A mai fiatalok miért mennek ki inkább nyugatra mosogatni ahelyett, hogy itthon építenék a hazát?
Kimennek, majd hazajönnek.
Huszonévesen, aki egyedül él, annak tök jó a mosogatás, takarítás külföldön, de ha családot akarsz alapítani, azért a mosogatásból sehol nem lehet normális színvonalon megélni, ez csak legenda!
Hiába pontoztátok le a 15-öst, pedig én is ezt tapasztaltam.
Egyébként én is azt mondogatom a gyerekeimnek, hogy olyan szakmát tanuljanak, ami külföldön is piacképes, mert ennek az országnak már annyi. De takarítani, mosogatni élete végéig? Na, azt nem kéne!
"azért a mosogatásból sehol nem lehet normális színvonalon megélni"
Ha mindketten mosogatnak, akkor szukosen, de meg lehet elni.
Egy diplomas atlagfizubol Magyarorszagon sem lehet normalisan megelni, ha csaladalapitas a cel.
Jobban keres kint mosogatásból, mint itthon, az biztos. De abból pl. nem bérel egy családi házat, és nem iskoláztat 2 gyereket, abban biztos lehetsz. Szóval azt csinálják legtöbben, hogy kimennek, kivesznek egy sutykos albérletet 5-en, aztán félreteszik a pénzt, és pár év múlva hazajönnek. Persze közben posztolgat a FB-on, hogy milyen szép helyen laknak, és milyen jól keresnek. De az is igaz, hogy fodrászhoz meg fogorvoshoz hazajárnak, mert azt nem tudják a csodafizetésükből kint kifizetni.
Egyébként mi ketten vagyunk a férjemmel diplomások, és ha nem is nagylábon, de azért megélünk. Családi házban lakunk, és nevelünk két gyereket. Mosogatni egész biztos nem mennék ki. Csak akkor ha a szakmámban ajánlanának állást.
"az embereknek a fogászat tényleg ilyen rendszeres probléma"
Engem SZTK-ban többször félrekezeltek, fogszabályzásom is volt gyerekkoromban, ott is hibázott az orvos nem is egyszer, a szüleim nem értenek hozzá, más a szakmájuk, így nem tudták, hogy nem megfelelő helyre vittek, hányingeres is lettem, nekem azóta foltozgatják a fogaimat, fúrtak olyan fogat, amit nem kellett volna, nem vettek észre problémát fájós fognál többszöri röntgenen, amit végül gyökérkezelni kellett, illetve volt jó fogorvosom, aki külföldre ment, mást kellett keresni utána. A mostani fogorvosom talált esztétikus tömés alatt amalgámot, de most úgy néz ki, végre a sok éves elcseszett dolgokat ő helyre tudja tenni. Nem hanyagolom el a fogaimat, csak szar orvosokat fogtam ki korábban. Mellesleg csak azokhoz kellett most is hozzányúlni, amit korábban már kezeltek, ami sose volt mondjuk fúrva, annak semmi baja most sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!