Mit szóltok, hogy már Svájcban is olcsóbb a tojás ahol nettó 2 millió forint (körüli) a minimálbér?
Nálunk a minimálbér 133 ezer forint, a közmunkabér 52 ezer forint, és nálunk már lassan húzósabbak az élelmiszerárak?
Papíron persze minden rendben van... de a valóságban...
10# látszik nem érted.
Ez itthon megállt volna kb 200 ezerből... csak ezzel buktam az itthoni árakhoz képest több mint 200 ezret! Azért 200 ezerért elég sok kaját tudtam volna venni itthon, nem??
De amúgy látszik, hogy fingod sincsen, milyen árak vannak Svájcban. Egy fodrász megnyir 20 perc alatt, átszámítva 4000-5000 Ft . Beülsz egy nem elit helyen egy kávé+ üdítőre, átszámítva 4000 Ft, és akkor még az albérlet, plusz egyéb költségeket nem is mondtam.
Sok tekintetben a magyar árakat szorozd be 3-5 el, akkor talán reálisan hasonlítható, talán...
13# nekem itthon MOST 2 800 Ft ért vágja leva hajamat. És nemrég emelte 2 300 ról.
De tudjátok az a baj, hogy te/ ti abból indultok ki, hogy átszámítva mennyit keres egy svájci átlagpolgár, és az micsoda nagy pénz lenne itthon.
Ez amúgy igaz, de mivel egy pillanatra nem éltél Svájcban, nem tudod, hogy mi mennyi ott.
Azt elismerem, hogy az átlagpolgár magasabb életszínvonalon él, ez nem kérdés, de amint mondtam kiragadni pl 1 tojás árát és azt hasonlítgatni, vagy az ottani fizetést a magyar viszonyokra átszámítani totál hülyeség.
A barátom, akinél voltam egy középszerű albérletben lakik egyedül. Albérleti díj, rezsi, külön parkolási díj, helyi adó, szemétszállítás, stb Ma itthon ( nem Budapest), ez átlagosan meglenne 120-150 ezerből. Ott ez átszámítva 300 ezer/ hó.... tudom ennek többszörösét keresi...de itthon én is keresek nettó 500 at, az albérlet arányban pl semmivel sem állok rosszabbul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!