Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A mai fiatalok miért mennek...

A mai fiatalok miért mennek ki inkább nyugatra mosogatni ahelyett, hogy itthon építenék a hazát?

Figyelt kérdés
Ennyire gyűlölik a hazájukat és a Fideszt, inkább brüsszelt akarják szolgálni? A szankcióik tönkretesznek minket!
2022. okt. 18. 17:59
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
29es köszönöm neked is a válaszodat ez szintén hasznos információ volt ment a zöld kéz, illetve a 30as válaszoló meg érdekes dolgot írt le arra is.
2022. okt. 19. 15:45
 32/41 anonim ***** válasza:
89%
Én 2012-be mentem ki, elegem volt, hogy normális munkát nem találtam, havi 58 ezret fizettek a diákmunkában, a közbiztonság rossz, utcán belémkötnek...
2022. okt. 19. 16:23
 33/41 anonim ***** válasza:
87%

Én Németországban vagyok takarító jelenleg, júliusban jöttem ki. Nettó 950 ezer forintot ér a fizetésem jelenlegi árfolyamon, mellé ingyenes szállást és napi háromszori étkezést biztosítanak.

Öt hónapja ilyenkor még Magyarországon dolgoztam, mesterdiplomával rendelkező gimnáziumi tanárként. Nettó 207 ezer Ft volt a fizetésem, szó szerint nyomorogtam, nem tudtam megvenni magamnak egy új ruhát, vagy egy doboz multivitamint.

Azért jöttem ki külföldre, mert a magyarországi főbérlő bejelentette, hogy újra emeli a bérleti díjat, és azt már nem tudtam volna kifizetni. Nem normális dolog az, hogy az ember fizetésének háromnegyedét elviszi a lepusztult szuterén albérlet meg a rezsi, és a maradék 50 ezerből kéne megoldani MINDENT.

2022. okt. 19. 16:27
 34/41 anonim ***** válasza:
87%
Mert amit építenék, azt orbánék ellopják, hát építse nekik az akinek hat anyja van!
2022. okt. 19. 16:32
 35/41 anonim ***** válasza:
89%
Mert mindenkinek egy élete van, és ebben az országban annyi agyhalott lusta ember van, hogy ebből az országból már nem nagyon lesz semmi.
2022. okt. 20. 11:32
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
Miből építsenek házat?!
2022. okt. 28. 23:07
 37/41 anonim ***** válasza:
50%

33-as, értelek. De meddig bírod, hogy diplomás emberként takarítasz? Nem derogál? Nekem derogálna.

Én is pályaelhagyó tanár vagyok, átmentem háromszoros fizetésért multihoz. Szerintem te is hazajössz majd, ha megtanultad kint a nyelvet, azzal itthon is lehet normálisabb állást találni.

2022. okt. 28. 23:19
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

"De meddig bírod, hogy diplomás emberként takarítasz? Nem derogál? Nekem derogálna."

Tudod milyen jó érzés, hogy vehetek gyümölcsöt, zöldséget, sajtot? Magyarországon tanári bérből ezt nem tudtam megtenni, sokszor éhesen feküdtem le, mert annyira elegem volt már az üres tésztából, rizsből, másra meg nem futotta. Szóval köszönöm, sokkal jobb most az életem takarítóként.

2022. okt. 29. 12:15
 39/41 anonim ***** válasza:
32%
Azért egy diplomás tanár tudhatná,hogy a fizetések reálértékét kell nézni.Nem pedig egy a napi szinten változó árfolyamon átszámolni.
2022. okt. 29. 14:04
 40/41 anonim ***** válasza:
69%
Azért a 950 ezres takarìtó sztori sántìt.még a 400 ftos átfolyammal számolva is.Egy teljes munkaidős takarìtó Németországban keres nettó 1500-1700 eurót,attól függően,hogy hol.Ha tulórázik pár száz euró több,de ìgyis a max takaritokent kb 2000 euro.ami még átszámolva is 800 ezer forint mostani árfolyamon és nem 950.
2022. okt. 29. 14:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!