki, akkor azokkal akik meg szeretnék ha kimenne. Ahogy egyik szülő támogatja, másik meg nem, mégis ha az osztályfőnök azt kéri hoyg ne vigye a gyerekét mert így támogassa őt, akkor kevesen merik azt mondani, hogy nem akarom támogatni ebben.
#17 "Írd már ki légyszíves ezeket az országokat!"
Nem tőlem kérted ugyan, de itt van egy lista:
Forintban (euróban) valóban a legvégén állunk, de ha a minimálbér arányában nézik a pedagógus béreket, ami a cikk szerint "A tanári fizetések és a minimálbér aránya megmutatja, hogy az egyes országokban mennyit keresnek a tanárok a minimálbérhez képest." Ebben a listában mögöttünk vannak a lengyelek, görögök, szlovákok, románok és a cikk szerint a franciák is.
"A vásárlóerő-egység (PPS) az Eurostat által meghatározott "mesterséges valutaegység", ahol egy PPS-egységgel elméletileg minden országban ugyanannyi árut és szolgáltatást lehet vásárolni. A fizetések PPS-ben történő vizsgálata némileg kiegyenlíti az országok közötti megélhetési költségkülönbségeket, de még mindig nagyok az eltérések.
A tanárok fizetése ezen a szemszögön keresztül nézve az albániai 7824 PPS-től a németországi 50 357 PPS-ig terjedt. Míg a tanárok éves bruttó kezdő fizetése általában 20 000 és 30 000 PPS között van, 10 uniós országban még mindig 20 000 PPS alatt van (Észtország, Málta, Csehország, Románia, Görögország, Bulgária, Lengyelország, Magyarország, Lettország és Szlovákia)."
#25-nek:
A felsorolásban mindössze 3 olyan van, aki EU tag.
-Románia
-Lengyelország
-Bulgária
Kínlódtam egy darabig azzal, hogy felkerestem ezeknek az országoknak az élelmiszerboltjait, hogy összehasonlítsam az áraikat a miénkkel. De annyi fényképet kellene idelinkelnem, hogy értelmetlen. Úgysem néznéd végig, plána nem ellenőriznéd valutaváltó segítségével.
Elégedj meg annyival, hogy az általános fogyasztási cikkel árai a p'csában sincsenek a mieinkhez képest, vagyis a forint, ezen országok valutáihoz képest a fasorban sincs! És akkor még vegyük bele a képletbe, hogy nálunk ráadásul árstop van! XD
Összegszerűen kevesebbet keresnek, de OTT azért az összegszerűen kevesebbért JÓVAL többet kapnak, mint itt!
1 RON=81,37 Ft
1 PLN=84,48 Ft
1 BGN=209,44 Ft
Tudod, az árfolyam mutatja meg igazán, hogy nagyjából mekkora egy-egy valuta vásárló-értéke!
1 Bolgár leva 209 Ft?! Baxxus. Ez azért már tényleg durva!
#29-nek:
Vagyis belinkeltél egy nyilvánvaló adatot, majd megmagyarázod hogy miért nem hiteles? Mert ha szerinted nem mérvadó, akkor mi a faxnak linkelted?
Jókora "luftot" rúgtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!