A mai fiatalok miért mennek ki inkább nyugatra mosogatni ahelyett, hogy itthon építenék a hazát?
Én Németországban vagyok takarító jelenleg, júliusban jöttem ki. Nettó 950 ezer forintot ér a fizetésem jelenlegi árfolyamon, mellé ingyenes szállást és napi háromszori étkezést biztosítanak.
Öt hónapja ilyenkor még Magyarországon dolgoztam, mesterdiplomával rendelkező gimnáziumi tanárként. Nettó 207 ezer Ft volt a fizetésem, szó szerint nyomorogtam, nem tudtam megvenni magamnak egy új ruhát, vagy egy doboz multivitamint.
Azért jöttem ki külföldre, mert a magyarországi főbérlő bejelentette, hogy újra emeli a bérleti díjat, és azt már nem tudtam volna kifizetni. Nem normális dolog az, hogy az ember fizetésének háromnegyedét elviszi a lepusztult szuterén albérlet meg a rezsi, és a maradék 50 ezerből kéne megoldani MINDENT.
33-as, értelek. De meddig bírod, hogy diplomás emberként takarítasz? Nem derogál? Nekem derogálna.
Én is pályaelhagyó tanár vagyok, átmentem háromszoros fizetésért multihoz. Szerintem te is hazajössz majd, ha megtanultad kint a nyelvet, azzal itthon is lehet normálisabb állást találni.
"De meddig bírod, hogy diplomás emberként takarítasz? Nem derogál? Nekem derogálna."
Tudod milyen jó érzés, hogy vehetek gyümölcsöt, zöldséget, sajtot? Magyarországon tanári bérből ezt nem tudtam megtenni, sokszor éhesen feküdtem le, mert annyira elegem volt már az üres tésztából, rizsből, másra meg nem futotta. Szóval köszönöm, sokkal jobb most az életem takarítóként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!